Sekiranya anda ingin melayakkan diri secara menyeluruh untuk sektor penjagaan kesihatan di peringkat akademik, anda dinasihatkan dengan kursus pengajian Ijazah Sarjana Muda Ekonomi Kesihatan (BA):

Ekonomi kesihatan asas akan digabungkan dengan kepakaran organisasi, komunikatif dan undang-undang dalam program pembelajaran tambahan ini. Program ijazah ini menyediakan alat untuk jawatan pengurusan dalam industri penjagaan kesihatan, menyediakan kemahiran untuk tugas yang kompleks dan bertanggungjawab dan menjadikan para pelajar sebagai pengurus antara muka yang sangat dicari. Skop aplikasi yang mungkin dapat diubah seperti yang dilakukan oleh penyelidik sendiri. Graduan, sebagai contoh, bekerja dalam perundingan sebagai perunding ekonomi atau sebagai pengurus projek dalam persatuan, syarikat atau institusi insurans sosial. Ahli ekonomi kesihatan juga digunakan di klinik atau rumah kejururawatan. Selepas menamatkan pengajian sains, anda akan mendapat peluang untuk mendalami pengetahuan anda dengan ijazah pascasiswazah dalam bidang ekonomi kesihatan (MA).

kelayakan utama

The Apollon Hochschule Sciences telah membangunkan program Sarjana Muda Ekonomi (BA) yang komprehensif memenuhi syarat graduan untuk menghadapi cabaran baru dalam pasaran penjagaan kesihatan. Ia menyampaikan rentetan sekuriti ekonomi kesihatan yang membolehkan anda bertindak secara optimum terhadap perubahan pesat dalam pasaran penjagaan kesihatan dan mengambil tugas-tugas yang kompleks dan bertanggungjawab.

kandungan kursus

Melalui kurikulum yang dibezakan dengan kandungan praktikal, mereka memperoleh kecekapan untuk bertindak secara bebas dan berkesan dalam pengurusan pertengahan dan ke atas industri kesihatan. Dengan subjek pilihan, anda juga menetapkan topik yang sesuai secara individu. Kandungan yang berkaitan dengan profesional adalah di tengah perhatian:

  • Mengawal dan mengawal instrumen
  • Pengurusan proses dan kualiti
  • pengetahuan struktur terhadap sistem kesihatan dan kesihatan awam
  • ekonomi
  • Pelaburan dan pembiayaan

Di samping pengetahuan teknikal tentang proses ekonomi ekonomi dan kesihatan umum, kecekapan metodologi dan sosial semakin mendalam dalam kajian ini, antara lain:

  • Pengurusan projek, organisasi kakitangan dan teknik perundingan
  • Perbualan dan komunikasi korporat

syarat kemasukan

Prasyarat untuk kemasukan ke program ijazah Sarjana Muda dikawal oleh Undang-undang Universiti Bremen (BremHG). Kemudian, dalam keadaan tertentu, anda boleh belajar tanpa diploma sekolah atau kelayakan masuk kolej.

asas

bila-bila masa

siap

Anda memperolehi Sarjana Muda Sastera yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam bidang ekonomi kesihatan. Dengan ijazah ini, anda sangat layak untuk pengurusan peringkat pertengahan dan kepimpinan dalam industri penjagaan kesihatan.

tempoh pengajian

Tempoh pengajian standard 36 bulan atau 48 bulan (180 kredit).

kajian ujian

Dengan pendaftaran anda di Apollon Hochschule anda boleh menguji secara percuma selama 4 minggu. Dalam masa ini, anda boleh membatalkan pendaftaran anda pada bila-bila masa. Tiada kos untuk anda.

akreditasi

Program ijazah Sarjana Muda dalam Ekonomi Kesihatan (BA) diiktiraf oleh Agensi Antarabangsa untuk Jaminan Kualiti dan Akreditasi Program dan Institusi Kajian (FIBAA).

Sambungan percuma

Sehingga 50% daripada varian pengajian terpilih (18 atau 24 bulan).

http://www.apollon-hochschule.de/redirect.php?id=1239

Program diajar dalam:
Jerman

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Apollon Hochschule »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
36 - 48 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date