BA (Hons) Pengurusan Global dan Perniagaan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Untuk keadaan yang luar biasa, kami menawarkan biasiswa 80% untuk tahun pertama dari 3 program sarjana kami. Walau bagaimanapun, 2 tahun akan datang, pelajar akan membayar yuran pengajian biasa (£ 6,000 setahun). Tidak ada perbezaan antara pelajar nasional dan antarabangsa.

Program kami dirancang untuk dihantar sepenuhnya dalam talian mengikut rentak pelajar dan ini akan - by the way - satu-satunya pilihan yang tersedia untuk tahun akademik pertama bermula pada minggu ke-3 Januari 2021.

COVID membenarkan, pelajar akan dibenarkan (di bawah TIER 4 Student visa) untuk datang ke London pada 2 (atau satu daripada dua yang berikutnya, mengikut kehendak mereka) tahun akademik sejak Program kami disahkan oleh Open University baik pembelajaran jarak jauh dan F2F.

Ciri khas Program ini adalah pendekatan globalnya yang bercampur dengan perspektif Itali, baik dari segi analisis kajian kes tempatan dan kecemerlangan pasaran yang diambil kira.

Dengan sikap yang jelas dan spesifik terhadap pengetahuan yang menilai kepentingan faktor manusia dalam setiap aspek pengurusan (dari HR hingga strategi, dari tingkah laku organisasi hingga pemasaran), Pengurusan Global dan Perniagaan Antarabangsa BA (Hons) menawarkan profesional masa depan untuk berdaya saing pasaran global , yang tahu merangkumi perubahan dan ketidakpastian untuk berinovasi.

Hubungannya yang khusus dengan globalisasi serta konteks Itali, dan pendekatan berasaskan masalah melalui penggunaan senario kehidupan nyata yang inovatif sebagai kaedah pengajaran dan pembelajaran, memberikan program ini identiti kuat yang membezakannya dari program Inggeris dan antarabangsa yang lain.

Objektif utama adalah:

 • menghimpunkan teori, amalan dan nilai pengurusan dan kepimpinan, supaya anda memahami perniagaan sepenuhnya dari perspektif global.
 • memberi anda kemahiran penting yang boleh dipindahkan seperti pemikiran kritis, kreatif dan strategik yang bebas, kemahiran membuat keputusan dan analitik yang yakin, sambil mengembangkan kebolehan anda untuk menerapkan pengetahuan dan pemahaman mengenai perniagaan dan pengurusan untuk masalah global yang kompleks untuk meningkatkan amalan pengurusan dan kepemimpinan.
 • mempersiapkan anda dan rakan sebaya anda untuk menjadi pengurus dan pemimpin global yang berkesan yang merupakan pelajar yang berjaya, individu yang yakin dan warganegara global yang bertanggungjawab.

Mengapa belajar BA Hons International Business dengan kami?

Falsafah Program ini adalah untuk menyatukan teori, amalan dan nilai pengurusan dan kepemimpinan, untuk memahami perniagaan sepenuhnya dari perspektif global.

Kami berhasrat untuk mempersiapkan individu untuk menjadi pengurus dan pemimpin global yang berkesan yang merupakan pelajar yang berjaya sepanjang hayat, individu yang yakin dan warganegara yang bertanggungjawab.

Program pengajian melibatkan:

 1. Kajian progresif organisasi pengurusan dan persekitaran globalnya.
 2. Menyiapkan pelajar untuk kerjaya dalam perniagaan global, dengan pemahaman yang jelas mengenai hubungan sistemik antara subjek pengurusan, ekonomi dan kewangan yang berbeza yang saling berkaitan dalam konteks global.
 3. Pengembangan kemampuan untuk menerapkan pengetahuan dan pemahaman tentang perniagaan dan pengurusan untuk masalah global yang kompleks untuk meningkatkan amalan pengurusan dan kepemimpinan.
 4. Meningkatkan refleksi dan pembelajaran kritis pelajar mengenai amalan kepemimpinan dan pengurusan holistik.
 5. Penglibatan pelajar dan staf dalam strategi pembelajaran dan pengajaran yang inovatif, yang menilai secara positif analisis kritikal kes sebenar berdasarkan kerja, PBL mendekati aktiviti yang dipimpin oleh pelajar, untuk meningkatkan kemahiran peribadi dan kemampuan kerja pelajar.

