Filter
Doktor Falsafah
Secara: Semua

Terbaik Online PhD dalam Teologi 2019

Suatu PhD pada amnya adalah kursus terakhir pengajian seseorang mengambil tempat yang dipilih. Apabila tamat pengajian, pelajar mungkin bersedia untuk memasuki bidang akademik.

Apakah PhD dalam Teologi? Dalam program khusus ini, individu dapat mengejar pemahaman yang lebih mendalam mengenai agama, kajian kebudayaan atau sains politik untuk mempersiapkan diri untuk terlibat secara konstruktif dalam dialog dan diplomasi mengenai perkara agama. Program ini memberi tumpuan kepada agama, teologi dan kerohanian dan bertujuan untuk melengkapkan peserta dengan keupayaan untuk berfikir secara kritikal dari segi akademik dan hal ehwal global kerana ia berkaitan dengan agama dan kerohanian. Pelajar boleh mengejar salah satu daripada beberapa laluan pembelajaran yang menarik, termasuk falsafah teori dan praktikal, sejarah agama dan teologi, pengurusan politik, logik, sejarah falsafah dan pengurusan proses sosial.

Individu yang berjaya menyelesaikan program ini cenderung untuk mendapatkan keupayaan untuk membaca, menghafal dan menganalisis sejumlah besar bahan komprehensif, penghargaan terhadap cita-cita yang mereka tidak faham sepenuhnya dan pemikiran analitis yang berminat. Setiap sifat ini mungkin bernilai dalam kehidupan profesional dan peribadi graduan.

Kos program PhD sangat berbeza. Di mana seorang pelajar memilih untuk pergi ke sekolah dan program yang dia masukkan hanya dua faktor yang boleh menjejaskan jumlah kos.

Individu yang berjaya lulus dengan Doktor Falsafah dalam Teologi mungkin bersedia sepenuhnya untuk memasuki bidang akademik sebagai profesor atau pentadbir sekolah. Mereka yang mempunyai ijazah tertentu mungkin dapat memenuhi keperluan di institusi pendidikan agama, tetapi ada yang memilih untuk meneruskan kerjaya di luar akademik sepenuhnya. Graduan boleh pergi ke kaunseling keluarga sebagai kaunselor agama atau memasuki kementerian dalam peranan kepimpinan.

Banyak sekolah menawarkan program teologi dalam talian supaya individu boleh mendapatkan pendidikan mereka dengan cara yang paling sesuai untuk mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Teologi

EUCLID (Euclid University)

A PhD dalam talian khusus yang ditawarkan oleh sebuah universiti antara kerajaan dengan kepakaran yang diiktiraf dalam kajian antara agama. ... [+]

Acara kemuncak:

The DIRD (dan Kumpulan Dana Insurans Deposit) adalah program unik dalam erti kata bahawa mereka sebenarnya yang ditawarkan oleh sebuah organisasi antara kerajaan dengan piagam universiti dan mandat tambahan dalam dialog antara agama dan diplomasi. Terutamanya, EUCLID adalah satu-satunya universiti yang telah menerima hadiah pertama daripada Minggu Keharmonian Antara Penganut Agama Sedunia PBB, yang dibentangkan oleh HM Raja Abdullah dari Jordan (gambar di bawah).

OBJEKTIF PROGRAM:

EUCLID menawarkan beberapa program siswazah berkait rapat namun berbeza:

DIRD: PhD dalam Dialog Antara Agama dan Diplomasi Kumpulan Dana Insurans Deposit: PhD dalam Pengajian Antara Agama DCRel / DCCTh: PhD dalam Perbandingan Agama / Perbandingan Teologi Kristian ... [-]
Amerika Syarikat Washington Gambia Gambia Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 cari doktor jurisprudens anda
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu