AACSB Accredited

Program Pascasiswazah ini baru-baru ini telah berjaya dalam proses akreditasi yang dijalankan dengan Sekolah Perniagaan DCU oleh Persatuan untuk Memperkenalkan Sekolah Perniagaan Collegiate (AACSB), badan akreditasi global tertua dan paling berprestij di dunia untuk sekolah perniagaan. Akreditasi AACSB diiktiraf secara meluas sebagai tanda kecemerlangan dalam pendidikan perniagaan, dan telah diperolehi kurang daripada lima peratus daripada sekolah perniagaan dunia.

Pengenalan

Program dalam talian dalam Pengurusan Sistem Internet Enterprise mengembangkan pengetahuan dan kemahiran pelajar dalam bidang Pengkomputeran Awan dan Rangkaian Sosial, sehingga mereka dapat mengurus dan menerapkan strategi IS utama untuk organisasi.

Khususnya, program ini akan menggabungkan gambaran mengenai aplikasi strategik dan pengurusan teknologi ini dengan penyiasatan terhadap prinsip-prinsip teknologi yang mendasari, dan bagaimana isu-isu sosial dan komersial yang dipilih berkaitan dengan penggunaan dan pengurusan mereka.

Kursus ini akan memberi manfaat kepada mereka yang bekerja atau bercita-cita untuk bekerja sebagai pengurus yang berurusan dengan rangkaian, termasuk rangkaian sosial dan sistem Internet, dan kepada mereka yang bekerja sendiri dalam bidang ini.

DCU

Program

Bagaimana program dihantar:

Program pascasiswazah ini disediakan melalui pembelajaran jarak jauh dalam talian, yang bermaksud bahawa seorang profesional kerja dapat mencapai pemahaman yang lebih dalam di bidang spesialis dan memberikan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan terhadap kerjaya atau komitmen mereka yang lain. Untuk setiap modul yang anda lakukan, anda diberi akses kepada teks modul yang ditulis secara khusus. Walaupun beberapa modul tidak ada, kebanyakan modul memerlukan anda memperoleh buku teks tambahan. Anda juga mendapat akses kepada jurnal akademik yang luas dan sumber-sumber lain yang disediakan oleh Perpustakaan DCU dan peningkatan penggunaan dibuat dari sumber-sumber ini pada program ini.

Sokongan tutorial mengenai program ini disediakan dalam talian melalui penggunaan forum perbincangan dalam persekitaran pembelajaran maya yang dipanggil Loop. Di samping itu, beberapa tutorial akan disediakan menggunakan sistem tutorial berasaskan web. Pelajar boleh mengambil bahagian dalam tutorial dalam talian ini di rumah, bekerja atau di mana saja dengan sambungan internet yang munasabah atau mengejar kemudian jika ini lebih mudah.

Bagaimana program dinilai:

Semua modul dinilai melalui penilaian berterusan. Tidak ada pemeriksaan akhir tahun. Bagi modul yang diajar, penilaian berterusan biasanya mengambil bentuk tiga tugasan setiap modul yang perlu dikemukakan pada titik yang telah ditentukan pada tahun akademik. Untuk elemen disertasi, anda dikehendaki menyerahkan 15,000 dokumen perkataan yang sebahagian besarnya diarahkan sendiri, tetapi dengan bimbingan penyelia penyelidikan.

Kenapa DCU

Dublin City University telah menawarkan pendidikan peringkat pasca siswazah sejak dari tahun 1990. Program kami disasarkan kepada profesional yang bekerja, yang ingin mencapai pemahaman yang lebih dalam di kawasan pakar dan menyediakan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan kepada kerjaya atau komitmen mereka yang lain. Sebagai lulusan dari program kami, anda akan dilengkapi dengan pengetahuan, kemahiran dan fleksibiliti untuk kedudukan pengurusan kanan yang sesuai di kawasan pakar yang anda pilih.

Program Sarjana Sains, yang dianugerahkan oleh DCU, berada di peringkat 9 pada Rangka Kerja Kebangsaan. Semua modul diajar dalam talian di dalam bilik maya, Loop, di mana anda boleh berinteraksi dengan rakan-rakan dan tutor anda melalui e-mel, sembang, skype, pada bila-bila masa sesuai dengan anda. Penilaian berterusan tanpa pemeriksaan.

Peralatan dan Kemahiran TI yang diperlukan:

Anda harus mempunyai akses tetap ke komputer (dengan Microsoft Office), sambungan Internet jalur lebar, pencetak dan alat dengar asas dan webcam. Khususnya, anda memerlukan akses kepada Microsoft Word, Excel dan Access.

Kerjaya

Program ini akan membolehkan anda memahami, membangun dan mengurus teknologi baru dalam masyarakat rangkaian dan mempunyai kesedaran kritikal terhadap masalah semasa dan pandangan baru yang berkaitan dengan Sistem Internet. Anda akan membangunkan pelbagai kemahiran dan teknik penyiasatan dan analisis yang diperlukan untuk melengkapkan anda untuk mengasumsikan dan mengembangkan peranan pengurusan atau kanan dalam organisasi anda atau dalam perniagaan anda sendiri.

Oleh kerana kelayakan akademik peringkat teratas menjadi semakin penting bagi dasar perekrutan dan promosi organisasi, program ini akan membantu anda memajukan kerjaya anda, sama ada anda seorang profesional berpengalaman atau lulusan baru-baru ini.

Graduan program ini kini digunakan dalam sektor awam dan swasta dalam organisasi yang berusaha menggunakan teknologi internet untuk kelebihan daya saing. Ramai yang juga bekerja sendiri.

Syarat Kemasukan

Keperluan Kemasukan Umum

Terdapat lima laluan kemasukan ke program: Tahap 8 atau lebih tinggi dalam disiplin yang berkaitan (Kejuruteraan, Sains, Perniagaan atau Teknologi Maklumat) dari sebuah institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf.

Keahlian berkanun institusi seperti Institut Jurutera Ireland atau badan profesional seperti Institut Akauntan Bertauliah.

Kelayakan peringkat Tahap 7 dalam subjek dalam disiplin yang relevan atau keahlian yang tidak disewa badan profesional, bersama-sama dengan pengalaman kerja pengurusan sekurang-kurangnya tiga tahun.

Kelayakan peringkat 8 dalam disiplin yang tidak relevan bersama dengan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja pengurusan yang relevan.

Bukti pengalaman kerja pengurusan yang relevan. Pemohon sedemikian akan dikehendaki mengemukakan CV dan Pernyataan Peribadi untuk menyokong permohonan mereka dan mungkin dikehendaki menghadiri temuduga.

Sekiranya kesemua pemohon untuk bukti City University University mesti diberikan kecekapan dalam bahasa Inggeris. Keperluan Bahasa Inggeris DCU boleh didapati di sini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Dublin City University | DCU Connected - Excellence in Online Education »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Price
- € 1885 setiap modul (EU) dan € 2825 (bukan EU)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date