CertHE Psychology

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Kursus Psikologi Certheim dalam talian dan separuh masa kami memperkenalkan pelajar kepada pengetahuan khusus dan kemahiran yang boleh dipindahkan. Ia boleh dicapai sebagai kelayakan yang berdiri sendiri atau digunakan sebagai langkah pertama ke arah psikologi BSc (Hons) penuh kami.

Kursus ini memperkenalkan pemahaman saintifik tentang minda, otak, tingkah laku dan pengalaman. Anda juga akan dibentangkan dengan perspektif yang berbeza, mempromosikan penghargaan kepada aplikasi sebenar psikologi. Penekanan juga akan diberikan kepada peranan bukti empirik dalam perkembangan dan kritikan teori psikologi, dan bagaimana ini mempengaruhi masa depan penyelidikan dalam disiplin.

Selepas kursus CertHE ini, anda akan mendapat penghargaan terhadap psikologi asas saintifik dan teoritik termasuk asal-usul sejarah, kemajuan dan batasannya. Anda juga akan membangunkan kesedaran mengenai kepelbagaian dan kepelbagaian fungsi psikologi dan kepentingannya. Akhirnya, pelajar CertHE juga akan dapat mengenal pasti pelbagai pengaruh terhadap fungsi psikologi dan bagaimana konsep ini dikonsepkan merangkumi tiga bidang disiplin teras (psikologi sosial, psikologi kognitif, dan keperibadian dan kepintaran).

Sila ambil perhatian: Kursus ini tidak mendapat akreditasi oleh British Psychological Society (BPS).

Pembelajaran dan penilaian

Pengenalan

Belajar secara dalam talian memberikan anda kebebasan untuk belajar bila dan di mana ia sesuai dengan anda - di rumah, semasa jam makan tengahari atau di tempat lain anda mempunyai akses internet.

Semua kursus dalam talian kami mempunyai tempoh pengajaran yang menunjukkan panduan untuk tempoh masa yang diperlukan untuk menyelesaikannya. Tempoh sebenar mungkin lebih lama atau lebih pendek bergantung kepada kelajuan pengajian anda, pilihan kajian dipilih dan ketersediaan modul. Ia mungkin untuk menyelesaikan pengajian anda lebih cepat daripada tempoh kursus yang menunjukkan dengan menggandakan modul pada masa-masa tertentu; Walau bagaimanapun, tempoh kajian minimum dikenakan.

Semua kursus kami mempunyai tarikh permulaan yang teratur sepanjang tahun. Tahun akademik kami disusun menjadi modul, biasanya dengan rehat satu atau dua minggu di antara modul dan rehat tiga minggu berstruktur untuk tempoh Krismas. Pelajar akan menerima jadual kursus semasa proses permohonan.

Kaedah pengajaran dan gaya

Memandangkan kami adalah universiti dalam talian 100%, kami menggunakan persekitaran pembelajaran maya dan bukannya kampus tradisional. Sistem ini menjejaki dan menguruskan proses pembelajaran secara real-time dan memberikan anda akses segera kepada bahan pembelajaran anda.

Platform pembelajaran ini membolehkan kedua-dua pelajar dan tutor untuk secara aktif mengambil bahagian dalam perbualan masa nyata dan anda boleh mendengar, dan melihat, ceramah dan seminar hidup melalui internet. Semua kursus disampaikan dalam bahasa Inggeris sahaja.

Anda disokong sepanjang kursus anda oleh Penasihat Pelajar yang berdedikasi dan berpeluang untuk berinteraksi secara teratur dengan rakan-rakan dan tutor anda. Untuk memastikan anda menerima sokongan yang anda perlukan dari tutor anda, kami menyerahkan saiz kelas kami kepada 20 orang pelajar.

Penilaian

Kami menggunakan pendekatan berasaskan tugasan untuk penilaian dan bukan peperiksaan. Anda sentiasa menyedari hak gred sementara semasa anda dari permulaan program ini, yang membolehkan anda menilai kejayaan kaedah pengajian semasa anda dan mengenal pasti bidang yang lebih baik.

