AACSB Accredited

Program Pascasiswazah ini baru-baru ini telah berjaya dalam proses akreditasi yang dijalankan dengan Sekolah Perniagaan DCU oleh Persatuan untuk Memperkenalkan Sekolah Perniagaan Collegiate (AACSB), badan akreditasi global tertua dan paling berprestij di dunia untuk sekolah perniagaan. Akreditasi AACSB diiktiraf secara meluas sebagai tanda kecemerlangan dalam pendidikan perniagaan, dan telah diperolehi kurang daripada lima peratus daripada sekolah perniagaan dunia.

Pengenalan

Pengurusan Program dalam talian bersih Technologies akan membolehkan pelajar menggunakan kejuruteraan atau latar belakang teknikal mereka untuk berkembang menjadi peranan pengurusan kanan dalam sektor teknologi bersih.

Falsafah utama program adalah untuk perniagaan yang berjaya dan berdaya saing dalam jangka panjang, seluruh sumber perniagaan, termasuk sumber daya alam, ekonomi dan sosial, harus diurus dari perspektif yang mengintegrasikan semakin pentingnya teknologi bersih dan sumbangan yang mereka perlu buat untuk daya saing ekonomi.

Program ini direka untuk memberi graduan kemahiran teknikal dan matematik untuk mengukur dan menganalisis penggunaan Teknologi Bersih dengan berkesan untuk meningkatkan kecekapan, keberkesanan dan nilai wang.

teknologi bersih

Program

Bagaimana Kursus disampaikan:

Program pascasiswazah ini disediakan melalui pembelajaran jarak jauh dalam talian, yang bermaksud bahawa pelajar dapat mencapai pemahaman yang lebih dalam di bidang spesialis dan memberikan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan terhadap kerjaya mereka atau komitmen lain. Bagi setiap modul yang dikendalikan oleh pelajar, mereka diberi akses kepada bahan kursus bertulis khusus. Sebagai pelajar DCU, mereka juga mempunyai akses kepada pelbagai jurnal akademik dan sumber-sumber lain yang disediakan oleh Perpustakaan DCU yang semakin digunakan sebagai sumber program.

Sokongan tutorial mengenai program ini disediakan dalam talian melalui penggunaan forum perbincangan dalam persekitaran pembelajaran maya. Di samping itu, tutorial akan disediakan menggunakan sistem tutorial berasaskan web. Pelajar boleh melibatkan diri dengan tutorial berasaskan web di rumah, bekerja atau di mana saja dengan sambungan internet yang munasabah. Selain itu, kerana sesi tutorial direkodkan, bagi mereka yang tidak dapat menghadiri sesi tutorial langsung, mereka boleh dilihat kemudian, pada masa yang lebih mudah untuk anda, pelajar.

Bagaimana program dinilai:

Semua modul dinilai melalui penilaian berterusan. Tidak ada pemeriksaan akhir tahun. Bagi modul yang diajar, penilaian berterusan biasanya mengambil bentuk tiga tugasan setiap modul yang perlu dikemukakan pada titik yang telah ditentukan pada tahun akademik. Untuk elemen disertasi, anda dikehendaki menyerahkan 15,000 dokumen perkataan yang sebahagian besarnya diarahkan sendiri, tetapi dengan panduan penyelia penyelidikan.

Kenapa DCU

Dublin City University telah menawarkan pendidikan peringkat pasca siswazah sejak dari tahun 1990. Program kami disasarkan kepada profesional yang bekerja, yang ingin mencapai pemahaman yang lebih dalam di kawasan pakar dan menyediakan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan kepada kerjaya atau komitmen mereka yang lain. Sebagai lulusan dari program kami, anda akan dilengkapi dengan pengetahuan, kemahiran dan fleksibiliti untuk kedudukan pengurusan kanan yang sesuai di kawasan pakar yang anda pilih.

Program Sarjana Sains, yang dianugerahkan oleh DCU, berada di peringkat 9 pada Rangka Kerja Kebangsaan. Semua modul diajar dalam talian di dalam bilik maya, Loop, di mana anda boleh berinteraksi dengan rakan-rakan dan tutor anda melalui e-mel, sembang, skype, pada bila-bila masa sesuai dengan anda. Penilaian berterusan tanpa pemeriksaan.

Peralatan dan Kemahiran TI yang diperlukan:

Anda harus mempunyai akses tetap ke komputer (dengan Microsoft Office), sambungan Internet jalur lebar, pencetak dan alat dengar asas dan webcam. Khususnya, anda memerlukan akses kepada Microsoft Word, Excel dan Access.

Kerjaya

Gabungan kemahiran yang dikembangkan dalam program ini memastikan graduan sesuai untuk setiap peran di mana pengurusan teknologi bersih (Cleantech) adalah penting. Ia merangkumi isu-isu alam sekitar proses perindustrian, termasuk rangka perundangan. Graduan dari laluan ini dalam program MSc akan mempunyai pengetahuan dan kemahiran untuk mengurangkan pencemaran dan penggunaan sumber dalam organisasi pembuatan. Oleh kerana teknologi bersih menjadi semakin penting bagi semua sektor ekonomi, MSc ini akan menambah nilai jangka panjang kepada kerjaya pelajar, tanpa mengira peranan yang ada.

teknologi bersih

Syarat Kemasukan

Keperluan Kemasukan Umum

Terdapat lima laluan kemasukan ke program: Tahap 8 atau lebih tinggi dalam disiplin yang berkaitan (Kejuruteraan, Sains, Perniagaan atau Teknologi Maklumat) dari sebuah institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf.

Keahlian berkanun institusi seperti Institut Jurutera Ireland atau badan profesional seperti Institut Akauntan Bertauliah.

Kelayakan peringkat Tahap 7 dalam subjek dalam disiplin yang relevan atau keahlian yang tidak disewa badan profesional, bersama-sama dengan pengalaman kerja pengurusan sekurang-kurangnya tiga tahun.

Kelayakan peringkat 8 dalam disiplin yang tidak relevan bersama dengan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja pengurusan yang relevan.

Bukti pengalaman kerja pengurusan yang relevan. Pemohon sedemikian akan dikehendaki mengemukakan CV dan Pernyataan Peribadi untuk menyokong permohonan mereka dan mungkin dikehendaki menghadiri temuduga.

Sekiranya kesemua pemohon untuk bukti City University University mesti diberikan kecekapan dalam bahasa Inggeris. Keperluan Bahasa Inggeris DCU boleh didapati di sini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Dublin City University | DCU Connected - Excellence in Online Education »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Price
- Modul kredit penuh (bukan pelajar EU)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date