Businessman opening a paper

Apa yang akan anda kaji?

Ini adalah beberapa topik yang akan anda bahas:

Tahun 1 Tahun 2 Tahun 3
Anda akan melengkapkan modul pengenalan dalam bidang pemasaran, perakaunan, ekonomi dan kaedah penyelidikan, seperti: Berdasarkan pengetahuan yang diperoleh pada Tahun 1 dan anda akan melengkapkan: Pada tahun terakhir anda, anda akan menyelesaikan disertasi, mengembangkan kemahiran yang boleh dipindah milik. Anda juga akan melakukan:
 • Perspektif & Keusahawanan Global
 • Analisis Perniagaan Kuantitatif
 • Ekonomi untuk Perniagaan Global
 • Prinsip Undang-undang Perniagaan
 • Perancangan Pembangunan Peribadi I
 • Pengurusan Global
 • Perakaunan kewangan
 • Prinsip Pemasaran

 • Kaedah Penyelidikan Kuantitatif
 • Kelakuan & Kreativiti Organisasi
 • Kelakuan Pembeli Terapan
 • Prinsip Pengurusan Kewangan Planning Perancangan Perniagaan Global
 • Tanggungjawab & Etika Korporat
 • Undang-undang Cukai Antarabangsa
 • Pengurusan strategik

Anda juga boleh memilih 1 daripada modul berikut:

 • Pengurusan Pengagihan Perdagangan Global
 • Perancangan Pembangunan Peribadi II
 • Pengurusan Global Kontemporari
 • Analisis Kuantitatif untuk Kewangan
 • Sejarah Pemikiran Ekonomi
 • Pengurusan Pengetahuan
 • Kepimpinan Kelestarian
 • Pasaran & Institusi
 • Pengurusan Pemasaran Strategik
 • Analisis Strategik
 • Menguruskan Cabaran Global
Penilaian

Sepanjang pengajian anda, anda akan berpeluang menggunakan pelbagai kaedah penilaian, yang dirancang untuk memaksimumkan pemahaman anda mengenai topik dan penggunaan praktikalnya.

Di Fakulti Perniagaan dan Pengurusan, kami percaya bahawa pengalaman belajar harus dipersonalisasi, dan difasilitasi oleh bimbingan dan sokongan peribadi. Oleh itu, anda akan mendapat manfaat daripada Skema Bimbingan Peribadi kami, yang memberi anda Tutor Peribadi pada awal pengajian anda, untuk membantu anda menyesuaikan diri dengan kehidupan akademik baru anda, atau dengan kesulitan yang mungkin anda hadapi dalam perjalanan pembelajaran anda.

Penilaian dirancang untuk memudahkan dan menyokong pembelajaran dalam praktik, bukan sekadar pengetahuan. Ini bermaksud anda harus diminta untuk menghantar esei, atau memberikan persembahan lisan, atau bekerja dalam pasukan untuk membentangkan dalam seminar yang dipimpin oleh pelajar penyelesaian anda terhadap masalah perniagaan yang sebenar.

Peluang Penempatan dan Internship

Apabila memilih tempat belajar anda di masa depan, kebolehkerjaan adalah salah satu perkara penting.

Dengan Program Penempatan dan Magang kami , anda dapat meningkatkan pengetahuan akademik anda dengan pengalaman praktikal yang tidak ternilai di dunia nyata.

Sekiranya anda berminat untuk belajar apa artinya menjadi pemimpin atau bagaimana memimpin projek dalam inovasi, misalnya, maka Fakulti Perniagaan dan Pengurusan adalah tempat untuk anda.

