Online PhD dalam Pengajian Kemanusiaan 2020

PhD (Doktor Falsafah) adalah ijazah puncak dalam kebanyakan profesion. Ia mungkin mengambil masa empat hingga tujuh tahun untuk menyelesaikan dan biasanya memerlukan projek penyelidikan yang panjang dengan disertasi bertulis. Pelajar boleh memilih dari pelbagai subjek untuk belajar, dari sains hingga kesenian. Apakah PhD dalam Kajian Kemanusiaan? Ijazah doktor falsafah ini mengkaji pelbagai cara… Baca lebih lanjut

PhD (Doktor Falsafah) adalah ijazah puncak dalam kebanyakan profesion. Ia mungkin mengambil masa empat hingga tujuh tahun untuk menyelesaikan dan biasanya memerlukan projek penyelidikan yang panjang dengan disertasi bertulis. Pelajar boleh memilih dari pelbagai subjek untuk belajar, dari sains hingga kesenian.

Apakah PhD dalam Kajian Kemanusiaan? Ijazah doktor falsafah ini mengkaji pelbagai cara di mana orang memproses dan merekodkan nyawa mereka. Oleh itu, spektrum mata pelajaran yang luas datang di bawah payung kemanusiaan, termasuk agama, seni, kesusasteraan, muzik, bahasa, sejarah, dan falsafah. Pelajar biasanya menumpukan pada satu mata pelajaran untuk belajar secara terperinci. Mereka mungkin mengambil kelas dalam politik, teologi, logik, dan estetika.

Semasa belajar untuk PhD dalam Pengajian Kemanusiaan, pelajar dapat belajar untuk menjadi penganjur yang baik, pemproses data yang cekap, pengurus masa yang berkesan, dan penyelidik yang teliti. Kemahiran ini dapat memberi manfaat kepada semua aspek kehidupan dan banyak profesi yang berbeza.

Kos mendaftar dalam PhD dalam Kajian Kemanusiaan akan berbeza bagi setiap sekolah. Jumlah kredit yang diperlukan, lokasi sekolah, dan tuisyen dan yuran semua akan mempengaruhi jumlah perbelanjaan. Setiap pelajar harus membandingkan sekolah untuk mencari yang paling sesuai dengan keperluan mereka.

Kerana satu PhD dalam Kajian Kemanusiaan merangkumi pelbagai topik, mungkin terdapat banyak laluan kerjaya yang terbuka kepada pelajar yang mendapat pendapatan. Mereka mungkin menjadi editor, wartawan atau penulis. Terdapat jawatan pendidikan sebagai guru, profesor, pengetua, dan pentadbir universiti. Perniagaan sering menyewa graduan kemanusiaan untuk bekerja dalam iklan sebagai penyalin, penganalisis penyelidikan pasaran, dan perunding. Pelajar juga boleh bekerja di jawatan kerajaan di luar negara sebagai attaches kedutaan.

Pelajar boleh mendapatkan PhD dalam Kajian Kemanusiaan dari universiti di seluruh dunia. Sesetengah institusi boleh menawarkan program dalam talian juga. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Pôle Universitaire Euclide
Washington, Amerika Syarikat +1 Lagi

A PhD dalam talian khusus yang ditawarkan oleh sebuah universiti antara kerajaan dengan kepakaran yang diiktiraf dalam kajian antara agama.

A PhD dalam talian khusus yang ditawarkan oleh sebuah universiti antara kerajaan dengan kepakaran yang diiktiraf dalam kajian antara agama. -
Doktor Falsafah
Sepenuh masa
Sambilan
English
Online
 
Selinus University of Science and Literature
Bologna, Itali

Kemahiran belajar jauh dari Fakulti Seni

Kemahiran belajar jauh dari Fakulti Seni -
Doktor Falsafah
Sepenuh masa
Sambilan
English, Itali
Online
 
OUS Royal Academy of Economics and Technology in Switzerland
Zürich, Switzerland

Worldwide DPhil dikenali sebagai Ijazah penyelidikan yang bermaksud tidak akan ada pengajian atau peperiksaan, hanya Tesis Pertahanan akhir, kami

Worldwide DPhil dikenali sebagai Ijazah penyelidikan yang bermaksud tidak akan ada pengajian atau peperiksaan, hanya Tesis Pertahanan akhir, kami -
Doktor Falsafah
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
English
Online
 
Selinus University of Science and Literature
Bologna, Itali

Kemahiran belajar jauh dari Fakulti Seni

Kemahiran belajar jauh dari Fakulti Seni -
Doktor Falsafah
Sepenuh masa
Sambilan
English, Itali
Online