AACSB Accredited

Program Pascasiswazah ini baru-baru ini telah berjaya dalam proses akreditasi yang dijalankan dengan Sekolah Perniagaan DCU oleh Persatuan untuk Memperkenalkan Sekolah Perniagaan Collegiate (AACSB), badan akreditasi global tertua dan paling berprestij di dunia untuk sekolah perniagaan. Akreditasi AACSB diiktiraf secara meluas sebagai tanda kecemerlangan dalam pendidikan perniagaan, dan telah diperolehi kurang daripada lima peratus daripada sekolah perniagaan dunia.

Pengenalan

Sistem Maklumat adalah teras dari semua syarikat terkemuka. Sistem pengurusan sistem yang berkesan, cekap dan selamat sekarang misi kritikal untuk semua organisasi. Program dalam talian dalam Pengurusan Strategi Sistem Maklumat akan membangun keyakinan para pelajar untuk mengurus dalam persekitaran di mana IS memacu dan menjalankan perniagaan, untuk menyelaraskan Strategi Maklumat dengan strategi perniagaan keseluruhan dan menyumbang kepada pembangunan Strategi Maklumat yang sedang berjalan. Apabila pelajar maju, pemahaman peranan IS / IT dalam inovasi, pengurusan dan pentadbiran organisasi akan berkembang. Pelajar juga akan mendapat kesedaran kritikal terhadap cabaran semasa dan pandangan baru yang berkaitan dengan pengurusan IS dalam persekitaran pembuatan atau teknologi tinggi teknologi. Akhirnya, pelajar akan membangunkan pelbagai kemahiran penyiasatan dan analitik yang diperlukan untuk melengkapkan mereka untuk mengambil peranan yang lebih senior di dalam organisasi. Program ini akan menjadi relevan kepada pengurus atau pengurus yang bercita-cita dalam sistem dan teknologi maklumat dalam sektor kewangan, awam atau swasta, atau jika anda bekerja sendiri di lapangan.

DCU

Program

Bagaimana Program Dihantar

Program pascasiswazah ini disediakan melalui pembelajaran jarak jauh dalam talian, yang bermaksud bahawa seorang profesional kerja dapat mencapai pemahaman yang lebih dalam di bidang spesialis dan memberikan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan terhadap kerjaya atau komitmen mereka yang lain. Untuk setiap modul yang anda lakukan, anda diberi akses kepada teks modul yang ditulis secara khusus. Kebanyakan modul memerlukan anda memperoleh satu atau dua buku teks. Anda juga mendapat akses kepada jurnal akademik yang luas dan sumber-sumber lain yang disediakan oleh Perpustakaan DCU dan peningkatan penggunaan dibuat dari sumber-sumber ini pada program ini.

Sokongan tutorial mengenai program ini disediakan dalam talian melalui penggunaan forum perbincangan dalam persekitaran pembelajaran maya yang dipanggil Loop. Di samping itu, tutorial akan disediakan menggunakan sistem tutorial berasaskan web. Pelajar boleh mengambil bahagian dalam tutorial berasaskan web di rumah, bekerja atau di mana sahaja dengan sambungan internet yang munasabah. Selain itu, kerana sesi tutorial direkodkan, bagi mereka yang tidak dapat menghadiri sesi tutorial langsung, mereka boleh dilihat kemudian, pada masa yang lebih mudah untuk anda, pelajar.

Bagaimana program dinilai:

Semua modul dinilai melalui penilaian berterusan. Tidak ada pemeriksaan akhir tahun. Bagi modul yang diajar, penilaian berterusan biasanya mengambil bentuk tiga tugasan setiap modul yang perlu dikemukakan pada titik yang telah ditentukan pada tahun akademik. Untuk elemen disertasi, anda dikehendaki menyerahkan 15,000 dokumen perkataan yang sebahagian besarnya diarahkan sendiri, tetapi dengan bimbingan penyelia penyelidikan.

Kenapa DCU

Dublin City University telah menawarkan pendidikan peringkat pasca siswazah sejak dari tahun 1990. Program kami disasarkan kepada profesional yang bekerja, yang ingin mencapai pemahaman yang lebih dalam di kawasan pakar dan menyediakan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan kepada kerjaya atau komitmen mereka yang lain. Sebagai lulusan dari program kami, anda akan dilengkapi dengan pengetahuan, kemahiran dan fleksibiliti untuk kedudukan pengurusan kanan yang sesuai di kawasan pakar yang anda pilih.

Program Sarjana Sains, yang dianugerahkan oleh DCU, berada di peringkat 9 pada Rangka Kerja Kebangsaan. Semua modul diajar dalam talian di dalam bilik maya, Loop, di mana anda boleh berinteraksi dengan rakan-rakan dan tutor anda melalui e-mel, sembang, skype, pada bila-bila masa sesuai dengan anda. Penilaian berterusan tanpa pemeriksaan.

Peralatan dan Kemahiran TI yang diperlukan:

Anda harus mempunyai akses tetap ke komputer (dengan Microsoft Office), sambungan Internet jalur lebar, pencetak dan alat dengar asas dan webcam. Khususnya, anda memerlukan akses kepada Microsoft Word, Excel dan Access.

Kerjaya

Program ini akan menyediakan anda dengan pelbagai kecekapan dalam Sistem Maklumat dan Teknologi bersama dengan kerangka teoretis yang akan menyokong, meningkatkan dan mengembangkan pengetahuan praktikal anda yang sedia ada. Ia akan membolehkan anda menguruskan dengan yakin dan strategik dalam persekitaran di mana sistem maklumat memacu dan mengendalikan perniagaan. Tambahan pula, ijazah ini akan menambah nilai jangka panjang untuk kerjaya anda kerana kelayakan akademik peringkat tinggi menjadi semakin penting kepada dasar perekrutan dan promosi organisasi. Graduan program ini pada masa ini kedua-duanya bekerja sendiri dan digunakan dalam pelbagai organisasi dalam sektor awam dan swasta.

Syarat Kemasukan

Keperluan Kemasukan Umum

Terdapat lima laluan kemasukan ke program: Tahap 8 atau lebih tinggi dalam disiplin yang berkaitan (Kejuruteraan, Sains, Perniagaan atau Teknologi Maklumat) dari sebuah institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf.

Keahlian berkanun institusi seperti Institut Jurutera Ireland atau badan profesional seperti Institut Akauntan Bertauliah.

Kelayakan peringkat Tahap 7 dalam subjek dalam disiplin yang relevan atau keahlian yang tidak disewa badan profesional, bersama-sama dengan pengalaman kerja pengurusan sekurang-kurangnya tiga tahun.

Kelayakan peringkat 8 dalam disiplin yang tidak relevan bersama dengan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja pengurusan yang relevan.

Bukti pengalaman kerja pengurusan yang relevan. Pemohon sedemikian akan dikehendaki mengemukakan CV dan Pernyataan Peribadi untuk menyokong permohonan mereka dan mungkin dikehendaki menghadiri temuduga.

Sekiranya kesemua pemohon untuk bukti City University University mesti diberikan kecekapan dalam bahasa Inggeris. Keperluan Bahasa Inggeris DCU boleh didapati di sini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Dublin City University | DCU Connected - Excellence in Online Education »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Price
- € 1885 setiap modul (EU) dan € 2825 (bukan EU)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date