BA (Kepujian) dalam Perniagaan dan Perusahaan (Top-up)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Membangunkan kemahiran dan pengetahuan yang dihargai oleh majikan dan memberi CV anda rangsangan dengan kursus BA (Hons) Perniagaan dan Perusahaan (Top-up) baru yang inovatif dan fleksibel yang membolehkan anda menambah kelayakan anda yang terdahulu (seperti kelayakan badan profesional atau HND / FdA atau setaraf) untuk mendapatkan ijazah sarjana muda penuh - 100% dalam talian.

Kursus ini menyediakan gabungan pengetahuan perniagaan dan aplikasi teoritis di tempat kerja, membolehkan anda menilai keberkesanan aktiviti anda dalam pelbagai hasil pembelajaran berasaskan perniagaan. Ia memberi penekanan kepada pendekatan yang berdaya maju dan keusahawanan kepada cabaran perniagaan dan menyediakan pendidikan perniagaan dan pengurusan berasaskan universiti kepada mereka yang memasuki laluan bukan berasaskan tempat kerja tradisional.

Falsafah yang menjadi asas berpusat pada membangunkan pendekatan yang berdaya usaha menuju perniagaan, yang melibatkan kreativiti, inovasi, perancangan, pelaksanaan dan pengurusan proses dalam organisasi. Gabungan pengetahuan dan pembelajaran berkaitan praktik ini membolehkan anda mengembangkan cakap pengurusan anda sendiri dan menerapkan pengalaman anda secara praktikal melalui penilaian yang fleksibel. Keupayaan untuk menyebarkan idea-idea antara bidang subjek diperkukuhkan menerusi modul pembelajaran berasaskan kerja.

Pembelajaran dalam talian

Pembelajaran dalam talian Kami menawarkan pelbagai kursus pembelajaran dalam talian yang fleksibel dari perniagaan kepada penulisan kreatif - semuanya direka untuk memenuhi keperluan anda dan komitmen anda yang lain.

Struktur kursus

Modul teras

 • Pertumbuhan Perniagaan
 • Inovasi, Kreativiti dan Perusahaan
 • Produktiviti melalui Orang
 • Projek Profesional

Modul yang ditawarkan mungkin berbeza-beza.

Bagaimana anda belajar

Anda dibimbing melalui pembelajaran anda oleh tutor modul yang berpengalaman dalam membangun dan menyampaikan pengalaman pembelajaran dalam talian dan kelas yang berkualiti tinggi dan disokong melalui perjalanan pembelajaran anda melalui pengalaman pembelajaran yang disesuaikan yang telah direka untuk pelajar dalam talian, yang terletak di seluruh dunia.

Anda terlibat dengan kandungan - seperti kuliah video, bacaan dan tugas dalam talian - bebas daripada pelajar lain. Bagaimanapun, anda juga dijangka untuk bekerjasama, rangkaian dan melibatkan diri dalam aktiviti pembelajaran kumpulan melalui alat kerjasama dalam talian yang direka untuk menyokong pembelajaran rakan sebaya. Alat-alat ini mereplikasi pengalaman pembelajaran yang akan dialami di dalam kelas melalui perbincangan dan perdebatan tentang konsep, teori dan aplikasi kes.

Strategi pembelajaran dan pengajaran kursus memastikan kami membangunkan individu yang yakin dengan kemahiran dan sifat yang berkualiti tinggi yang diiktiraf dan dihargai oleh anda, majikan dan komuniti yang lebih luas. Ini dicapai melalui:

 • menggunakan penilaian formative dan summative
 • aktif melibatkan anda dalam proses pembelajaran kolaboratif
 • membangunkan kemahiran pekerjaan
 • meletakkan pembelajaran dan kandungan subjek dalam konteks antarabangsa jika sesuai
 • menggunakan teknologi pembelajaran yang berkaitan.

Bagaimana anda dinilai

Anda mengalami pelbagai penilaian. Ini membantu anda dan pemimpin modul anda mengukur bagaimana anda sedang maju dengan modul di kursus anda. Taksiran mungkin bersifat formatif (untuk membolehkan anda menguji pemahaman anda dan mendapatkan maklum balas untuk menyokong perkembangan dan pemahaman anda tentang perkara pokok) atau ringkasan (di mana penilaian akan dikira ke markah terakhir untuk modul).

Pasukan Perkhidmatan Ketidakupayaan kami membantu pelajar dengan keperluan tambahan akibat ketidakupayaan seperti gangguan deria atau masalah pembelajaran seperti disleksia

Syarat kemasukan

Anda dijangka akan bekerja dalam peranan atau sukarelawan dalam kedudukan yang membolehkan anda memanfaatkan pengetahuan dan kemahiran pengurusan yang anda usahakan atau ditingkatkan semasa pengajian anda.

Kemasukan kursus ini mungkin melalui satu daripada empat laluan:

 • Laluan satu: Kriteria kemasukan standard Teesside University untuk kursus sarjana. Bagi pemohon antarabangsa, keperluan IELTS ditakrifkan di halaman antarabangsa.
 • Laluan dua: Institut Kepimpinan
 • Laluan tiga: Diploma dalam Pengurusan CMI Tahap 5
 • Laluan empat: Di mana kakitangan yang berkelayakan profesional mencari kemasukan ke kursus, pengiktirafan akan diberikan melalui APEL (Pembelajaran Terdahulu / Pembelajaran Terdahulu *) dan pengalaman berkaitan akan dipertimbangkan berdasarkan kes berdasarkan kes.

Kelayakan lain yang boleh dipetakan ke Tahap ILM / CMI 5 juga akan diterima mengikut budi bicara pasukan kursus.

* Akreditasi Pembelajaran Terdahulu / Pembelajaran

Kursus ini meluaskan akses kepada pembelajaran peringkat ijazah. Sifat kursus, digabungkan dengan mekanisme untuk mengenali pembelajaran terdahulu, menyediakan laluan lain untuk masuk. Anda harus dapat menunjukkan bahawa anda telah mencapai pengetahuan dan kemahiran melalui pembelajaran dari pengalaman terdahulu anda, seperti tempat kerja.

Untuk mendapatkan maklumat tambahan sila lihat keperluan kemasukan dalam seksyen kemasukan kami

Peluang kerjaya

Kursus ini merupakan laluan yang ideal untuk meningkatkan pengetahuan dan pengalaman untuk membangunkan dan membolehkan pembangunan dan kemajuan kerjaya masa depan.

Graduan dari kursus ini yakin, berani dan proaktif. Mereka menarik kepada majikan merentas spektrum sektor dan peranan pekerjaan yang luas dan banyak lagi yang menjadi pemimpin perniagaan dan usahawan yang berjaya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place.

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place. Baca Ringkas