• Tempoh (tahun): 4 tahun
 • Kelayakan dianugerahkan: Sarjana Muda Sains dalam Perakaunan
 • Tahap Kelayakan: Ijazah Sarjana Muda (Kitaran Pertama)
 • Bahasa arahan: bahasa Inggeris (kursus pertama dan tahun kedua yang ditawarkan juga dalam bahasa Yunani)
 • Cara Pengajian: Pembelajaran Jarak Jauh
 • Kredit ECTS Minimum: 240

Profil Program

Program Perakaunan bertujuan untuk memberi para pelajar latar belakang teori, teknikal dan empirik yang diperlukan untuk penyelesaian masalah kewangan dan membuat keputusan kewangan dalam persekitaran perniagaan yang rumit dan berubah.

Program ini telah direka untuk pelajar yang ingin meneruskan kerjaya dalam perakaunan, atau di mana-mana bidang lain di mana maklumat dan keputusan perakaunan kewangan adalah elemen utama. Para pelajar akan mendapat peluang untuk memperoleh pendidikan berasaskan luas yang akan memberikan titik permulaan yang baik untuk kerja dan kajian profesional kemudian. Di samping itu, pelajar akan menerima asas akademik yang mana masalah yang timbul dalam kerja profesional mereka kemudiannya boleh dirujuk, dan cara pemikiran yang akan membantu mereka untuk menghadapi cabaran idea dan masalah baru.

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran majikan dalam bidang mencari: pengetahuan terperinci mengenai perakaunan kewangan, pelaporan kewangan, pengauditan, percukaian, perakaunan kos dan pengurusan, analisa penyata kewangan yang, bersama-sama dengan kemahiran teknologi maklumat, memberi anda keyakinan untuk menggunakan pelbagai perisian perakaunan dan perniagaan. Perkembangan antarabangsa dalam perakaunan juga ditekankan.

Prospek kerjaya

BSc dalam Perakaunan memberi pelajar peluang untuk meneruskan banyak peluang kerjaya, dan bekerja di sektor ekonomi berikut:

 • Perakaunan dan Firma Audit
 • Perbankan
 • Kerajaan
 • Firma Pelaburan
 • Pertukaran stok
 • Pendidikan
 • Sektor Swasta (Jabatan Perakaunan dan Kewangan)

Akses kepada Pengajian Lanjut

Pelajar yang berjaya akan ditempatkan dengan baik untuk melanjutkan pengajian akademik yang lebih khusus di peringkat MA, MPhil, dan / atau PhD dalam bidang Perakaunan, Kewangan, Ekonomi, Pengurusan, dan untuk mengikuti pengajian profesional khusus (ACCA-Persatuan Akauntan Berkanun Bertauliah , ICAEW-Institute of Chartered Accountants di England

Graduan program boleh diterima dalam Ijazah Sarjana Kedua (Ijazah Sarjana).

Penilaian

Penilaian kursus biasanya terdiri daripada peperiksaan akhir komprehensif dan penilaian berterusan. Penilaian berterusan boleh merangkumi antara lain, pertengahan projek, projek, dan penyertaan kelas.

Gred surat dikira berdasarkan berat peperiksaan akhir dan penilaian berterusan dan tanda berangka sebenar yang diperolehi dalam kedua-dua komponen penilaian ini. Berdasarkan pada gred kursus purata titik gred semester (IPK) pelajar dan purata titik kumulatif (CPA) dikira.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar mesti melengkapkan 240 ECTS dan semua keperluan program.

Purata titik gred kumulatif minimum (CPA) 2.0 diperlukan. Oleh itu, walaupun 'D-' adalah gred PASS, untuk mencapai CPA 2.0 gred purata 'C' diperlukan.

Hasil pembelajaran

Setelah tamat program ini, pelajar akan dapat:

 1. Menilai secara kritikal konsep dan prinsip perakaunan dan aplikasi mereka dalam penyelesaian kepada masalah perakaunan praktikal, dan menyediakan penyata kewangan entiti, termasuk kumpulan syarikat, menggunakan maklumat kewangan yang berkaitan, teknik dan piawaian perakaunan.
 2. Menganalisis dan mentafsir penyata kewangan entiti, memohon dan menilai prinsip dan amalan pelaporan kewangan dalam pelbagai konteks dan situasi perniagaan.
 3. Gunakan teknik perakaunan pengurusan yang berkaitan dengan maklumat kos, untuk perancangan, membuat keputusan, penilaian prestasi dan kawalan, dalam tetapan perniagaan yang berbeza, dan menggunakan pengetahuan, kemahiran dan penilaian profesional yang relevan dalam memilih dan menggunakan teknik perakaunan pengurusan strategik dalam konteks perniagaan yang berbeza dan menyumbang kepada penilaian prestasi organisasi dan pembangunan strategiknya.
 4. Memohon teknik pengurusan kewangan untuk isu yang mempengaruhi keputusan pelaburan, pembiayaan, dan keputusan dividen organisasi.
 5. Jelaskan kerangka undang-undang am, dan gunakan prinsip undang-undang tertentu yang berkaitan dengan perniagaan, termasuk undang-undang Cyprus yang sesuai dengan individu, syarikat tunggal dan kumpulan syarikat.
 6. Menilai dan menjelaskan kepentingan cukai ke pengurusan kewangan peribadi dan korporat, dan menerapkan pengetahuan dan pemahaman selanjutnya mengenai sistem cukai Cyprus melalui kajian cukai modal selanjutnya, dan mengenalpasti dan menilai impak cukai yang berkaitan dengan pelbagai situasi dan tindakan, termasuk interaksi cukai.
 7. Jelaskan proses menjalankan pengesahan jaminan (audit) dan penerapannya dalam konteks rangka kerja pengawalseliaan profesional (audit).
 8. Jelaskan konteks organisasi akauntan dan pembangunan sistem maklumat perakaunan; untuk memahami keperluan penggunaan sumber yang cekap dalam organisasi.
 9. Memohon pengetahuan, kemahiran, dan penilaian professional yang relevan seperti yang diharapkan oleh seorang eksekutif atau penasihat kewangan kanan, dalam mengambil atau mengesyorkan keputusan yang berkaitan dengan pengurusan kewangan sesebuah organisasi.
 10. Tentukan tadbir urus dan terangkan peranannya dalam pengurusan dan kawalan yang berkesan organisasi. Menilai peranan akauntan dalam kawalan dalaman, semakan, dan kepatuhan dan terangkan peranan akauntan dalam mengenal pasti, menilai dan mengawal risiko.
 11. Jelaskan keperluan untuk piawaian perakaunan antarabangsa dan bagaimana faktor institusi, budaya dan luaran khusus negara mempengaruhi sistem perakaunan.

Beasiswa - Bantuan Kewangan

Universiti menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar sepenuh masa, dalam bentuk biasiswa merit akademik, bantuan kewangan, biasiswa olahraga, dan program pembelajaran kerja di kampus.

Program diajar dalam:
English
Greek
University of Nicosia

Lihat 27 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nicosia »

Tarikh Akhir Kemaskini November 22, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Contact school
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
8,940 EUR
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school