BA (Kepujian) Pengurusan Sumber Manusia & Psikologi

Umum

Penerangan Program

Jimat £ 1,000 dengan mendaftar dalam program ini pada pengambilan bulan Julai! Harga akan meningkat bermula dengan pengambilan Oktober 2020. Sudahkah anda meninjau kerjaya dalam Pengurusan Sumber Manusia? Adakah anda berminat dengan pengaruh psikologi terhadap perniagaan? Sekiranya anda ingin belajar bagaimana mendapatkan yang terbaik daripada orang maka subjek apa yang lebih baik untuk belajar bersama HR daripada psikologi?

Gambaran Keseluruhan Kursus

Program Pengurusan Sumber Manusia & Psikologi BA (Hons) dalam talian Arden University akan membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam kerjaya anda di Sumber Manusia. Anda akan mengembangkan pemahaman mengenai amalan HR semasa dan yang muncul dan prinsip psikologi di sebalik perkembangannya.

Mod pembelajaran fleksibel Arden membolehkan anda mengembangkan kemahiran ini di sekitar komitmen anda yang sedia ada. Program ini akan melengkapkan anda dengan pemahaman yang baik mengenai hubungan antara kedua-dua bidang yang menarik ini dan membantu anda menghampiri matlamat kerjaya anda.

Ijazah Sarjana Muda dalam talian ini adalah HRM & Psikologi direka dengan tumpuan yang kuat terhadap kebolehkerjaan, kemahiran praktikal dan kejayaan kerjaya. Program ini telah dikembangkan untuk membantu anda memahami pengurusan sumber manusia dari perspektif psikologi, dan membantu memberi anda kemahiran untuk kerjaya di pelbagai sektor.

2ry_6l3TRxnuPq4eYumenDwT8Ns7Wd2NejmlhtARmeLFKn_xx6BZ9nt0bTfNsIyLD0u3ZIWbGE2_aM71XskEiK-UDAtGV_4byTh60o6wYnHjw1EmywZ3HdHctU69_FlVV0rkgwSy

Kerjaya Cepat: Master Percuma

Di Arden University , kami berdedikasi untuk kesediaan anda untuk bekerja di masa depan, dan komited untuk membantu anda memperoleh kemahiran dan kelayakan yang anda perlukan semasa anda maju dalam kehidupan profesional anda. Janji Cepat Kerjaya Anda telah dibangunkan untuk membolehkan anda melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana dengan kami secara percuma setelah anda berjaya menamatkan kursus ijazah sarjana Arden anda.

Setelah berjaya menyelesaikan kursus sarjana muda anda, anda hanya boleh memohon ijazah sarjana Arden pilihan anda, sama ada melalui Pembelajaran Jarak Jauh (dalam talian) atau Blended Learning, dan anda kemudian dapat maju dengan pendidikan pascasiswazah anda sepenuhnya tanpa sebarang kursus tambahan yuran tuisyen. Satu-satunya syarat adalah anda memenuhi piawaian kemasukan untuk kursus sarjana pilihan anda, dan mendaftar dalam masa dua tahun setelah menamatkan ijazah sarjana muda anda.

HvT04xwX9iiyXhAFjvVbEOsQPiKm0wn4h_oqA1Sq0w3bsYM-s0YIcZ2jOxbuF3yP9Zo4zN0YZjehr4Ftr0EjdKK1kgEURV8_pBwVHJE8-exR1goi4dnqyw62wkUte5WK01pQHRLS

Modul Kursus

Tahap 4

Kemahiran untuk Kajian Interdisipliner
Membangunkan kemahiran anda sebagai pelajar dan melihat masalah dari perspektif yang berbeza. Selepas pengenalan kepada komuniti akademik dalam talian anda dan kemahiran utama yang diperlukan untuk program ini, anda akan meningkatkan kemahiran peribadi yang dicari oleh majikan.

