Apakah objektif kursus ini?

Anda akan meliputi kitaran hayat penuh sistem XenServer dan bersedia untuk lulus kelayakan XenServer yang diiktiraf oleh industri.

  • Prinsip asas di sebalik pengkomputeran maya dan penggunaan hypervisors untuk memasang dan menguruskan pelayan.
  • Pengenalan kepada Sistem Operasi Linux (OS), yang termasuk pemasangan dalam persekitaran pelayan maya dan alat-alat yang diperlukan untuk menguruskan OS dalam senario rangkaian.
  • Mengkonfigurasi penyimpanan virtualised dan rangkaian untuk memaksimumkan ketersediaan dan berkongsi data dengan pengguna yang dibenarkan.
  • Menggunakan PowerShell untuk mengkonfigurasi pelayan maya dan perkhidmatan rangkaian dari persekitaran baris arahan Linux.
  • Membina subnet untuk menguruskan sumber rangkaian yang lebih baik.
  • Memahami komponen dan ciri-ciri yang sama untuk sistem XenServer dan bagaimana mereka dikonfigurasikan untuk penempatan dunia sebenar.
  • Penyelesaian masalah dan proses dan teknik penyelesaian masalah untuk mengekalkan sistem XenServer beroperasi dalam keadaan puncak.
  • persiapan peperiksaan dan kajian kursus

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini direka untuk jurutera dan pengurus IT yang ingin membiasakan diri dengan pendekatan Citrix untuk virtualisasi server menggunakan teknologi XenServer.

Apa menandakan kursus ini selain?

Anda akan bersedia sepenuhnya untuk peperiksaan Citrix yang berkaitan dan pengetahuan yang diperolehi dalam kursus ini akan membolehkan anda untuk berfungsi dalam peranan seperti seorang jurutera infrastruktur, desktop dan sokongan rangkaian juruteknik dan jurutera kanan sistem.

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Price
225 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date