Diploma Psikologi Lepasan Atas Talian (Bridging)

Umum

Penerangan Program

 • Jangka Masa Kursus: 20 bulan paruh waktu
 • Yuran Kursus: $ 2,950 setiap mata pelajaran. HELP-HELP tersedia.
 • Tempoh Pengajian Kursus: Januari, Mac, Mei, Julai, September, Oktober
 • Subjek Kursus: 10

Menjadi pakar dalam bidang psikologi yang meluaskan

Dunia yang pantas berubah dan keperluan yang semakin meningkat untuk memahami otak manusia telah mewujudkan banyak peluang dalam bidang psikologi. Profesional dengan peranan berpusatkan manusia dan psikologi berdaftar yang berpengalaman berpeluang untuk membangunkan kemahiran mereka dan mencapai matlamat kerjaya mereka dengan 100% Diploma Psikologi Graduate Online JCU (Bridging).

Perubahan ini mempunyai kesan positif terhadap pertumbuhan industri kerana bilangan orang yang bekerja sebagai Psikolog di Australia dijangka berkembang sebanyak 30% daripada 37,500 pada 2018 kepada 48,800 menjelang 2023. *

Kelayakan pragmatik dan serba boleh

Ijazah ini boleh menjadi batu loncatan pertama di jalan untuk menjadi psikologi amalan ^. Sebagai alternatif, pelajar boleh menggunakan ijazah ini untuk melengkapkan peranan mereka dalam pelbagai industri termasuk Pemasaran, Sumber Manusia, Pendidikan, Kerja Sosial dan Kaunseling.

Diploma Psikologi Graduate (Bridging) menyediakan pengetahuan asas tentang sejarah psikologi dan mengembangkan kemahiran profesional anda untuk menggunakan psikologi kontemporari untuk menyelesaikan cabaran berasaskan komuniti. Ia telah direka untuk membantu graduan berjaya dalam dunia yang kompleks dan untuk memberikan perkhidmatan pelanggan yang lebih baik.

* Sumber: joboutlook.com.au
^ Permohonan untuk akreditasi dengan APAC sedang dijalankan

Kenapa pilih Diploma Psikologi Graduate JCU Online (Bridging)?

Diploma Psikologi Siswazah JCU Online adalah kelayakan kontemporari dan tangan yang direka untuk masa depan. Anda akan membangunkan kemahiran profesional, belajar mengenai trend baru dalam psikologi dan mengkaji pelbagai mata pelajaran kontemporari.

Batu loncatan untuk menjadi ahli psikologi berdaftar

Kelayakan ini adalah Pathway untuk melanjutkan pelajaran bagi mereka yang ingin menukar kerjaya mereka menjadi psikolog. Ini mungkin termasuk Pathways kerjaya seperti psikologi umum atau klinikal, neuropsychologi klinikal, psikologi forensik dan psikologi organisasi.

Jalan ke hadapan dalam profesi berpusatkan manusia

Ia juga untuk profesional dalam pekerjaan berpusatkan manusia yang memberi tumpuan kepada pertumbuhan kerjaya dan mahukan kemahiran untuk membantu mereka mencapai lebih banyak peranan semasa dan masa depan. Ini termasuk pengajaran, sumber manusia, pemasaran, kaunseling, kerja sosial, dan perundingan.

Syarat kemasukan

Untuk layak mendaftar dalam Diploma Psikologi Graduate (Bridging) dalam talian, pemohon mesti mempunyai:

 • Mendapati ijazah sarjana muda sarjana muda dalam mana-mana disiplin.
 • Pemohon latar belakang bercakap bukan bahasa Inggeris mesti memenuhi syarat penguasaan Bahasa Inggeris Band 1- Jadual II Dasar Pengambilan JCU.

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai keperluan kemasukan di atas untuk Diploma Psikologi Graduate (online Bridging) dalam talian, jangan ragu untuk bercakap dengan salah satu daripada Penasihat Pendaftaran kami.

Memahami disiplin psikologi kontemporari

Membangunkan pemahaman yang komprehensif mengenai perspektif teori psikologi kontemporari, perkembangan falsafah dan sejarah mereka dan kesalinghubungan mereka.

Mempunyai keyakinan menggunakan data dan teknologi

Membangunkan kemahiran anda menggunakan teknologi dan kaedah statistik untuk memudahkan penyelidikan, penjagaan pelanggan dan hasil komuniti, dan meningkatkan kerjaya anda dalam bidang yang semakin digital dan didorong data.

Memperoleh perspektif global

Direka untuk bersesuaian dengan Matlamat Pembangunan Lestari PBB, kursus ini memberikan anda alat komunikasi untuk menyelesaikan masalah berbanding dengan cabaran penduduk yang pelbagai di dalam komuniti yang berbeza.

Apa yang anda akan belajar

Anda akan mempelajari skop mata pelajaran yang unik untuk Diploma Psikologi Graduate (Bridging) di JCU Online, termasuk Psikologi Alam Sekitar dan Kesihatan, Kesejahteraan

Pelajar 10 mata pelajaran dalam talian selama 20 bulan, yang mana anda boleh bermula pada mana-mana enam tempoh kajian sepanjang tahun.

Mata pelajaran Diploma Lepasan

 • Psikologi sosial
 • Perbezaan Individu dalam Keperibadian
 • Psikologi Kesihatan, Kesejahteraan dan Ketahanan
 • Pembangunan Manusia Sepanjang Hayat
 • Gangguan Psikologi dan Intervensi
 • Pembelajaran, Kognisi Memori dan Bahasa
 • Neuroscience dan Dasar Biologi Perilaku
 • Psikologi Alam Sekitar dan Hadapan Lestari
 • Prinsip Kaunseling
 • Penyelidikan dan Statistik untuk Psikologi

Sokongan peribadi untuk kejayaan anda

Diploma Psikologi Graduate JCU Online (Bridging) telah direka untuk menyediakan pengalaman pembelajaran yang terbaik untuk pelajar. Anda akan mendapat akses kepada sokongan satu-satu daripada Penasihat Sukses yang berdedikasi. Mereka akan berada di sana dari permulaan kanan sepanjang pengajian anda, memastikan anda bermotivasi dan berada di landasan untuk mencapai matlamat anda.

Untuk membantu anda belajar dengan lebih berkesan dan cekap, anda juga akan mempunyai akses untuk menjalani sesi interaktif dengan tutor dan rakan sekelas anda - di mana sahaja anda berada.

Persekitaran belajar yang inovatif dan interaktif JCU, dengan video, audio, papan perbincangan, forum sembang dan penilaian adalah cara pembelajaran dalam talian yang bijak dan berkesan.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

James Cook University is a world-leading university based in tropical Australia. For more than 50 years, we've been helping our students gain the skills they need to propel their careers and make a di ... Baca lebih lanjut

James Cook University is a world-leading university based in tropical Australia. For more than 50 years, we've been helping our students gain the skills they need to propel their careers and make a difference in their communities. Baca Ringkas