BA (Kepujian) Undang-undang & Psikologi

Umum

Penerangan Program

Jimat £ 1,000 dengan mendaftar dalam program ini pada pengambilan bulan Julai! Harga akan meningkat bermula dengan pengambilan Oktober 2020. Mengapa orang berkelakuan seperti mereka? Dan bagaimana kita harus mengaturnya? Dengan ijazah Undang-undang dan Psikologi, anda berpeluang mempelajari dua bidang menarik dalam Sains Sosial. Anda akan meluangkan masa yang sama untuk kedua-dua mata pelajaran, memperoleh landasan yang kukuh dalam pengetahuan undang-undang dan psikologi dan kemahiran praktikal yang berkaitan dengan mata pelajaran ini seperti perbahasan, penyelidikan dan penyampaian idea dengan jelas.

Gambaran Keseluruhan Kursus

Program Undang-undang & Psikologi BA (Hons) Arden University akan memberi anda kemahiran dan pengetahuan untuk mengambil langkah seterusnya dalam dunia pekerjaan. Anda akan mengembangkan pemahaman undang-undang dan etika anda, di samping pelbagai prinsip psikologi yang boleh mempengaruhi keputusan undang-undang.

Mod pembelajaran fleksibel Arden membolehkan anda mengembangkan kemahiran perundangan dan psikologi anda di sekitar komitmen anda yang sedia ada. Program ini akan melengkapkan anda dengan pemahaman yang baik tentang hubungan antara dua bidang yang menarik ini, dan membantu anda menghampiri matlamat kerjaya anda.

Pelbagai program yang ditawarkan oleh Arden mempunyai tumpuan yang kuat terhadap kebolehpasaran, kemahiran praktikal, dan kejayaan kerjaya. Program ini telah dibangunkan untuk membantu anda memahami undang-undang dan sistem perundangan dari perspektif psikologi, dan membantu memberi anda kemahiran untuk kerjaya dalam sistem perundangan.

119971_119964_40LawPsych.jpg

Modul Kursus

Tahap 4

Kemahiran untuk Kajian Interdisipliner
Membangunkan kemahiran anda sebagai pelajar dan melihat masalah dari perspektif yang berbeza. Selepas pengenalan komuniti akademik dalam talian anda dan kemahiran utama yang diperlukan untuk program ini, anda akan mula mengembangkan kemahiran peribadi yang dicari oleh majikan.

Pengenalan Psikologi Sosial dan Pembangunan
Cabang psikologi ini mengkaji perubahan yang berlaku sepanjang hayat manusia. Semasa modul ini, anda akan meliputi pelbagai teori, termasuk membentuk identiti, keperibadian, idea mengenai pemerolehan diri dan bahasa. Anda akan melihat bagaimana fikiran dan tingkah laku orang dipengaruhi oleh lensa psikologi sosial.

Pengenalan kepada Psikologi Biologi dan Kognitif
Temui proses kognitif yang penting untuk melihat, mendengar, dan mempelajari kemahiran baru. Ketahui bagaimana kita berkembang dan mendapat rasa persepsi, perhatian, pembelajaran, memori, dan kebolehan membuat keputusan. Dalam modul ini, anda akan mempelajari beberapa proses biologi dan prinsip-prinsip kognitif yang diperlukan untuk memahami psikologi, termasuk struktur asas dan fungsi sistem saraf.

Sistem Perundangan Bahasa Inggeris
Ketahui perbezaan antara undang-undang dan undang-undang kes, dan analisa bagaimana kerja Parlimen dan sistem perundangan. Anda juga akan mengembangkan kosa kata undang-undang anda, untuk memahami kehakiman, undang-undang yang diwakilkan, dan kategori undang-undang

Undang-undang Jenayah
Modul ini menerangkan perbezaan antara undang-undang dan undang-undang kes dan memberikan anda peluang untuk menganalisis bagaimana sistem perundangan, parlimen, dan EU bekerja bersama. Anda akan diperkenalkan kepada beberapa terminologi undang-undang yang diperlukan untuk memahami kategori undang-undang, badan kehakiman, dan perundangan yang diwakilkan.

Undang-undang & Etika
Modul ini memberi anda pelbagai masalah etika untuk ditangani dan akan memberi tumpuan kepada hak sivil dan hak asasi manusia, bagaimana anda harus memberi nasihat kepada pelanggan anda, dan mengetahui di mana tanggungjawab anda berada.

Tahap 5

Penyelidikan dan Etika dalam Tindakan
Modul ini memberi anda peluang untuk mempamerkan kebolehan anda melalui sekeping karya reka bentuk anda sendiri. Anda akan menentukan metodologi, mengembangkan pelbagai kemahiran, dan mempertimbangkan isu-isu etika kerja yang anda lakukan. Kemudian, anda akan menyertakannya secara praktikal semasa anda bekerja ke arah projek akhir anda.

Tort 1 (Kelalaian)
Di kawasan luas undang-undang yang dikenali sebagai Tort, komponen terbesar disebut 'kecuaian'. Anda akan mempertimbangkan tanggungjawab mana yang harus dibayar kepada individu atau organisasi, dan akibatnya untuk jatuh pendek.