Sistem Perundangan Bahasa Inggeris
Ketahui perbezaan antara undang-undang dan undang-undang kes dan analisa bagaimana kerja Parlimen dan sistem undang-undang bersempena dengannya. Anda juga akan mengembangkan kosa kata undang-undang anda, untuk memahami undang-undang kehakiman, undang-undang yang diwakilkan dan kategori undang-undang di England dan Wales.

Undang-undang Kontrak
Dalam modul ini, anda akan mula membongkar unsur-unsur undang-undang kontrak Inggeris, dan bagaimana keadaannya hari ini. Anda akan mengembangkan kemahiran untuk menerapkan prinsip undang-undang kontrak untuk membantu menyelesaikan masalah undang-undang.

Memahami Persekitaran Perniagaan
Dapatkan genggaman dengan struktur perniagaan dan tanggungjawab pihak berkepentingan. Anda akan mula memahami konsep perniagaan teras seperti bekalan dan permintaan, persaingan, pasaran, dan kesan kerajaan dengan modul ini.

Pengenalan Psikologi Sosial dan Pembangunan
Cabang psikologi ini mengkaji perubahan yang berlaku sepanjang hayat manusia. Semasa modul ini, anda akan meliputi pelbagai teori, termasuk membentuk identiti, keperibadian, idea mengenai diri, dan pemerolehan bahasa. Anda akan melihat bagaimana fikiran dan tingkah laku orang dipengaruhi oleh lensa psikologi sosial.

Pengenalan kepada Psikologi Biologi dan Kognitif
Temui proses kognitif yang penting untuk melihat, mendengar, dan mempelajari kemahiran baru. Ketahui bagaimana kita berkembang dan mendapat rasa persepsi, perhatian, pembelajaran, memori, dan kebolehan membuat keputusan. Dalam modul ini, anda akan mempelajari beberapa proses biologi dan prinsip-prinsip kognitif yang diperlukan untuk memahami psikologi, termasuk struktur asas dan fungsi sistem saraf.

Tahap 5

Penyelidikan dan Etika dalam Tindakan
Modul ini memberi anda peluang untuk mempamerkan kebolehan anda melalui sekeping karya reka bentuk anda sendiri. Anda akan menentukan metodologi, mengembangkan pelbagai kemahiran, dan mempertimbangkan isu-isu etika kerja yang anda lakukan. Kemudian, anda akan menyertakannya secara praktikal semasa anda bekerja ke arah projek akhir anda.

Keperibadian dan Kepintaran
Belajar tentang pendekatan sejarah dan kontemporari untuk keperibadian dan kecerdasan dan implikasinya untuk masyarakat dan pendidikan. Anda akan menemui peranan gen dan persekitaran, ujian psikometrik dan kesan kebudayaan, dan dengan beberapa topik penting untuk terlibat, anda akan mendapat peluang untuk membahaskan aspek utama keperibadian dan kecerdasan dalam modul ini - dari perilaku kepada biologi.

Psikologi sosial
Dapatkan pemahaman tentang tingkah laku manusia apabila anda meneroka isu-isu konseptual dan sejarah dalam psikologi sosial. Menggunakan kaedah penyelidikan tradisional dan kritikal, anda praktikal akan menggunakan pelbagai teori untuk isu dunia sebenar dan meneroka pembinaan sosial, budaya, bahasa, identiti dan banyak lagi.

Perancangan Sumber Manusia
Belajar merancang untuk elemen organisasi organisasi, termasuk faktor antarabangsa yang mempengaruhi perniagaan global. Anda akan mengembangkan kemahiran untuk merancang perbelanjaan mengupah kakitangan baru, dengan mengambil kira bila dan bagaimana ini diperlukan.

Menguruskan Kebudayaan
Perniagaan global memerlukan kita mengambil kira budaya kebangsaan. Modul ini menanyakan bagaimana produk kami akan berfungsi di pasaran yang berbeza, bagaimana untuk memudahkan tenaga kerja multikultural, dan isu-isu lain yang penting untuk perniagaan moden.

