Apakah objektif kursus ini?

Kursus ini merangkumi kedua-dua kewangan dan pengurusan risiko bukan kewangan serta strategi. Belajar bagaimana untuk menilai dan melaksanakan idea-idea untuk membantu mengawal risiko-risiko ini dan memastikan kejayaan organisasi.

  • Ketahui mengenai konteks sosial, politik dan ekonomi perniagaan, termasuk apa yang sistem kawalan boleh dilaksanakan untuk memastikan pengurusan yang berkesan dalam sesebuah organisasi dan bagaimana untuk menyelesaikan isu-isu, yang boleh timbul akibat kelemahan, yang dikaitkan dengan sistem ini.
  • Belajar tentang pelbagai jenis risiko yang boleh menjejaskan organisasi, termasuk kewangan harga komoditi dan perniagaan risiko, - seperti penipuan, kekurangan kontrak atau kehilangan reputasi - dan bagaimana untuk mengukur pendedahan risiko organisasi dan melaporkan kepada mereka.
  • Menilai pelbagai strategi pengurusan risiko yang boleh dilaksanakan dan memahami tujuan sistem kawalan dalaman bukan sahaja untuk mengenal pasti risiko yang berpotensi, tetapi juga peranannya dalam menguruskan mereka.
  • Memahami apa yang menjadikan tadbir urus korporat yang baik apabila berkaitan dengan kawalan dalaman dan belajar untuk menilai isu-isu etika yang boleh menjadi risiko kepada organisasi.
  • Ketahui mengenai proses audit dan pelbagai alat yang boleh digunakan semasa; memahami prinsip-prinsip proses audit dan kajian semula dan belajar bagaimana untuk menyelesaikan masalah semasa amalan ini.
  • Menyelidiki lebih jauh ke dalam mata pelajaran tadbir urus korporat dan isu-isu etika yang boleh dihadapi oleh organisasi.
  • Menganalisa risiko kewangan yang organisasi boleh berhadapan dengan dan sumber mungkin mereka.
  • Lihatlah pelbagai alat pengurusan risiko alternatif, implikasi perakaunan dan kesan daripada pelbagai kaedah yang anda akan meliputi.
  • Lihatlah risiko dan faedah penggunaan sistem maklumat, termasuk penggunaan Internet dan Intranet dalam sesebuah organisasi, penyumberan luar dan perubahan dalam pembekal.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini adalah sumber yang berharga untuk sesiapa sahaja belajar ke arah kelayakan CIMA Professional Chartered Management Accounting.

KEPERLUAN

Pelajar perlu mempunyai pertama mencapai CIMA kelayakan Operasi dan Peringkat Pengurusan sebelum mereka boleh mencapai CIMA status Profesional.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebagai Akauntan Pengurusan berkelayakan anda boleh mengharapkan untuk menerima gaji sekitar £ 32K dengan prospek lagi yang membawa kepada Pengawal Kewangan, Pengarah Kewangan dan Pengurus Kewangan.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Price
150 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date