BAHAN INFORMATIF PADA

KURSUS PERNIAGAAN KESIHATAN (DBA) KAMI

Bagi mereka penanya yang telah mencapai darjah MSc mereka dan berminat untuk memohon untuk kursus kedoktoran yang baru ditubuhkan yang dinilai dan diluluskan di seluruh dunia, untuk menjadi Doktor Pentadbiran Perniagaan bermula dari tarikh akhir pendaftaran: 31 hb Julai, 2019 ,

Alfred Nobel Open Business School Switzerland

Memohon sekolah kedoktoran dengan kerjasama universiti di England.

Keperluan kemasukan dan data yang diperlukan:

Pemohon hendaklah mempunyai Ijazah Sarjana atau setaraf, dalam bidang subjek yang berkaitan dengan topik penyelidikan yang dicadangkan; minimum dua tahun selepas kualifikasi amalan profesional; dan keupayaan untuk menunjukkan kecekapan profesional yang tinggi dalam bidang penyelidikan yang relevan. Pelajar antarabangsa memerlukan tahap IELTS keseluruhan 6.5 (tidak kurang dari 6.0 secara bertulis dan 5.5 dalam mana-mana kumpulan lain) atau setaraf.

-profesional CV

-personal data dan salinan dokumen peribadi

- Penerangan mengenai gelaran MSc yang diluluskan oleh kerajaan

(bermula dari permulaan kajian)

-copy diploma MSc

-diperlukan pendidikan pascasiswazah dan salinan diploma sekiranya ada

- pengalaman kerja (melibatkan latihan)

- Senarai penerbitan jika ada

- lakarkan lakaran disertasi doktor (draf pada konsep ofthesis)

Proses Pendaftaran:

Orang belajar program PhD apabila mereka menyasarkan kerjaya sebagai profesor sepenuh masa atau mereka bertujuan untuk meneruskan pengajian mereka untuk mencapai ijazah kedoktoran pasca siswazah. Pada asasnya mereka melakukan kerja penyelidikan, menerbitkan jurnal akademik, menulis buku dan mengajar.

Sebaliknya orang yang melakukan DBA terus bekerja di syarikat mereka sebagai profesional yang berpendidikan tinggi dan bertujuan untuk meneruskan pembawa mereka di dunia perniagaan berikutan tamat pengajian.

Walau bagaimanapun doktor mereka melayakkan mereka melakukan penyelidikan juga. Mereka boleh mengajar sebagai profesor tetamu atau dijemput atau fakulti tambahan kadang-kadang dan menerbitkan dalam pengamal atau jurnal akademik.

Mempunyai ijazah doktor dalam pentadbiran perniagaan membantu mendapatkan pengetahuan untuk bekerja di pangkalan penyelidikan terkini, teori dan trend. Bukan sahaja pengetahuan ini menjadikan mereka pakar di kawasan yang relevan tetapi juga menghasilkan kemahiran pengurusan dan pengambilan keputusan yang mana kedudukan yang lebih tinggi dalam kepimpinan dapat diperoleh, atau pembawa baru dapat dimulakan.

DBA menyediakan ijazah profesional di peringkat doktor yang sesuai dengan tuntutan para peserta dan industri yang terlibat lebih baik daripada ijazah PHD yang lebih biasa.

Orang ramai melakukan DBA apabila mereka sudah banyak mencapai kerjaya perniagaan mereka dan perlu mempunyai cabaran baru. Secara umumnya mereka telah lulus sebagai Sarjana Perniagaan (MBA) di peringkat tuan, dan mereka ingin dibezakan dari yang lain dengan mendapat ijazah doktor. Mereka biasanya berusia 30-an, ada yang berumur 40-an, ada yang lebih tua. Mereka mempunyai pengalaman kerja selama bertahun-tahun, kedudukan yang baik, gaji yang baik, dan banyak cita-cita dan motivasi.

Program kami disenaraikan dalam 20 teratas dalam Ekonomi Eropah

Kedudukan DBA Global Jawatankuasa Euro 2018

Doktor kami dalam Pentadbiran Perniagaan adalah ijazah penyelidikan. Program ini bermula dengan fasa pra-tesis yang merangkumi empat, tiga hari modul mengajar; Kajian Profesional Reflektif, Kajian Sastera Sistematik; Kaedah dan Kaedah Penyelidikan dan Analisis. Tahap ini berlangsung, secara purata, 18 bulan, selepas itu anda menyampaikan rencana penyelidikan formal Anda untuk kelulusan, di daerah yang berfokus pada topik pilihan Anda.

Mereka kemudian memasuki fasa tesis, yang berlangsung sekurang-kurangnya 18 bulan lagi. Pada kesimpulannya, mereka hadir dan mempertahankan tesis mereka dalam viva voce.

Anda boleh menggunakan gelaran doktor dengan menulis singkatan Dr di hadapan nama anda, dan menandatangani jenisnya, DBA mengikuti nama penuh anda.

Yuran tuisyen:

Pelajar DBA membayar pelajaran mereka sendiri. Mereka terus mendapatkan wang semasa menjalankan kursus, dengan mana mereka boleh membayar yuran pengajian. Mereka juga mungkin dapat mengurangkan cukai perbelanjaan DBA mereka dan kemungkinan besar akan meningkatkan gaji mereka setelah mereka mencapai ijazah kedoktoran mereka dengan memperoleh kedudukan yang lebih baik. Sesetengah syarikat juga membiayai pelajar DBA, terutamanya apabila mereka menggunakan data dari majikan mereka dan apabila penyelidikan mereka berkaitan dengan syarikat mereka.

Yuran DBA:

Tahun 1: Ł11,700

Tahun 2: Ł10,100

Tahun 3: £ 4,800

Tahun ke-4: Ł2,300

Kursus DBA kami - pengajaran dan pembelajaran

Pada permulaan program ini, anda diperkenalkan kepada Pembangunan Profesional Reflektif. Modul ini direka untuk memperkuat keupayaan anda untuk mencerminkan pengalaman perniagaan anda, topik penyelidikan dan konteks yang lebih luas dan mengembangkan keupayaan anda untuk menganalisis dan mensintesis hasil pantulan. Anda akan bekerja dalam set pembelajaran tindakan untuk melengkapkan pembelajaran bebas anda. Objektifnya adalah untuk bekerja ke arah membangunkan soalan penyelidikan anda. Anda juga akan belajar mensintesis dan mentafsirkan maklumat yang kompleks yang membolehkan perkembangan pendekatan, model dan kerangka novel.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini June 17, 2019
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Price
- Tahun 1: Ł11,700 Tahun ke-2: Ł10,100 Tahun ke-3: Ł4,800 Tahun ke-4: Ł2,300
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date