Sijil kami dalam program keadilan jenayah diajar paruh waktu dan merupakan kelayakan yang diiktiraf secara nasional. Ia bersamaan separuh daripada tahun pertama kajian sarjana muda dan terbuka kepada sesiapa sahaja yang mempunyai kepentingan dalam keadilan jenayah. Program ini secara meluas dan bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pemahaman persekitaran keadilan jenayah yang berubah pesat. Kursus ini memberi tumpuan kepada isu-isu kebangsaan, undang-undang dan dasar yang dihadapi sistem keadilan jenayah dan memperkenalkan pelajar kepada masalah yang dihadapi oleh pembuat dasar dan pengamal. Pelajar meneroka isu-isu kriminologi yang luas seperti teori, penyelidikan, pencegahan jenayah, hukuman dan pemulihan.

Mengapa belajar perkara ini?

Sijil Pengajian Tinggi (CertHE) adalah kelayakan asas yang dapat diperoleh dalam pendidikan tinggi dan menunjukkan bahawa anda mampu belajar dengan jayanya di peringkat universiti. Ia juga akan menyediakan anda dengan pelbagai kemahiran dan pengetahuan yang berguna untuk kerjaya dalam suasana keadilan jenayah atau dapat meningkatkan pengetahuan anda yang sudah ada jika anda sudah bekerja di sektor ini. Anda akan mendapat pemahaman jenayah dan faktor sosial dan peribadi; membangunkan pemikiran kritikal; dan menjadi yakin dalam mempertimbangkan dan mencerminkan teori sosiologi, undang-undang dan kriminologi. Anda juga akan mendapat kemahiran dalam penyelidikan, pengurusan masa dan komunikasi bertulis, yang mudah dipindahkan ke dunia kerja.

Destinasi kerjaya

Kursus ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan asas untuk kerjaya dalam sektor keadilan jenayah dan juga mengesahkan kecekapan anda jika anda sudah bekerja dalam sektor ini sebagai sebahagian daripada perkembangan profesional anda yang berterusan. Dengan menunjukkan bahawa anda mempunyai kemahiran untuk belajar di peringkat universiti, anda juga boleh mengikuti program sarjana penuh dan kredit yang diperolehi dalam program ini boleh digunakan untuk tahun pertama program ijazah yang serupa.

Syarat kemasukan

Kami percaya bahawa pendidikan harus dapat diakses oleh semua orang, jadi kami menawarkan Laluan Kemasukan Terbuka yang bermaksud anda tidak memerlukan sebarang kelayakan akademik terdahulu untuk memulakan kursus Kriminalologi dan Jenayah Keadilan kami.

Anda akan dibenarkan untuk memulakan kursus Kriminologi dan Keadilan Jenayah dan membuat taksiran sama ada ia sesuai untuk anda semasa tiga minggu pertama. Anda mesti lulus tugas tugasan pertama anda pada masa ini untuk meneruskan pengajian anda.

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, keupayaan bahasa Inggeris anda sepadan dengan IELTS (Akademik) 6.0. Jika anda tidak memegang IELTS atau kelayakan yang setaraf, kami memerlukan pelajar untuk lulus ujian Bahasa Inggeris dalam talian secara percuma.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 37 lagi program yang ditawarkan oleh University of Essex Online »

Tarikh Akhir Kemaskini November 13, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
16 
Sambilan
Price
6,167 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date