Kami percaya bahawa ketelusan ini memberikan maklumat yang anda perlukan untuk memanfaatkan sepenuhnya kursus anda. Kami mencapai ini dengan:

  • menunjukkan tanda anda dengan jelas di dalam buku gred anda, yang dapat dilihat setiap kali anda log masuk ke platform pembelajaran
  • perubahan pantas pekerjaan yang dinilai untuk memastikan bahawa buku gred anda sentiasa terkini
  • menilai kerja anda sepanjang modul daripada menunggu ujian akhir tahun
  • memastikan anda mempunyai hubungan tetap dengan Penasihat Pelajar anda
  • kesederhanaan dan ketelusan dalam reka bentuk kriteria penilaian kami

Kami juga mempunyai dasar memastikan kerja yang dikemukakan oleh pelajar adalah sahih. Serta fakta bahawa semua kerja sering dinilai, kami menggunakan sistem pengawasan elektronik yang mantap untuk memeriksa plagiarisme.

Prospek kerjaya

Kami berdedikasi untuk meningkatkan kebolehpasaran di kalangan graduan kami. Kursus dalam talian kami memberikan anda peluang untuk meningkatkan prospek kerjaya dan potensi pendapatan dengan gabungan kemahiran utama yang dapat dipindah terus ke tempat kerja.

Kerjaya yang berkaitan dengan program ini sangat luas; graduan mungkin ingin bekerja dalam beberapa bidang termasuk kaunseling, perkhidmatan awam (misalnya peranan sebagai pekerja remaja atau dalam pencegahan jenayah), pemasaran, penyelidikan, penjagaan kesihatan (misalnya peranan penjagaan atau peranan pekerja sokongan), keselamatan (misalnya penganalisis keselamatan atau saintis tingkah laku ), pendidikan (contohnya pembantu peranan pengajaran atau sokongan tingkah laku) dan perniagaan (misalnya sumber manusia atau latihan).

Sijil psikologi akan melengkapkan anda dengan pelbagai kemahiran spesifik dan boleh dipindahkan termasuk penggunaan pemikiran kritikal kepada bahan sumber, pemahaman tentang peranan bukti, kemahiran komunikasi dan keupayaan untuk berjaya mencerminkan pembelajaran dan mengenali bagaimana ini. boleh mempengaruhi pembangunan dan perancangan masa depan kerjaya.

Syarat kemasukan

Syarat kemasukan

Kami percaya bahawa pendidikan harus dapat diakses oleh semua orang, jadi kami menawarkan Laluan Kemasukan Terbuka yang bermaksud anda tidak memerlukan sebarang kelayakan akademik terdahulu untuk memulakan kursus Psikologi CertHE kami.

Anda akan dibenarkan memulakan kursus Psikologi CertHE dan membuat taksiran sama ada ia sesuai untuk anda semasa tiga minggu pertama. Anda mesti lulus tugas tugasan pertama anda pada masa ini untuk meneruskan pengajian anda.

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, keupayaan bahasa Inggeris anda sepadan dengan skor IELTS (Akademik) 6.0. Jika anda tidak memegang IELTS atau kelayakan yang setaraf, kami memerlukan pelajar untuk lulus ujian Bahasa Inggeris dalam talian secara percuma.

Anda tidak perlu membuktikan pengetahuan anda tentang bahasa Inggeris jika anda warga negara, atau jika anda telah menyelesaikan kelayakan yang setara dengan ijazah Inggeris dalam, mana-mana negara ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to University of Essex Online. If you’re looking to improve your professional career our online distance learning degrees and postgraduate courses are some of the most cost-effective, convenie ... Baca lebih lanjut

Welcome to University of Essex Online. If you’re looking to improve your professional career our online distance learning degrees and postgraduate courses are some of the most cost-effective, convenient and flexible ways to do it. Enhance both your education and your career regardless of geographical location, work or personal commitments. By studying a University of Essex Online course, you will receive your qualification from a... Baca Ringkas
Colchester , UK Online + 1 Lagi Kurang