Apakah objektif kursus ini?

Kursus F1 Operasi Kewangan meliputi salah satu daripada sembilan unit yang membentuk kelayakan Akaun Pengurusan Chartered CIMA Professional berprestij itu. Ia akan memperkenalkan anda kepada banyak prinsip kewangan yang penting dalam perakaunan perniagaan.

  • Memahami jenis cukai yang boleh digunakan untuk perniagaan yang diperbadankan, termasuk cukai langsung kepada keuntungan perdagangan syarikat dan cukai tidak langsung dikumpulkan oleh syarikat dan belajar mengenai pentadbiran mereka.
  • Mengenal pasti keadaan di mana kewajipan cukai asing (laporan dan liabiliti) boleh timbul dan kaedah untuk melegakan cukai asing dan mendapatkan maklumat lanjut ke dalam cukai pekerja.
  • Memahami keperluan untuk penyimpanan rekod dan kepentingan mematuhi pulangan cukai dan tarikh akhir pembayaran.
  • Belajar bagaimana untuk menyediakan pengiraan cukai pendapatan korporat dan merasa yakin dalam melaksanakan mereka.
  • Memahami mengapa mengawal selia perakaunan dan laporan kewangan yang diperlukan; belajar peranan juruaudit luar, unsur-unsur teras laporan audit dan mengapa tepat dan mendalam laporan kewangan bersamaan dengan amalan terbaik.
  • Memahami Kod CIMA Etika Akauntan Profesional dengan berhubung dengan aktiviti pelaporan maklumat, jaminan dan cukai akauntan, supaya anda boleh menggunakan pengetahuan dalam kedudukan kerja masa depan anda.
  • Belajar bagaimana untuk menyediakan penyata kewangan penuh bagi satu syarikat dan penyata disatukan bagi kumpulan.
  • Ketahui mengenai standard antarabangsa dan peraturan perakaunan dan bagaimana untuk memohon mereka untuk pelbagai perkara yang anda akan berhadapan dengan sepanjang kerjaya anda

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Bagi sesiapa yang ingin meningkatkan mereka Operasi Kewangan pengetahuan, kepakaran dan keyakinan.

KEPERLUAN

Tiada rasmi prasyarat kepada kursus menjadi kami mencadangkan pelajar untuk memegang Sijil CIMA dalam Perniagaan Perakaunan atau yang setaraf.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebagai Pengurus Kewangan berkelayakan anda boleh mengharapkan untuk menerima gaji sekitar £ 37K dengan prospek lagi yang membawa kepada Pengawal Kewangan, Pengarah Kewangan, Pengurus Kewangan dan Pentadbiran.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Price
150 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date