Apakah objektif kursus ini?

sukatan pelajaran ini terbahagi kepada tiga unit; penggubalan strategi kewangan, keputusan pembiayaan dan keputusan pelaburan dan kawalan projek.

  • Sampai ke genggaman dengan potensi objektif kewangan strategik organisasi dan belajar tentang faktor-faktor luaran dan dalaman yang boleh memberi kesan strategi kewangan.
  • Mempelajari tiga keputusan utama pengurusan kewangan - pelaburan, pembiayaan dan dividen - dan mengetahui lebih lanjut mengenai hubungan antara ketiga-tiga.
  • Ketahui tentang isu-isu semasa dan baru muncul dalam laporan kewangan dan luaran, termasuklah piawaian perakaunan baru dan faktor persekitaran.
  • Belajar bagaimana untuk menilai keperluan pembiayaan organisasi dan bagaimana untuk melaksanakan objektif dan strategi yang boleh membawa kepada pencapaian mereka, termasuk sasaran kedua-dua jangka pendek dan jangka panjang.
  • Belajar tentang kaedah alternatif untuk mencapai keperluan pembiayaan, termasuk pihak berkepentingan, pelaburan, hutang jangka panjang dan kaedah penerbitan sekuriti dan kesan bahawa ini keputusan pembiayaan boleh mempunyai struktur kunci kira-kira akhir.
  • Menyelidiki ke dalam operasi bursa saham, termasuk hipotesis pasaran cekap dan bagaimana harga saham dikira.
  • Memahami peranan fungsi perbendaharaan dan kelebihan / keburukan menubuhkan sebuah jabatan perbendaharaan dalam sesebuah organisasi.
  • Belajar bagaimana untuk menilai pilihan pelaburan, termasuk kos, faedah dan risiko projek-projek tertentu dan implikasi kewangan dan strategik mereka.
  • Lihatlah penggabungan, pengambilalihan dan pelepasan sebagai peluang, serta strategi keluar dan sebab-sebab di belakang mereka.
  • Keuntungan wawasan ke dalam pelbagai projek-projek pelaburan yang berpotensi, bagaimana untuk melaksanakan dan bagaimana untuk mengawal mereka, termasuk audit selepas selesai mereka.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini adalah sumber yang berharga untuk sesiapa sahaja belajar ke arah kelayakan CIMA Professional Chartered Management Accounting.

KEPERLUAN

Pelajar perlu mempunyai pertama mencapai CIMA kelayakan Operasi dan Peringkat Pengurusan sebelum mereka boleh mencapai CIMA status Profesional.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebagai Akauntan Pengurusan berkelayakan anda boleh mengharapkan untuk menerima gaji sekitar £ 32K dengan prospek lagi yang membawa kepada Pengawal Kewangan, Pengarah Kewangan dan Pengurus Kewangan.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Price
150 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date