Ba (kehormatan) dalam seni dan kemanusiaan (bahasa Sepanyol)

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ba (kehormatan) dalam seni dan kemanusiaan (bahasa Sepanyol)

The Open University

Ini adalah salah satu daripada beberapa laluan pakar yang terdapat dalam Seni dan Kemanusiaan BA (Kepujian) kami (R14).

Ijazah ini bermula dengan membangunkan pemahaman anda tentang dunia yang kita hidup melalui pelbagai perspektif, masa dan subjek - termasuk sejarah seni, kajian klasik, penulisan kreatif, bahasa Inggeris, kesusasteraan Inggeris, sejarah, bahasa moden, muzik, falsafah dan pengajian agama . Anda akan mengambil dua modul bahasa Sepanyol khusus, yang meliputi pelbagai aspek yang berkaitan dengan bahasa dan budayanya di seluruh dunia, termasuk sejarah, hal ehwal semasa dan seni melalui pelbagai bahan interaktif dan aktiviti praktikal.

Di samping pengajian bahasa Sepanyol, anda boleh memilih untuk mengkaji keistimewaan kedua yang dipilih dari beberapa mata pelajaran yang disenaraikan di atas, yang membolehkan anda memasukkan kedua-dua subjek dalam nama gelaran anda, atau menyelesaikan gelar anda dengan modul yang dipilih dari pelbagai pilihan.

Ciri-ciri utama kursus ini

 • Mengkhususkan diri dalam bahasa Sepanyol dalam bidang seni dan kemanusiaan yang luas dan fleksibel
 • Membangunkan pemikiran kritikal dan kemahiran komunikasi anda yang akan menjadi berharga di tempat kerja dan untuk belajar selanjutnya
 • Belajar tentang budaya Sepanyol dan mengembangkan kecekapan komunikasi antar budaya anda
 • Belajarlah untuk berkomunikasi dengan lancar dalam bahasa Sepanyol, dengan mengambil penguasaan bahasa anda ke tahap C1 Rangka Kerja Rujukan Eropah Common

Butiran kursus

Ijazah ini mempunyai tiga peringkat, masing-masing terdiri daripada 120 kredit.

 • Anda akan memulakan Tahap 1 dengan pengenalan luas kepada seni dan kemanusiaan diikuti oleh sehingga dua modul yang dipilih dari pelbagai subjek.
 • Seterusnya, pada Peringkat 2 dan 3 , anda akan mengkhususkan diri dalam bahasa Sepanyol dalam kombinasi dengan sama ada keistimewaan kedua dalam seni dan kemanusiaan atau modul belajar dari seluruh kurikulum seni dan kemanusiaan.

Syarat kemasukan

Tidak ada syarat kemasukan formal untuk kelayakan ini.

Di Universiti Terbuka kami percaya pendidikan harus terbuka kepada semua, jadi kami menyediakan pendidikan universiti berkualiti tinggi kepada sesiapa sahaja yang ingin merealisasikan cita-cita mereka dan memenuhi potensi mereka.

Walaupun tidak ada keperluan kemasukan, terdapat beberapa kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya. Sekiranya anda tidak cukup bersedia untuk belajar OU, kami boleh membimbing anda ke sumber yang menyediakan anda, dan banyak yang bebas.

Kemahiran untuk pembangunan kerjaya

Majikan sangat menghargai pemikiran kritikal, analisis, dan kemahiran kritikal peringkat tinggi yang diperolehi dengan mengkaji tahap kemanusiaan. Anda akan mempertajam kemahiran berfikir IT, menulis dan kemahiran bebas; dan membangunkan keupayaan untuk mengasimilasi dan menilai maklumat yang relevan dalam membina hujah. Ini adalah kemahiran utama dalam organisasi yang kompleks, yang sangat dicari di dunia di luar kajian - sama ada anda sudah bekerja, sukarela, atau mengubah kerjaya.

Kerjaya Relevan

Kajian seni dan kemanusiaan memerlukan pemahaman tentang aktiviti manusia dalam pelbagai persekitaran budaya dan dalam keadaan sejarah yang sangat berbeza. Pelbagai kajian dan pelbagai teks budaya dan objek dianalisis, digabungkan dengan latihan dalam pemikiran dan komunikasi yang jelas, menjadikan kursus gelar ini relevan dengan pelbagai kerjaya, termasuk:

 • pentadbiran awam, kerajaan tempatan, perkhidmatan awam, institusi seni, dan perkhidmatan sosial
 • pengiklanan, kewartawanan, penerbitan, industri kreatif dan perhubungan awam
 • Pendidikan
 • kerja undang-undang
 • perniagaan, perbankan dan runcit
 • sumber Manusia
 • amal dan berkempen.
This school offers programs in:
 • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini January 1, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
3 - 16 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat