Program Sorotan

Adakah anda merancang untuk mendaftar dalam salah satu program akademik VIU, tetapi tidak merasa seolah-olah anda yang lengkap dengan akademik Bahasa Inggeris? Atau adakah anda kini dalam program akademik dan ingin menjadi lebih baik untuk memberi persembahan atau menulis kertas penyelidikan? Walaupun anda hanya mahu mengambil kelas bahasa Inggeris untuk mengembangkan perbendaharaan kata anda dan meningkatkan kefasihan, VIU ini Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) Program Online menawarkan kelas-kelas yang sesuai dengan keperluan anda.

Bahasa Inggeris adalah bahasa yang dominan dalam bidang komunikasi, sains, perniagaan dan hiburan. Oleh itu, yang mahir dalam bahasa Inggeris membuka banyak pintu di pasaran kerja antarabangsa.

ESL kursus dalam talian VIU adalah sangat interaktif dan direka untuk membantu pelajar menjadi akademik berjaya. The ESL Program Online menawarkan format tujuh minggu diajar oleh fakulti yang pakar pengajar bahasa Inggeris dan berpengalaman dalam mengajar penduduk yang pelbagai pelajar. Walaupun mengambil ESL talian kursus, pelajar akan membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi penulis yakin, penceramah fasih, pendengar yang berkesan, dan pembaca yang kuat.

Dengan VIU ESL Online, belajar akademik Inggeris dari mana-mana sahaja bila-bila masa!

Hasil Program

Mereka yang berjaya ESL kursus dalam talian, pelajar akan telah membangunkan:

  • Kemahiran mendengar dan keyakinan untuk dapat memberikan persembahan menggunakan tatabahasa yang betul, sebutan yang jelas dan kemahiran organisasi yang kuat;
  • Strategi untuk mengambil nota, pengurusan masa, pengambilan ujian, dan kerja kumpulan;
  • Kemahiran untuk memerhati dan mengimbas pelbagai teks untuk mendapatkan maklumat;
  • Penyemakan dan editing kemahiran untuk tugasan bertulis; dan
  • Penyelidikan dan rujukan kemahiran menggunakan format American Psychological Association (APA)

Beyond ESL

Selepas berjaya menamatkan kursus ESL dan memperkukuhkan Bahasa Inggeris akademik anda, anda akan mempunyai pilihan untuk sambung pengajian di salah satu program akademik VIU ini.

ESL Kursus Talian

  • High Advanced Bercakap & Mendengar
  • High Reading Advanced & Penulisan
Program diajar dalam:
English
Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date