Cima profesional - perakaunan pengurusan disewa (e1 operasi, p1, f1, pengurusan e2, p2, f2 & e3 strategik, p3, f3)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Apakah objektif kursus ini?

Kursus ini dipecahkan kepada tiga set objektif, jadi anda boleh membangunkan diri anda di seluruh lembaga operasi, pengurusan dan keperluan strategik.

 • Memahami elemen asas pengurusan organisasi, termasuk tingkah laku pembeli, aspek pemasaran, sistem maklumat dan isu-isu undang-undang.
 • Belajar bagaimana untuk menggunakan pengetahuan perakaunan anda ditubuhkan untuk hal-hal kewangan. Ini termasuk belanjawan, analisis varians, ramalan aliran tunai dan pelaburan, untuk kecekapan optimum.
 • Memahami susun atur penyata kewangan dan menunjukkan keyakinan berhubung dengan cukai, audit, aset dan melaporkan prestasi kewangan.
 • Explore pengurusan projek dan analisis strategik dan mendapatkan cengkaman yang kukuh teknik asas yang perniagaan memerlukan untuk berjaya.
 • Memahami kepentingan kepimpinan dan mengembangkan kemahiran pengurusan anda untuk benar-benar memastikan bahawa anda dilengkapi dengan baik untuk melanjutkan kemungkinan kerjaya anda.
 • Memahami bagaimana harga dan belanjawan menjejaskan prestasi perniagaan.
 • Belajar bagaimana teori keluk pembelajaran dan analisis pulang modal boleh memainkan peranan penting dalam strategi perniagaan.
 • Menyedari perakaunan bagaimana maju pengurusan, analisis kewangan, faedah persaraan, pelbagai kumpulan dan rakan boleh membantu anda maju dalam bidang anda.
 • Menggunakan pengetahuan pemasaran, pengurusan strategik dan analisis alam sekitar, dan melihat bagaimana mereka menentukan kedudukan keseluruhan perniagaan dalam industri yang tertentu.
 • Kira risiko dan menguruskan mereka dan mengetahui lebih lanjut mengenai proses pengauditan.
 • Ketahui jangka pendek dan jangka panjang bagaimana strategi kewangan adalah satu blok bangunan asas untuk mana-mana perniagaan yang semakin berkembang untuk membina.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini direka untuk sesiapa sahaja yang mahu membangunkan kemahiran membuat keputusan mereka, dan menggunakan pengetahuan mereka untuk situasi perniagaan influentially dan yakin.

KEPERLUAN

Tiada pra-syarat rasmi untuk kursus ini tetapi untuk duduk peperiksaan anda akan mempunyai untuk mencapai C01 anda, C02, C03, C04, C05 atau setara.

Apa menandakan kursus ini selain?

Sebaik sahaja anda telah mencapai kelayakan CIMA Profesional Pengurusan Chartered Accounting anda boleh berfungsi dalam peranan seperti seorang Akauntan Pengurusan berkelayakan dan mengharapkan untuk memperolehi secara purata £ 32,000.

Sumber: PayScale

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020