Mengurus Perubahan Organisasi
Modul ini menjadi lebih terperinci mengenai pembangunan pasukan dan cara organisasi boleh menyokong dan menggalakkan kakitangan, memastikan pemenuhan dan keberkesanannya.

Tahap 6

Psikologi Pekerjaan
Anda akan meneroka cawangan psikologi yang dinamik yang mengkaji bagaimana untuk meningkatkan kepuasan kerja dan mendapatkan yang terbaik daripada pekerja. Cari pemikiran terkini tentang kepimpinan, kerja berpasukan, motivasi dan jenis keperibadian, digabungkan dengan pembangunan organisasi. Modul ini juga mempertimbangkan bagaimana pengaruh sosial dan politik, di samping teknologi dan ekonomi, mempengaruhi organisasi dan mereka yang bekerja dengan mereka.

Undang-undang Pekerjaan
Modul ini melihat keseimbangan antara pekerja, majikan, kesatuan sekerja, kerajaan dan EU. Anda akan meneroka hak pekerja, kelembapan global, perlindungan pekerja dan kanak-kanak, dan membina banyak kemahiran yang boleh dipindah milik untuk tempat kerja.

Isu-isu Strategik dalam HRM
Dapatkan genggaman dengan trend perniagaan yang menjejaskan pengurusan HR di dalam negara dan di peringkat antarabangsa. Anda akan menghadapi buruh emosi dan estetika, peluang yang sama, kepelbagaian, dan etika dalam modul ini.

Psikologi Salib Kebudayaan
Kerana kebanyakan kajian psikologi telah dilakukan di kalangan masyarakat Barat, ia kebanyakannya terpakai kepada penduduk yang terhad. Sebagai sempadan kebudayaan kabur, modul ini melihat persamaan dan perbezaan antara budaya, dan bagaimana kita memahami dan bertindak terhadap satu sama lain. Anda akan belajar bagaimana kajian-kajian ini dilakukan dan mempunyai peluang untuk menggunakan kemahiran kritikal dan analitik anda melalui pendekatan kajian kes.

Perancangan & Projek Penyelidikan
Modul terakhir ini memberi anda peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang program yang paling menarik minat anda. Dengan tutor penyelia anda, anda akan menentukan bidang interdisipliner yang berkaitan dengan ijazah anda untuk membuat penyelidikan. Anda perlu memasukkan semua kemahiran yang diperoleh dalam program untuk menyelesaikan kerja utama ini.

Apa yang Kami Katakan Pelajar:

b_WgQI6aAS1SYZ7lIN56SKifKdac-Nf5jKf5F5pU-NL0X_xKJRizy_uHwO42c__ahqt3hF0nBj4UtU964yBEsBBIQDQrDc35856YeY7Bob7JL0D43HNQ4KAD97gdHBa69bSPtQ16


Keperluan Kelayakan


Untuk layak untuk kursus ini, anda mestilah mempunyai:

  • Dua mata pelajaran di GCE A-Level atau setaraf, ditambah pas pada gred C atau ke atas dalam tiga mata pelajaran di peringkat GCSE atau setaraf; ATAU
  • Menyelesaikan Program Akses yang diiktiraf atau setaraf
  • Bagi pelajar yang sebelum belajar tidak diajar dalam bahasa Inggeris: IELTS 6.0 atau setaraf (tidak kurang daripada 5.5 dalam sebarang elemen).
Jika anda mempunyai pengalaman kerja

Kami secara positif menggalakkan aplikasi daripada mereka yang dapat menunjukkan motivasi mereka untuk mengkaji program ini. Kami akan meminta penyataan peribadi anda, bersama-sama dengan CV dan rujukan anda dalam menyokong permohonan anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journ ... Baca lebih lanjut

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journey into higher education, Arden has the tools and the passion to help provide you with a truly engaging and beneficial learning experience. Baca Ringkas