Read the Official Description

Apakah objektif kursus ini?

The CIMA Professional - Level Strategik (E3) kelayakan adalah satu daripada tiga modul yang membentuk peringkat strategik sijil. Tujuan kursus E3 ini ialah untuk memajukan pengetahuan dan kemahiran anda supaya anda boleh mereka bentuk dan melaksanakan strategi, yang boleh meningkatkan prestasi syarikat.

  • Ketahui faktor bagaimana luar termasuk pihak berkepentingan, masyarakat, pembekal dan pelanggan, boleh menjejaskan strategi organisasi.
  • Memahami kesan sistem maklumat mengenai organisasi, termasuk IT dan Internet.
  • Dapatkan ke genggaman dengan elemen-elemen utama dalam proses perubahan, supaya anda boleh membantu untuk menasihati organisasi tentang bagaimana untuk menguruskan rintangan kepada perubahan dan apa yang boleh mencetuskan perubahan dalam tempat pertama.
  • Belajar bagaimana untuk memberi nasihat mengenai, mencadangkan dan melaksanakan program perubahan dan belajar peranan pengurusan dalam proses perubahan.
  • Memahami dan menilai proses pembangunan strategi, termasuk penggubalan strategi, pelbagai pilihan yang strategik, struktur organisasi yang berbeza dan peranan pengarah dalam proses.
  • Menilai pelbagai alat dan teknik, kualitatif dan kuantitatif, yang digunakan dalam proses pembangunan strategi, termasuk analisis trend, pemodelan sistem dan kaedah Delphi.
  • Mendapatkan maklumat tentang kaedah kawalan yang sesuai dan dapat mencadangkan mereka mengikut strategi yang sedang dilaksanakan.
  • Belajar bagaimana untuk mencadangkan penyelesaian kepada masalah yang dihadapi dalam keadaan pengurusan prestasi dan dapat menilai model alternatif pengurusan prestasi, seperti kad skor seimbang.
  • Tingkatkan kemahiran nasihat anda dan belajar bagaimana untuk cekap mengesyorkan perubahan kepada sistem maklumat apabila strategi organisasi akan mendapat manfaat daripada perubahan itu.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini adalah sumber yang berharga untuk sesiapa sahaja belajar ke arah kelayakan CIMA Professional Chartered Management Accounting, atau mana-mana perniagaan yang profesional mencari untuk mendapatkan kemahiran dalam strategi perusahaan.

KEPERLUAN

Pelajar perlu mempunyai pertama mencapai CIMA kelayakan Operasi dan Peringkat Pengurusan sebelum mereka boleh mencapai CIMA status Profesional.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebagai pengurus kewangan berkelayakan anda boleh mengharapkan untuk menerima gaji sekitar £ 37K dengan prospek lagi yang membawa kepada Pengawal Kewangan, Pengarah Kewangan dan Pengurus Kewangan.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program taught in:
English

See 173 more programs offered by E-Careers »

This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
Price
150 GBP
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date