Kebebasan Sivil & Hak Asasi Manusia
Modul ini meneroka hak asasi manusia dengan lebih mendalam, melihat hubungan antara individu dan negara, hak dan kebebasan mana yang sebenarnya kita miliki, dan seberapa besar kekuatan yang dimiliki oleh polis.

Keperibadian dan Kepintaran
Belajar tentang pendekatan sejarah dan kontemporari untuk keperibadian dan kecerdasan dan implikasinya untuk masyarakat dan pendidikan. Anda akan menemui peranan gen dan persekitaran, ujian psikometrik, dan kesan kebudayaan, dan dengan beberapa topik penting untuk terlibat, anda akan mendapat peluang untuk membahaskan aspek utama keperibadian dan kepintaran dalam modul ini - dari perilaku kepada biologi.

Psikologi sosial
Dapatkan pemahaman tentang tingkah laku manusia apabila anda meneroka isu-isu konseptual dan sejarah dalam psikologi sosial. Menggunakan kaedah penyelidikan tradisional dan kritikal, anda akan menggunakan pelbagai teori untuk isu dunia sebenar, dan meneroka pembinaan sosial, budaya, bahasa, dan identiti sosial, antara lain.

Tort 2 (Tanah & Pelabuhan Lain)
Anda akan merangkumi topik seperti pencerobohan, gangguan, dan fitnah dalam modul Tort kedua ini. Dengan menerapkan peraturan ini pada masalah kehidupan nyata, modul ini akan mengembangkan kemampuan anda untuk menangani pelanggaran undang-undang dan melindungi orang dari risiko.

Tahap 6

Psikologi Pembangunan Kontemporari
Dari perkembangan diri, dan interaksi sosial awal, kepada identiti jantina, dan kesan kehidupan akhir perkembangan, modul ini melihat teori-teori penting dan perdebatan. Anda akan digalakkan berfikir secara holistik, menghubungkan pemikiran yang paling terkini kepada cara-cara yang berbeza aspek pembangunan berkaitan dengan satu sama lain.

Psikologi Salib Kebudayaan
Kerana kebanyakan kajian psikologi telah dilakukan di kalangan masyarakat Barat, ia kebanyakannya terpakai kepada penduduk yang terhad. Sebagai sempadan kebudayaan kabur, modul ini melihat persamaan dan perbezaan antara budaya, dan bagaimana kita memahami dan bertindak terhadap satu sama lain. Anda akan belajar bagaimana kajian-kajian ini dilakukan dan mempunyai peluang untuk menggunakan kemahiran kritikal dan analitik anda melalui pendekatan kajian kes.

Psikologi Pekerjaan
Anda akan meneroka cawangan psikologi yang dinamik yang mengkaji bagaimana untuk meningkatkan kepuasan kerja dan mendapatkan yang terbaik daripada pekerja. Cari pemikiran terkini tentang kepimpinan, kerja berpasukan, motivasi dan jenis keperibadian, digabungkan dengan pembangunan organisasi. Modul ini menganggap bagaimana pengaruh sosial dan politik, di samping teknologi dan ekonomi, mempengaruhi organisasi dan mereka yang bekerja dengan mereka.

Undang-Undang Keterangan
Menggunakan kes-kes penting, termasuk Akta Hak Asasi Manusia 1998, anda akan mempertimbangkan bagaimana pengumpulan bukti berlaku, bagaimana ia boleh digunakan, dan apa yang ditakrifkan sebagai bukti dalam modul ini.

Perancangan & Projek Penyelidikan
Modul terakhir ini memberi anda peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang program yang paling menarik minat anda. Dengan tutor penyelia anda, anda akan menentukan bidang interdisipliner yang berkaitan dengan ijazah anda untuk membuat penyelidikan. Anda perlu memasukkan semua kemahiran yang diperoleh dalam program untuk menyelesaikan kerja utama ini.

Apa yang Kami Katakan Pelajar:

119972_B-_DCl1I.png

"Saya dapat belajar dari rumah dan dari hospital yang telah menjadi berkat [dan] saya lega dan gembira akhirnya akan berada di landasan dengan pilihan kerjaya impian saya [...] Saya pasti akan menggalakkan Pembelajaran Jarak Jauh dengan Arden kepada sesiapa sahaja. "

Emma-Louise Smith,

Arden University

Keperluan Kelayakan

Untuk layak untuk kursus ini, anda mestilah mempunyai:

  • Dua mata pelajaran di GCE A-Level atau setaraf, ditambah pas pada gred C atau ke atas dalam tiga mata pelajaran di peringkat GCSE atau setaraf; ATAU
  • Menyelesaikan Program Akses yang diiktiraf atau setaraf
  • Bagi pelajar yang sebelum belajar tidak diajar dalam bahasa Inggeris: IELTS 6.0 atau setaraf (tidak kurang daripada 5.5 dalam sebarang elemen).
Jika anda mempunyai pengalaman kerja

Kami secara positif menggalakkan aplikasi daripada mereka yang dapat menunjukkan motivasi mereka untuk mengkaji program ini. Kami akan meminta penyataan peribadi anda, bersama-sama dengan CV dan rujukan anda dalam menyokong permohonan anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journ ... Baca lebih lanjut

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journey into higher education, Arden has the tools and the passion to help provide you with a truly engaging and beneficial learning experience. Baca Ringkas