Dengan kursus pembelajaran jarak jauh yang baru direka untuk Sarjana Muda Psikologi Gunaan (B. Sc.), Anda boleh mengharapkan latihan spesialis psikologi yang berorientasikan praktikal dan interdisipliner. Mereka bukan sahaja menerima kandungan dan kemahiran metodologi dalam bidang psikologi, tetapi juga pengetahuan kesihatan dan ekonomi yang sihat.
Program sarjana ini bertujuan untuk sesiapa sahaja yang ingin (atau ingin) mengisi pelbagai medan pekerjaan di luar psikoterapi klinikal (lihat bidang permohonan) di mana pengetahuan psikologi dan ilmu pentadbiran dan sains kesihatan yang bermanfaat.

kelayakan utama

Program ijazah Sarjana Muda Psikologi Gunaan (B. Sc.) Memberi gabungan ilmu pengetahuan yang baik dari bidang psikologi, kesihatan dan ekonomi yang diterapkan. Bergantung pada pilihan yang anda pilih, anda akan memenuhi syarat untuk pelbagai bidang pekerjaan yang berorientasikan masa depan dan dengan itu meningkatkan prospek kerjaya anda dan peluang kemajuan secara mampan.
Program ini sengaja luas dan oleh itu tidak menumpukan perhatian kepada bidang psikologi klinikal untuk memberi anda banyak kerjaya dan peluang kerjaya yang mungkin. Untuk aktiviti psikoterapi yang bekerja sendiri akan menjadi tambahan kepada program ijazah sarjana muda dan sarjana dengan fokus pada psikologi klinikal dan latihan psikoterapi jangka panjang yang diperlukan, seperti yang dikehendaki oleh Akta Psikoterapi. Aktiviti bebas sebagai jurulatih atau pelatih untuk pelbagai bidang psikologi (contohnya krisis dan pengurusan tekanan, kaunseling pembuli) tentunya terbuka kepada anda dengan program Psikologi Gunaan.

kandungan kursus

Berbanding dengan yang lain, sering kursus berorientasikan teori dalam psikologi, program Sarjana Muda APOLLON dalam Psikologi Gunaan (B. Sc.) Disifatkan oleh subjek pilihan berorientasikan aplikasi dan berorientasikan masa depan:

  • Pengurusan kesihatan pekerjaan - kerja dan kesihatan
  • Pemasaran dan Psikologi Pengguna - Pemasaran dan Kesihatan
  • Psikologi Pendidikan - Pendidikan dan Kesihatan
  • Gerontopsychologie - Umur dan Kesihatan
  • Psikologi Sukan - Sukan dan Kesihatan

Pada masa yang sama, kursus ini sengaja menyelaraskan tiga bidang utama psikologi, kesihatan dan ekonomi, yang dalam interaksi mereka menjadi semakin penting bagi ekonomi dan masyarakat. Sebagai tambahan kepada masalah subjek disiplin, anda akan diajar kemahiran sosial dan metodologi yang berharga, dengan fokus pada komunikasi, kaunseling, pengurusan konflik dan diagnostik.

syarat kemasukan

Prasyarat untuk kemasukan ke program ijazah Sarjana Muda dikawal oleh Undang-undang Universiti Bremen (BremHG). Kemudian, dalam keadaan tertentu, anda boleh belajar tanpa diploma sekolah atau kelayakan masuk kolej.

asas

bila-bila masa

siap

Mereka memperolehi Sarjana Muda Sains yang diiktiraf di peringkat antarabangsa (B. Sc.). Dengan ijazah ini, anda sangat layak untuk pengurusan peringkat pertengahan dan kepimpinan dalam industri penjagaan kesihatan.

tempoh pengajian

Tempoh pengajian standard 36 bulan atau 48 bulan (180 kredit).

kajian ujian

Dengan pendaftaran anda di Apollon Hochschule anda boleh menguji secara percuma selama 4 minggu. Dalam masa ini, anda boleh membatalkan pendaftaran anda pada bila-bila masa. Tiada kos untuk anda.

akreditasi

Program Sarjana Muda Psikologi Gunaan (B. Sc.) Telah diiktiraf oleh Agensi Antarabangsa untuk Jaminan Kualiti dan Akreditasi Program dan Institusi Kajian (FIBAA).

Sambungan percuma

Sehingga 50% daripada varian pengajian terpilih (18 atau 24 bulan).

http://www.apollon-hochschule.de/redirect.php?id=1240

Program diajar dalam:
Jerman

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Apollon Hochschule »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
36 - 48 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date