Cima profesional - peringkat operasi (e1) operasi perusahaan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Apakah objektif kursus ini?

The E1 Enterprise tentu operasi meliputi salah satu daripada sembilan unit yang membentuk kelayakan Akaun Pengurusan Chartered CIMA Professional berprestij itu.

  • Keuntungan wawasan ke dalam konteks sosial, politik dan ekonomi perniagaan, termasuk kemunculan ekonomi utama di seluruh dunia, kepentingan luar pesisir dan penyumberan luar dan kesan perkembangan ekonomi makro antarabangsa atas persekitaran berdaya saing organisasi.
  • Memahami hubungan antara tadbir urus dalaman dan luaran organisasi.
  • Memahami nilai maklumat dan sebab bagi pergantungan yang lebih kepada sistem maklumat yang dilihat oleh organisasi di seluruh dunia, serta bagaimana sistem maklumat sedang mengubah sebagai kemajuan teknologi.
  • Belajar bagaimana untuk mengatasi masalah-masalah yang boleh dihadapi semasa melaksanakan sistem maklumat, dan bagaimana untuk menguruskan aktiviti-aktiviti sistem maklumat berkenaan dengan organisasi yang lebih luas, termasuk kos yang berkaitan, faedah, isu-isu keselamatan dan kaedah sistem pertukaran.
  • Belajar tentang kaedah yang berbeza ukuran kualiti dan bagaimana untuk melaksanakan program yang berkualiti.
  • Meneroka konsep pemasaran, menentukan terma dan perubahan dalam persekitaran pemasaran, dan juga pelbagai teori tingkah laku pengguna.
  • Memahami hubungan antara penyelidikan pasaran, segmentasi, kedudukan dan sasaran dan belajar bagaimana untuk memohon pelbagai alat dalam setiap bahagian daripada campuran.
  • Jelaskan peranan penjenamaan dan ekuiti jenama dalam strategi pemasaran organisasi.
  • Ketahui lebih lanjut mengenai peranan Sumber Manusia dalam sesebuah organisasi, fungsi dan bagaimana jabatan itu dapat menyumbang secara positif ke arah kejayaan perniagaan '

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Sesiapa yang ingin meningkatkan kemahiran perakaunan pengurusan mereka.

KEPERLUAN

Tiada pra-syarat rasmi untuk mengambil kursus ini tetapi untuk mengambil peperiksaan, pelajar perlu memegang Sijil CIMA dalam Perniagaan Perakaunan atau yang setaraf.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebagai akauntan Pengurusan berkelayakan anda boleh mengharapkan untuk menerima gaji sekitar £ 32K dengan prospek lagi yang membawa kepada Pengawal Kewangan, Akauntan Bertauliah, Pengurus Kewangan.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020