Ba (penghormatan) Dalam Kajian Klasik

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ba (penghormatan) Dalam Kajian Klasik

The Open University

Dunia kuno dan Romawi purba telah memberikan kita satu warisan kekayaan dan kepelbagaian yang luar biasa. Kursus yang boleh diakses dan bermanfaat ini meneroka kesusasteraan klasik, sejarah, budaya, falsafah, seni dan arkeologi melalui tempat dan tempoh utama - termasuk Pompeii, Romawi Britain, Athens Klasik, dan Rom Roma dan Republik - dengan pilihan untuk mengkaji bahasa Yunani dan Latin kuno.

Ciri-ciri utama kursus ini

 • Terokai tema seperti mitos Klasik dan imperialisme Rom melalui sumber utama dan kritikan ilmiah
 • Memperoleh perspektif yang berharga mengenai asal usul dan pembangunan masyarakat Yunani kuno dan Romawi, dan warisan budaya mereka
 • Mempunyai peluang untuk membangunkan projek berdasarkan kajian bebas
 • Membangunkan kemahiran dalam penalaran kritis, penyelidikan, analisis, tafsiran dan komunikasi - semua sangat berharga di tempat kerja

Butiran kursus

Ijazah ini mempunyai tiga peringkat, masing-masing terdiri daripada 120 kredit.

 • Anda akan memulakan Tahap 1 dengan pengenalan luas kepada seni dan kemanusiaan diikuti oleh sehingga dua modul yang dipilih dari pelbagai subjek.
 • Seterusnya, dalam Peringkat 2 , anda akan mempunyai pilihan untuk menggabungkan kajian anda tentang dunia Klasik dengan modul dalam falsafah, kesusasteraan atau sejarah.
 • Akhirnya, dalam Peringkat 3 , anda akan melengkapkan ijazah anda dengan dua modul lagi - yang pertama meneroka mitologi Klasik, dan yang kedua mengkaji perkembangan, penyelenggaraan dan budaya dunia Rom imperialis.

Syarat kemasukan

Tidak ada syarat kemasukan rasmi untuk mengkaji kelayakan ini.

Ijazah Pengajian Klasik ini akan membangun pemahaman anda tentang aktiviti manusia dalam persekitaran budaya dan konteks sejarah yang pelbagai, dan melengkapkan anda dengan set kemahiran yang dapat disesuaikan dengan nilai yang sangat dihargai oleh majikan. Secara ringkas diringkaskan ini adalah kemahiran analisis, kritikan dan komunikasi - anda akan mempertajam IT anda serta menulis dan pemikiran bebas anda, dan belajar untuk mengasimilasi dan menilai maklumat yang relevan apabila membina hujah. Ini adalah kemahiran utama yang sangat dicari di dunia di luar kajian - sama ada anda sudah bekerja, sukarela, atau mengubah kerjaya.

Kemahiran untuk pembangunan kerjaya

Ijazah Pengajian Klasik ini akan membangun pemahaman anda tentang aktiviti manusia dalam persekitaran budaya dan konteks sejarah yang pelbagai, dan melengkapkan anda dengan set kemahiran yang dapat disesuaikan dengan nilai yang sangat dihargai oleh majikan. Secara ringkas diringkaskan ini adalah kemahiran analisis, kritikan dan komunikasi - anda akan mempertajam IT anda, menulis dan berfikir bebas, dan belajar untuk berasimilasi dan menilai maklumat yang relevan apabila membina hujah. Ini adalah kemahiran utama dalam organisasi yang rumit, dan sangat dicari di dunia di luar kajian - sama ada anda sudah bekerja, sukarela, atau mengubah kerjaya.

Kerjaya Relevan

Mempelajari seni dan kemanusiaan boleh memberi kemasukan kepada pelbagai pekerjaan yang membawa kepada beberapa arah kerjaya, termasuk:

 • pentadbiran awam, kerajaan tempatan, perkhidmatan awam, institusi seni, dan perkhidmatan sosial
 • pengiklanan, kewartawanan, penerbitan, industri kreatif dan perhubungan awam
 • Pendidikan
 • kerja undang-undang
 • perniagaan, perbankan dan runcit
 • sumber Manusia
 • amal dan berkempen.
This school offers programs in:
 • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini January 1, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
3 - 16 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat