Read the Official Description

Apakah objektif kursus ini?

Anda akan meliputi kitaran hayat penuh sistem XenServer dan bersedia untuk lulus kelayakan XenServer yang diiktiraf oleh industri.

  • Prinsip asas di sebalik pengkomputeran maya dan penggunaan hypervisors untuk memasang dan menguruskan pelayan.
  • Pengenalan kepada Sistem Operasi Linux (OS), yang termasuk pemasangan dalam persekitaran pelayan maya dan alat-alat yang diperlukan untuk menguruskan OS dalam senario rangkaian.
  • Mengkonfigurasi penyimpanan virtualised dan rangkaian untuk memaksimumkan ketersediaan dan berkongsi data dengan pengguna yang dibenarkan.
  • Menggunakan PowerShell untuk mengkonfigurasi pelayan maya dan perkhidmatan rangkaian dari persekitaran baris arahan Linux.
  • Membina subnet untuk menguruskan sumber rangkaian yang lebih baik.
  • Memahami komponen dan ciri-ciri yang sama untuk sistem XenServer dan bagaimana mereka dikonfigurasikan untuk penempatan dunia sebenar.
  • Penyelesaian masalah dan proses dan teknik penyelesaian masalah untuk mengekalkan sistem XenServer beroperasi dalam keadaan puncak.
  • persiapan peperiksaan dan kajian kursus

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini direka untuk jurutera dan pengurus IT yang ingin membiasakan diri dengan pendekatan Citrix untuk virtualisasi server menggunakan teknologi XenServer.

Apa menandakan kursus ini selain?

Anda akan bersedia sepenuhnya untuk peperiksaan Citrix yang berkaitan dan pengetahuan yang diperolehi dalam kursus ini akan membolehkan anda untuk berfungsi dalam peranan seperti seorang jurutera infrastruktur, desktop dan sokongan rangkaian juruteknik dan jurutera kanan sistem.

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program taught in:
English

See 173 more programs offered by E-Careers »

This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
Price
225 GBP
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date