Apakah objektif kursus ini?

Kursus P2 Pengurusan Prestasi menyumbang kepada pencapaian kelayakan CIMA Professional Chartered Management Accounting.

 • Memahami implikasi kos dan hasil, berhubung dengan harga dan produk keputusan. Mempelajari prinsip-prinsip membuat keputusan dan memahami isu-isu konflik yang boleh timbul semasa proses membuat keputusan, dan bagaimana untuk berurusan dengan mereka dengan berkesan.
 • Belajar bagaimana untuk menganalisis harga dan produk keputusan jangka pendek, dan bagaimana ketidaktentuan dan risiko boleh memberi kesan model keputusan menggunakan analisis CVP.
 • Sampai ke genggaman dengan strategi harga, dan memahami kesan kewangan yang terlibat, termasuk memaksimumkan keuntungan, skimming pasaran dan berkas produk.
 • Belajar bagaimana untuk menilai teknik untuk menganalisis dan menguruskan kos untuk memastikan kelebihan daya saing. Bandingkan dan bezakan analisis kos berfungsi dan analisis nilai.
 • Belajar bagaimana untuk menyediakan kos laporan kualiti, dan memahami dan menggunakan elemen penting dalam analisis Pareto.
 • Memahami prinsip-prinsip yang menyumbang kepada penggunaan belanjawan dalam kawalan, termasuk konsep perakaunan tanggungjawab dan pelbagai kos terkawal dan tidak terkawal yang boleh dihadapi.
 • Belajar bagaimana untuk menilai belanjawan prestasi menggunakan, dengan menggunakan analisis nisbah, 'bagaimana jika' senario dan menggunakan kedua-dua laporan bajet tetap dan fleksibel.
 • Menggunakan pengetahuan anda belanjawan dalam kawalan dengan isu-isu pengurusan lebih pelbagai.
 • Ketahui lebih lanjut mengenai struktur organisasi, dan implikasi bahawa ia telah pada perakaunan tanggungjawab.
 • Mengaplikasikan pengetahuan membuat keputusan bahawa anda telah diperolehi untuk senario sesuai untuk pengurus pusat kos dan pengurus pusat pelaburan.
 • Mendapatkan maklumat tentang kesan-kesan yang boleh berlaku berikutan pembahagian organisasi ke dalam pusat-pusat tanggungjawab.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini akan sangat bermanfaat kepada anda jika anda mahu menambah kemahiran pengurusan prestasi praktikal untuk CV atau portfolio kemahiran anda.

KEPERLUAN

Pelajar perlu mempunyai pertama mencapai CIMA kelayakan Operasi sebelum mereka boleh beralih kepada latihan CIMA Level Management.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebagai akauntan Pengurusan berkelayakan anda boleh mengharapkan untuk menerima gaji sekitar £ 32K dengan prospek lagi yang membawa kepada Pengawal Kewangan, Pengarah Kewangan, Pengurus Kewangan dan Pentadbiran.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Price
150 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date