Filter
Diploma
Secara: Semua

Terbaik Online Diploma dalam Teologi 2019/2020

Purata kursus diploma dari mana-mana institusi berlangsung satu hingga dua tahun. Program-program ini biasanya menawarkan peluang kepada pelajar untuk meneroka subjek tertentu menarik, biasanya memberi tumpuan kepada kajian berkaitan dengan pengetahuan teknikal atau kemahiran profesional.

Teologi adalah satu kajian yang menarik daripada tradisi agama sepanjang abad dan kesannya terhadap ekonomi dunia, politik dan sejarah. Walaupun sesetengah pelajar boleh pergi untuk bekerja dalam iman tertentu, orang lain boleh menggunakan tahap ini untuk mendalami pemahaman mereka tentang ketuhanan serta kepercayaan rakyat.

Online Diploma dalam Teologi

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Teologi

Catholic Distance University

CDU diberi kuasa untuk menganugerahkan Diploma Catechetical, sebuah pengajaran berharga dalam Gereja. CDU adalah Institut Catechetical pertama di Amerika Syarikat untuk m ... [+]

Diploma Catechetical

CDU diberi kuasa untuk menganugerahkan Diploma Catechetical, sebuah pengajaran berharga dalam Gereja. CDU adalah Institut Catechetical pertama di Amerika Syarikat untuk menganugerahkan Diploma Catetika dan mengajar Iman kepada orang dewasa menggunakan pendidikan jarak jauh secara eksklusif.

Menjawab komisi yang diberikan Kristus kepada para pengikutnya untuk menjadikan murid dari semua bangsa, setiap orang dipanggil untuk berkongsi mesej Injil kasih Tuhan. Melalui kajian sistematik tentang kepercayaan Iman, liturgi, Kitab Suci, ajaran moral, dan kerohanian, pelajar mencapai sijil pengajaran gerejawi dan melengkapkan diri mereka untuk mengajarkan Iman dengan otoritas dan keyakinan. Kursus dalam program diploma layak mendapat kredit sarjana muda.... [-]

Amerika Syarikat Charles Town
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
5 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu