Program pembelajaran jarak jauh APOLLON yang baru Bachelor Social Management (BA) mengajar anda campuran pengetahuan perniagaan dan pandangan saintifik yang berasaskan kerja sosial, yang sering diperlukan di pasaran. Ini termasuk penyebaran pengetahuan industri dan keadaan kerangka ekonomi sosial. Di samping itu, ia menawarkan anda pilihan khusus aplikasi, yang membezakan anda dalam pelbagai bidang aplikasi. Sebagai contoh, kurikulum ini terangsang terima kasih kepada modul mengenai tindakan masyarakat sivil, seperti kerja sukarela, yang akan membentuk sistem kebajikan sosial pada masa akan datang. Tetapi juga topik semasa seperti integrasi diambil dengan kerja migrasi modul.

kelayakan utama

Sebagai pengurus sosial APOLLON, anda bukan sahaja bersedia menghadapi cabaran sosial semasa, tetapi juga untuk masa depan. Anda mendapat:

 • pengetahuan industri yang kukuh dan pengetahuan yang kukuh tentang keadaan rangka kerja yang menentukan
 • Kompetensi berorientasikan pengurusan
 • Pengetahuan perniagaan sebagai asas untuk keputusan perniagaan yang disasarkan
 • yayasan saintifik untuk kerja sosial yang dipilih secara individu fokus untuk bidang aplikasi pusat
 • Pengetahuan ke hadapan dalam topik masyarakat sivil, seperti bantuan diri, kerja sukarela dan pembangunan kejiranan dan komuniti

kandungan kursus

Kajian ini memberi tumpuan kepada kemahiran teknikal utama yang amat diperlukan untuk penciptaan bersama institusi sosial. Di samping itu, kursus elektif menawarkan aplikasi unik dan dengan itu pemindahan pengetahuan yang sangat baik ke dalam amalan profesional anda:

 • Alten- und Behindertenhilfe
 • Anak, belia dan bantuan keluarga
 • Kesihatan dan Kerja Sosial
 • Pembangunan kejiranan dan komuniti
 • pengumpulan dana
 • kerja migrasi

Sebagai tambahan kepada asas-asas teknikal dari amalan kerja sosial dan pentadbiran perniagaan, pengajaran kemahiran metodologi dan sosial memainkan peranan penting: dari kerja saintifik dan organisasi sendiri kepada kaedah kepimpinan dan pengurusan untuk kemahiran komunikasi dan kerjasama serta pengurusan konflik. Ini akan memberi anda kombinasi padat kemahiran dan kebolehan yang dapat menjadikan kerja sehari-hari anda lebih mudah dan meningkatkan kerjaya anda.

syarat kemasukan

Prasyarat untuk kemasukan ke program ijazah Sarjana Muda dikawal oleh Undang-undang Universiti Bremen (BremHG). Kemudian, dalam keadaan tertentu, anda boleh belajar tanpa diploma sekolah atau kelayakan masuk kolej.

asas

bila-bila masa

siap

Anda memperolehi Sarjana Muda Sastera (BA) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Dengan ijazah ini, anda sangat layak untuk pengurusan peringkat pertengahan dan kepimpinan dalam industri penjagaan kesihatan.

tempoh pengajian

Tempoh pengajian standard 36 bulan atau 48 bulan (180 kredit).

kajian ujian

Dengan pendaftaran anda di Apollon Hochschule anda boleh menguji secara percuma selama 4 minggu. Dalam masa ini, anda boleh membatalkan pendaftaran anda pada bila-bila masa. Tiada kos untuk anda.

akreditasi

Program Pengurusan Ijazah Sarjana Muda (BA) diiktiraf oleh Agensi Antarabangsa untuk Jaminan Kualiti dan Akreditasi Program dan Institusi Kajian (FIBAA).

Sambungan percuma

Sehingga 50% daripada varian pengajian terpilih (18 atau 24 bulan).

http://www.apollon-hochschule.de/redirect.php?id=1245

Program diajar dalam:
Jerman

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Apollon Hochschule »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
36 - 48 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date