Filter
Doktor Falsafah
Secara: Semua

Terbaik Online PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa 2019/2020

Jika anda ingin meneruskan pendidikan anda ke peringkat tertinggi dengan peluang untuk penyelidikan khusus, anda harus mempertimbangkan mendaftar dalam program Doktor Falsafah. Dalam PhD, anda biasanya akan mengambil kelas dua atau tiga tahun pertama kemudian menghabiskan dua hingga empat tahun lagi dalam penyelidikan. Disertasi tertulis biasanya diperlukan.

Anda mungkin bertanya, "Apakah PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa?" Ini adalah program ijazah luas yang biasanya merangkumi penyebaran maklumat melalui media cetak, penyiaran radio, televisyen, filem, dan pengiklanan. Anda mungkin memilih kawasan tumpuan untuk pelajaran anda. Anda mungkin mengambil kursus dalam media dan budaya, teori pengiklanan, undang-undang telekomunikasi, dan sejarah komunikasi massa.

Semasa belajar untuk PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa, anda mungkin memperoleh kemahiran hidup yang berguna, seperti cara menulis ringkas, menyelidik dengan berkesan, dan menguruskan masa dengan cekap. Ini adalah kemahiran yang boleh diterjemahkan ke mana-mana profesion.

Perbelanjaan keseluruhan anda untuk mendapatkan PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa akan berbeza dari sekolah ke sekolah. Faktor seperti lokasi sekolah, tuisyen dan yuran, dan jumlah kredit yang diperlukan memberi kesan kepada kos. Bandingkan program dengan teliti untuk memilih yang sesuai untuk anda.

Dengan PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa, anda boleh memasuki dunia media dan menjadi penyiar berita, wartawan, editor, wartawan, pengurus program, atau pengeluar. Agensi pengiklanan mungkin mengupah anda sebagai perunding atau penganalisis penyelidikan pasaran. PhD juga boleh membantu anda memasuki pentadbiran sebagai pengarah komunikasi.

Universiti yang berhampiran dengan rumah dan di negara-negara asing menawarkan PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa. Sesetengah sekolah boleh menawarkan kursus dalam talian juga. Sekiranya anda sudah bersedia untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pengambilan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa

Open University Of Cyprus

Program doktoral "Sistem Maklumat dan Komunikasi" telah menjadi misi utama penyelidikan mengenai isu-isu yang berkaitan dengan Sistem Maklumat dan Komunikasi. ... [+]

Program kedoktoran "Sistem Maklumat dan Komunikasi" dari Open University of Cyprus menawarkan jumlah jawatan yang terhad untuk disertasi Ph.D.

Tujuan Program

Program doktoral "Sistem Maklumat dan Komunikasi" telah menjadi misi utama penyelidikan mengenai isu-isu yang berkaitan dengan Sistem Maklumat dan Komunikasi.

Bidang Penyelidikan / Keperluan Kemasukan

Untuk Tahun Akademik 2017-2018, sehingga dua jawatan akan ditawarkan dalam subjek:

1. Kecerdasan Komputer / Kecerdasan Buatan dengan penekanan pada topik-topik berikut:

Pembelajaran mekanikal dan teori pembelajaran komputasiPenalaran akal dan argumentasi formalPembacaan mekanikal dan pemahaman tentang bahasa dan cerita semula jadiMembangunkan aplikasi pintar pada peranti mudah alihSyarat Kemasukan... [-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 8 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu