Apakah objektif kursus ini?

Kursus F2 Pengurusan Kewangan adalah salah satu daripada ketiga-tiga peringkat pengurusan kursus ke arah kelayakan CIMA Professional Chartered Management Accounting.

  • Belajar bagaimana untuk menyediakan penyata kewangan yang disatukan sepenuhnya bagi syarikat-syarikat tunggal dan kumpulan.
  • Memahami prinsip-prinsip perakaunan bagi skim modal dan melihat kadar pertukaran asing dan perubahan yang boleh berlaku, termasuk perbezaan antara kadar penutup dan kaedah kadar sejarah.
  • Belajar bagaimana prinsip-prinsip perakaunan yang boleh dikaitkan dengan isu-isu perakaunan kepentingan kontemporari, termasuk masalah yang dialami oleh ukuran keuntungan, keadaan apabila pembiayaan lindung nilai dan pelunasan kos adalah sesuai, dan isu-isu berkaitan skim pencen.
  • Belajar bagaimana untuk menghasilkan analisis nisbah daripada penyata kewangan dan dokumen sokongan mereka, termasuk tafsiran nisbah perakaunan dan batasan jenis analisis, seperti perbandingan perniagaan dan dasar-dasar perakaunan.
  • Belajar bagaimana untuk menganalisis penyata kewangan, termasuk cara untuk menilai prestasi dan kedudukan, berdasarkan maklumat yang terdapat dalam penyata.
  • Sampai ke genggaman dengan perkembangan kontemporari dalam laporan kewangan dan bukan kewangan, termasuk penumpuan IFRS dan US GAAP (serta memahami perbezaan yang mereka miliki), isu-isu perakaunan alam sekitar dan sosial dan perakaunan sumber manusia.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini akan sangat bermanfaat kepada anda jika anda mahu menambah kemahiran pengurusan kewangan untuk CV atau portfolio kemahiran anda.

KEPERLUAN

Pelajar perlu mempunyai pertama mencapai CIMA kelayakan Operasi sebelum mereka boleh beralih kepada latihan CIMA Level Management.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebagai Akauntan Pengurusan berkelayakan anda boleh mengharapkan untuk menerima gaji sekitar £ 32K dengan prospek lagi yang membawa kepada Pengawal Kewangan, Pengarah Kewangan dan Pengurus Kewangan.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Price
150 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date