Doktor Pendidikan (DEDU)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

USQ menawarkan sehingga 25% biasiswa pelajar antarabangsa.
Baca lebih lanjut mengenai biasiswa yang ditawarkan di bawah:

Biasiswa Penginapan Antarabangsa
Biasiswa Sokongan Pelajar Antarabangsa
Biasiswa Kejururawatan Sokongan Pelajar Antarabangsa

Mengasah pengetahuan pendidikan anda

Doktor Pendidikan USQ akan melihat reka bentuk, pelaksanaan dan laporan penyelidikan anda yang mencipta dan memperluas pengetahuan dan pemahaman mengenai persoalan dan topik pendidikan dunia nyata. Doktor Pendidikan merangsang teori dan konsep, memberi peluang kepada pengamal berpengalaman untuk menyelesaikan ijazah penyelidikan yang memberi tumpuan kepada bidang yang mempunyai minat dan kepakaran. Ijazah ini ditawarkan dalam talian atau di dalam kampus dan memberikan banyak peluang untuk interaksi satu lawan satu dengan penyelia doktor dan rakan pelajar dalam komuniti dalam talian yang bersemangat atau interaksi tatap muka.

Mencapai potensi anda

Anda akan meningkatkan pengetahuan pendidikan anda dan mengembangkan kemampuan anda untuk berfikir secara kritis dan strategik. Anda akan menggunakan penyelidikan pendidikan anda untuk membimbing praktik berkesan, menjadi pemimpin dalam bidang minat khusus anda. Ijazah ini juga boleh menyebabkan kerjaya di akademik.

Syarat kemasukan

  • Memiliki ijazah Sarjana dengan IPK setara dengan sekurang-kurangnya 5.0 pada skala gred USQ, atau ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian (Kelas Pertama atau Kelas Kedua (2a)), atau kelayakan yang setara dalam Pendidikan atau bidang pengetahuan dari universiti yang diiktiraf, dan
  • Mempunyai rekod yang didokumentasikan selama tiga tahun yang setara dengan sepenuh masa pengajaran atau pengalaman profesional lain dalam Pendidikan atau bidang yang berkaitan dan pekerjaan semasa atau terkini dalam praktik profesional yang berkaitan.
  • Kemasukan ke semua program siswazah sangat kompetitif kerana keupayaan yang terhad. Memenuhi syarat minimum tidak menjamin kemasukan.

Keperluan Bahasa Inggeris

Semua pelajar dikehendaki memenuhi syarat bahasa Inggeris yang berlaku. Program ini memerlukan minimum IELTS 6.5 atau setaraf. Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda boleh memohon untuk belajar program bahasa Inggeris yang diluluskan oleh Universiti.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ studen ... Baca lebih lanjut

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ students enjoy small class-sizes, collaborative learning spaces, and a suite of support services to enhance your study experience. With students from more than 80 countries and internationally accredited degrees and programmes, you can choose to study on campus, external or online. Baca Ringkas
Toowoomba , Springfield , Brisbane , Australia Online + 3 Lagi Kurang