Bhakti Sastri ditambah (dalam talian)

Bhaktivedanta College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bhakti Sastri ditambah (dalam talian)

Bhaktivedanta College

bA

Adakah anda sudah biasa dengan beberapa teks dan amalan bhakti asas, dan ingin belajar secara sistematik buku AC Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada?

Adakah anda mencari persatuan yang berkualiti dengan penganut dari pelbagai latar belakang dan tahap pengalaman?

Adakah anda rasa perlunya mendalami sambungan anda dengan Krishna, dan untuk meluaskan pemahaman anda tentang arahannya?

Adakah anda sedang mencari keasyikan rohani sebenar dan transformasi, tanpa mengubah keadaan luar anda?

Kursus Talian Bhakti Sastri bertujuan untuk semua ini - dan banyak lagi.

r Anda sistematik akan mengkaji Bhagavad-gita, madu pengabdian, yang Nectar Pengantar, dan Isopanisad - 4 yang paling penting bhakti-teks.

Anda boleh menamatkan kursus Bhakti Sastri anda dari rumah anda, dalam tempoh 1 tahun.

Guru-guru kami adalah penganut berpengalaman yang telah belajar, hidup dengan dan mengajar buku Prabhupada selama bertahun-tahun. Pelajar kita dari seluruh dunia dan mewujudkan masyarakat di seluruh dunia dalam talian dengan matlamat untuk memahami dan mendalam imbibing prinsip dan amalan Gaudiya Vaishnava.

Tujuan lebih melengkung yang VTE dalam mempromosikan kajian sistematik pada sastra (kitab suci). Modul ini memperkenalkan kaedah VTE itu. Bagi memudahkan sistematik, pendidikan Krishna-sedar, VTE yang telah membangunkan satu matlamat yang didorong oleh (bertentangan dengan kandungan yang didorong oleh) pendekatan untuk belajar sastra. Di sini anda akan mencari pengenalan kepada dan gambaran dari orang-orang 12 Tujuan kajian sastric.

A

Anugerah

Walaupun semua bakal pelajar-pelajar boleh mendaftar dalam mana-mana modul Bhakti Sastri, kami menyedari beberapa tahap anugerah untuk ijazah Bhakti Sastri itu.

A) Sijil Kehadiran Bhaktivedanta College Bhakti Sastri Digital, yang akan dikeluarkan secara elektronik pada akhir setiap modul Bhakti Sastri. Keperluan kajian adalah: Menonton video kelas mingguan Membaca bahan-bahan yang diberikan Menjadi aktif di website Melengkapkan kuiz B) Bhaktivedanta Kolej / VTE Bhakti Sijil Sastri. Selain keperluan di atas, pelajar boleh:

 • Mengemukakan esei VTE
 • Berjaya lulus peperiksaan tertutup-book dalam tempoh masa yang diminta
 • Enam belas Chant pusingan harian maha-mantera
 • Mengikuti empat prinsip yang mengatur untuk bhakti-yoga
 • Menyediakan surat sokongan oleh wakil ISKCON tempatan.

Sebelum penamat pelajar modul lepas perlu mengemukakan Sadhana Syarat-syarat dan Sokongan Surat sebagai syarat untuk sijil VTE Bhakti Sastri yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan ISKCON. Kami menerbitkan Sijil Sastri Bhakti sekali setahun. Pada bulan Januari / Februari kita mengkaji semula tahun sebelumnya, dan semua pelajar yang menyelesaikan semua enam modul berjaya akan menerima Sijil Sastri Bhakti.

C) Bhakti Sastri PLUS. adalah sijil yang berasingan yang dikeluarkan oleh Bhaktivedanta College ke pelajar yang sebagai tambahan kepada modul Bhakti Sastri lulus satu modul program dalam talian yang Teologi dan Pengajian Agama.

Apakah Bhakti Sastri bermakna?

e

Bhakti jangka bermaksud "kesetiaan" atau "cinta", dan Sastri istilah ini merujuk kepada orang yang mahir dengan teks-teks kuno suci kerohanian dan kebijaksanaan, yang dikenali sebagai sastra dalam bahasa Sanskrit. Tajuk Bhakti Sastri tradisinya ditawarkan kepada pelajar yang berjaya daripada teologi dan falsafah Veda. Menurut Bhagavad Gita, teks yang mengajar bagaimana untuk membangunkan bhakti, cinta kepada Allah Yang Maha Besar Soul Krishna, adalah yang terbaik.

PENDAFTARAN

Program ini boleh menghadiri tanpa keperluan khas. Anda boleh mendaftar dalam satu modul atau program lengkap.

Pendaftaran untuk program Bhakti Sastri PLUS yang lengkap

Anda juga boleh mendaftar ke dalam program Bhakti Sastri seluruh sekaligus dan menerima banyak faedah:

 • potongan tuisyen bayaran sebanyak 15% (membayar € 505, dan bukannya € 594)
 • setiap modul boleh dikaji mengikut keutamaan seseorang dalam jangka waktu paling lama empat tahun
 • salah segera boleh mengambil Kursus Disciples dalam talian, secara percuma (hantarkan nama anda dan nama pengguna BCOC pada info@bhaktivedantacollege.com dan anda akan didaftarkan ke dalam modul)
 • selepas kriteria mesyuarat untuk menerima ijazah Bhakti Sastri, satu secara automatik boleh meneruskan Bhakti Sastri PLUS dan mengambil satu TRS modul percuma
 • Graduan Bhakti Sastri boleh memohon BA dalam Teologi dan Kajian Agama (TRS) tanpa membayar yuran permohonan sebanyak € 50.

Sebaik sahaja anda mendaftar, anda akan didaftarkan secara automatik dalam semua modul yang akan datang.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Price
Harga
594 EUR
Locations
Belgium - Online
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
7 days into the course
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Belgium - Durbuy, Walloon Region
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Belgium - Durbuy, Walloon Region
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Belgium - Online
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
7 days into the course
Tarikh akhir Permintaan Maklumat