Diploma Yayasan Fotografi

Umum

Penerangan Program

.

ENROLL SEKARANG - KITA BOLEH MENDAPATKAN ANDA DALAM UNIVERSITI!

Kursus perangsang dan transformatif ini akan memperkasakan anda untuk memasuki profesion fotografi. Ia akan membentuk identiti anda sebagai jurugambar yang mempunyai keyakinan dan kemahiran untuk mencabar amalan kontemporari. Tutor pakar kami akan mengajar anda kemahiran teknikal yang diperlukan untuk mengembangkan idea anda melalui satu set projek kursus, dari analog ke teknologi digital terkini. Tuisyen tanpa had kami bersemuka dengan satu sama lain akan membantu anda mengembangkan pendekatan konseptual yang sangat peribadi dan asli kepada amalan anda dan menyelesaikan program dengan portfolio yang unggul serta pengetahuan profesional untuk melancarkan kerjaya anda dalam fotografi atau meneruskan dalam pendidikan ke universiti.

Selain itu, sebagai lulusan yang berjaya, anda akan mendapat kelayakan Diploma Foundation yang bersamaan dengan 3 Tahap A dan diiktiraf secara nasional oleh salah satu badan pemberian vokasional terbesar di UK, Anugerah ABC.

Gambaran Keseluruhan Kursus

 • Keperluan Kemasukan: 16 tahun ke atas, GCSE / IGCSE Seni atau fotografi atau portfolio yang baik. Pelajar yang matang tidak memerlukan kelayakan peperiksaan, sesetengah keupayaan untuk menarik dan melukis dan keinginan untuk berjaya dikehendaki. Hantar contoh kerja anda jika tidak pasti tahap anda.
 • Program sambilan: tersedia sepanjang tahun - melancarkan sekarang
 • Program sepenuh masa: bermula Disember hingga Januari dan September hingga Oktober. Pengecualian mungkin dikenakan.
 • Keperluan: Sambungan jalur lebar / bahan seni asas
 • Kemajuan: ke mana-mana Universiti / BA Kepujian Ijazah
 • Akreditasi: Anugerah ABC
 • Ofqual Dikawal: Ya (Ofqual number 500/8476/8)
 • UCAS Tarif: sehingga 112 mata - bersamaan dengan dua Tahap A pada gred A * - kemasukan universiti memerlukan 80 -100 mata UCAS
 • Permohonan UCS disokong: Ya
 • Sokongan portfolio: Ya
 • Tuisyen: Bersemuka, satu demi satu - tanpa had

Bagaimana ia berfungsi

Pelajar menerima akses ke studio dalam talian mereka di mana mereka boleh bekerja melalui kursus mereka. Unit dan tugasan disenaraikan bersama-sama dengan sumber sokongan, tutorial video untuk kemahiran pembangunan, panduan langkah demi langkah dan sebagainya. Gambar karya-karya yang disiapkan oleh pelajar akan dimuat naik ke e-portfolio kolej mereka untuk penilaian dan maklum balas bertulis yang mesra dan ramah tentang cara untuk maju. Di samping itu, pelajar dijemput untuk berbincang dengan guru peribadi yang berpengalaman dan berkelayakan untuk kemajuan mereka dan menerima maklum balas, dorongan dan sokongan lisan. Pelajar juga boleh mendapat manfaat daripada hubungan dengan rakan-rakan dalam talian mereka kerana mereka boleh melihat profil dan mengulas karya seni masing-masing jika mereka mahu.

Penilaian

Formatif sebagai kemajuan kursus dan ringkasan pada akhir unit dan kursus. Projek Utama Akhir anda akan dinilai secara luaran oleh lembaga peperiksaan dan ini akan menentukan gred terakhir anda. Anda akan dimaklumkan setiap langkah bagaimana untuk memperbaiki kerja anda.

Struktur Kursus

Kursus ini terdiri daripada tiga peringkat yang berbeza; Tahap Pathway , Tahap Pathway dan akhirnya tahap Konfirmasi. Setiap peringkat adalah 12 hingga 24 minggu dalam tempoh bergantung kepada sama ada anda belajar sepenuh masa atau sambilan. Ini boleh dilanjutkan jika diperlukan.

Tahap Exploratory adalah peringkat pertama kursus dan sebagai tajuk menunjukkan ia memberikan anda peluang untuk memahami pada tahap yang lebih mendalam seni dan reka bentuk dan pengalaman bekerja dalam sejumlah disiplin. Dalam setiap disiplin, anda akan menggunakan pelbagai bahan dan proses dan mempelajari nilai lukisan dan fotografi sebagai titik permulaan.

Anda ditawarkan 5 projek yang anda belajar 4.

 1. Fotografi (mandatori)
 2. Seni halus
 3. Reka Bentuk dan Ilustrasi Grafik
 4. 3D (Senibina, Reka Bentuk 3d, Arca)
 5. Fesyen dan Tekstil

Tahap Pathway adalah di mana anda memilih Pathway / disiplin yang anda mahu meneroka lebih jauh dan pada kedalaman yang lebih tinggi. Tutor anda akan mengkaji semula kerja anda dari fasa penerokaan dan ini akan memaklumkan keputusan anda. Keputusan muktamad adalah tentu saja anda.

Tahap Konfirmasi adalah tahap akhir diploma yayasan dan satu-satunya tahap yang akan menentukan gred akhir anda. Anda akan diminta menulis pernyataan niat dengan sokongan tutor anda. Dokumen ini akan menggariskan projek utama akhir yang anda pilih. Projek utama terakhir anda adalah praktikal dan boleh dalam bentuk apa sahaja yang anda pilih; showreel, pakaian, siri gambar, lukisan, animasi, reka bentuk untuk pedalaman, reka bentuk seni bina, permainan video dll.

Bayaran

Yuran = £ 2999 GBP- $ 3981 USD. Bayaran boleh dibayar secara bulanan (P / T: £ 149.99 GBP / $ 199.99 USD x 20 pembayaran ATAU F / T: £ 299.99 GBP / $ 398.10 USD x 10 pembayaran percuma faedah atau dibayar sepenuhnya oleh kad kredit / debit, Konsesi boleh didapati untuk penerima faedah negeri.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Online College of Art & Design is the UK's oldest online further education college specialising in Art, Design & Media courses; we supported our first student back in 2002. We offer one to ... Baca lebih lanjut

The Online College of Art & Design is the UK's oldest online further education college specialising in Art, Design & Media courses; we supported our first student back in 2002. We offer one to one expert tuition across a wide range of both recreational and exam board accredited courses. Baca Ringkas