Sarjana Pengurusan Kesihatan Dalam Talian IMF (MBA Sanitary Management), bertujuan untuk melatih para profesional yang khusus dalam pengurusan dan pentadbiran sektor kesihatan, yang perbelanjaan mewakili lebih daripada 9.6% daripada KDNK di Sepanyol. Sektor ini menjalani transformasi di mana kemajuan saintifik, teknologi baru, keadaan demografi penduduk, undang-undang, dasar belanjawan dan kewangan, antara faktor lain, membuat pengurusan sumber yang mencukupi yang menjamin sistem kebersihan yang mampan. Transformasi sektor kesihatan ini sebagai akibat langsung kepada keperluan profesional baru yang khusus dalam pengurusan, pengurusan kesihatan dan pentadbiran hospital untuk kedua-dua sektor awam dan swasta.

Dalam konteks ini, mengkaji MBA dalam Pengurusan Kesihatan membolehkan anda menguruskan dengan cekap dan melaksanakan fungsi pengurusan dan nasihat di institusi penjagaan kesihatan, baik di peringkat global dan dalam bidangnya: pemasaran, kewangan, sumber manusia, logistik, perancangan strategik, kualiti, tanggungjawab kesihatan, dsb.

Apabila tamat sarjana dalam pengurusan kesihatan, pelajar akan mempunyai pengetahuan untuk memahami keadaan semasa sistem kesihatan, tanggungjawab etika, dan keperluan kepuasan pelanggan untuk menguasai semua model kesihatan sedia ada. Memperoleh alat dan menguasai teknik dan model pengurusan klinik dan hospital.

Di IMF kami ingin menyertai Master dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan dengan pengesahan akademik Universiti Nebrija, yang memberi ijazah universiti sendiri.

Sebagai pelajar mana-mana kursus pengurusan sekolah kesihatan IMF menawarkan pelajar akses kepada pertukaran pekerjaan dan latihan.

OBJEKTIF Sarjana Pengurusan Perniagaan dan Pentadbiran (MBA) - Khusus dalam Pengurusan Kesihatan

Membangunkan kemahiran pengurusan dan analisis untuk pengurusan perniagaan yang betul.

Di Sekolah Pengurusan Kesihatan kami, anda juga akan belajar untuk:

 • Membangunkan bidang yang paling penting yang harus diurus oleh pengurus kesihatan untuk menangani pengurusan organisasi penjagaan kesihatan secara efisien, seperti pemasaran, sumber manusia, kewangan, logistik, kualiti, tanggungjawab kesihatan, perancangan strategik dan trend baru dalam pengurusan penjagaan kesihatan.
 • Membangunkan kemahiran pengurusan dan analisis untuk pengurusan perniagaan yang betul dan meningkatkan masa depan profesional anda.
 • Mempunyai koordinasi rangka kerja asas dan arah dalam
 • daripada organisasi kesihatan.
 • Memahami keadaan semasa sistem kesihatan, keperluan kepuasan pelanggan dan tanggungjawab etika pengurusan kesihatan dan mengetahui persekitaran politik, sosial dan ekonomi di mana model-model kesihatan yang sedia ada beroperasi.
 • Menguasai perancangan strategik dan fasa di mana ia dibahagikan dan mengetahui konsep asas yang berkaitan dengan jabatan sumber manusia dan kualiti.
 • Memahami kepentingan fungsi logistik di semua organisasi kesihatan dan menguasai pengetahuan asas kejuruteraan hospital dan teknik pengurusan lanjutan untuk penyelenggaraan.
 • Menganalisis keadaan kelestarian sistem kesihatan, dari segi bantuan dan kewangan, dan mengenal pasti ciri-ciri model kesihatan yang berbeza yang wujud bersama dalam sistem kesihatan.

Metodologi dan Penilaian

METODOLOGI

Master dalam Pengurusan Kesihatan (MBA) diajar dengan metodologi yang dapat diakses sepenuhnya, melalui pengajaran dalam talian.

 • Mod dalam talian: Kampus maya boleh diakses pada bila-bila masa dan tempat.
 • Modality di jauh: Buku dan bahan dalam format teks dengan kandungan.

Di samping mempelajari pengurusan kesihatan MBA dalam mana-mana modaliti anda akan mempunyai:

 • Kelas dalam talian: Melalui platform maya kami, anda akan mendapat akses untuk menjalani kelas dalam talian. Berinteraksi dengan guru dan tanya soalan. Juga sekiranya tidak dapat hadir, anda akan mempunyai semua sesi yang direkodkan untuk dilihat sekali lagi.
 • Kampus Maya: Titik utama latihan dalam talian IMF . Anda akan mempunyai semua kandungan dan bahan latihan. Terima kasih kepada penggunaannya yang intuitif, memudahkan akses dan pembelajaran.
 • Pakar Tutors: Profesional dari sektor ini akan bertindak sebagai tutor peribadi, mereka akan terlibat dalam latihan anda, mengiringi anda sepanjang kerjaya anda. Anda boleh berhubung dengan mereka melalui telefon, tatap muka, sembang atau forum.
 • Perpustakaan Maya: Akses percuma kepada lebih daripada 9,000 rujukan yang berkaitan dengan dunia pengurusan kesihatan dan perniagaan.
 • Webinar dan Berita. Profesional dari sektor ini akan berkongsi pengetahuan mereka pada acara dan akan membincangkan isu-isu semasa. Dengan kelas induk dan meja bulat kami, anda boleh melakukan rangkaian dengan pakar dan pelajar lain.

PENILAIAN

Pelajar mempunyai latihan penilaian diri untuk setiap modul program latihan, untuk membantu beliau mengukur kemajuan dalam kajiannya. Demikian pula, memperoleh ijazah Sarjana oleh IMF Business School dan ijazah Sarjana oleh Universiti Nebrija akan tertakluk kepada lulus peperiksaan bersemuka atau dalam talian, atas permintaan pelajar.

peluang kerjaya

Pada akhir MBA kami, anda bersedia untuk berlatih sebagai:

 • Pengarah dan pengurus perniagaan dalam sektor kesihatan
 • Perunding strategik dalam bidang kewangan, pemasaran atau teknologi syarikat yang berkaitan dengan kesihatan
 • Pengarah komersial dan pemasaran
 • Ketua perkembangan perniagaan
 • Usahawan

Amalan yang dijamin dan Pertukaran Pekerjaan

IMF Business School , melalui portal Pekerjaan dan Praktiknya, menjamin para pelajar MBA dengan kepakaran dalam Pengurusan Kesihatan, latihan dalam syarikat-syarikat dalam sektor ini. Semak keadaan.

Antara syarikat-syarikat dengan siapa IMF mengekalkan perjanjian kerjasama pendidikan untuk latihan dalam pekerjaan, termasuk:

Partners117

Harga dan Beasiswa

Di IMF kami menawarkan pelajar kami kemudahan pembayaran yang hebat:

 • Biasiswa sehingga 65%
 • Pembiayaan sehingga 12 bulan tanpa faedah atau campur tangan perbankan (lihat syarat-syarat)
 • Bentuk pembayaran: Tunai (Diskaun 5%) / Ansuran pembayaran tanpa faedah
Program diajar dalam:
 • Sepanyol

Lihat 46 lagi program yang ditawarkan oleh IMF Business School »

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 9, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,900 EUR
65% biasiswa - 3,465 euro.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date