Fakulti Perniagaan dan Pengurusan komited untuk memfasilitasi penempatan dan magang untuk meningkatkan relevansi vokasional anugerahnya dan pengalaman belajar para pelajarnya. Semua disiplin yang ditawarkan di peringkat sarjana dan pascasiswazah boleh menyebabkan peluang pilihan seperti itu, bagi setiap pelajar yang berminat dengannya.

Mod Penyampaian

Adakah anda calon pelajar Face-2-face?

Kemudian anda akan mengalami persekitaran pembelajaran tradisional Inggeris, dalam konteks antarabangsa dan akan menghadiri ceramah dan seminar bersemuka di bilik darjah London kami. Anda juga akan mendapat akses ke pelbagai sumber fizikal dan dalam talian, seperti akses ke MyNCU, VLE komprehensif kami.

Adakah anda calon Pelajar Jarak Jauh?

Anda mungkin lebih suka belajar dalam talian, kerana komitmen peribadi dan / atau profesional lain, atau kerana anda tinggal terlalu jauh dari kampus London kami. Apa pun alasan anda untuk mempertimbangkan pilihan pembelajaran jarak jauh kami, anda akan mendapat akses ke bahan dalam talian kami yang luas melalui MyNCU, VLE khusus kami. Anda juga akan mendapat manfaat dari sistem bimbingan dan sokongan, untuk memaksimumkan pengalaman belajar anda. Sebenarnya, sebagai pelajar jarak jauh, anda akan dapat berhubung dengan rakan sebaya dalam talian dan tradisional melalui ciri ruang sembang di Halaman Peribadi MyNCU anda dan menjadi sebahagian daripada cabaran pasukan dan projek pasukan. Untuk memberi anda pengalaman lengkap, peluang seminar intensif dirancang pada hujung minggu, dan anda boleh memilih untuk mengambil bahagian melalui MyNCU ke kuliah dan seminar dalam masa nyata.

Adakah anda berminat untuk belajar Sepenuh masa?

Kedua-dua pelajar jarak jauh dan pelajar berwajah 2 boleh memohon program sepenuh masa. Secara umum, sementara tarikh pengambilan adalah September dan Januari, istilah pengajaran kami adalah musim luruh (Oktober hingga Disember), dan istilah musim bunga (Januari hingga Mac). Tempoh musim panas kami (April hingga Jun) boleh digunakan untuk peperiksaan akhir dan semakan. Sebagai pelajar Sepenuh Masa, anda seharusnya dapat melengkapkan modul program berdasarkan kelas setelah dua penggal mengajar.

Adakah anda berminat untuk belajar Sambilan?

Kedua-dua pelajar jarak jauh dan pelajar muka-2 boleh memohon kaedah penyampaian sambilan. Sekiranya anda ingin melamar mod Separuh Masa, anda akan menemui semua maklumat yang anda perlukan berkaitan dengan struktur program dan spesifikasi modul dalam Pakej Selamat Datang kami. Secara umum, sementara tarikh pengambilan adalah September dan Januari, istilah pengajaran kami adalah musim luruh (Oktober hingga Disember), dan istilah musim bunga (Januari hingga Mac). Istilah musim panas kami (April hingga Jun) boleh digunakan untuk semakan dan peperiksaan. Pelajar separuh masa akan dapat melengkapkan modul program kelas tahun penuh setelah empat penggal mengajar.

145549_pexels-photo-3182782.jpeg

Pathways Kerjaya

BA (Hons) Pengurusan Global dan Perniagaan Antarabangsa terbuka untuk sesiapa sahaja yang berminat untuk belajar mengenai pelbagai teori dan amalan pengurusan dari pelbagai perspektif global.

Pada akhir pengajian anda, anda akan mengetahui amalan global dan teori kontemporari yang berguna untuk menguruskan organisasi di peringkat antarabangsa.

Oleh itu, anda akan dapat melamar pelbagai kerjaya di posisi pengurusan, dalam pemasaran, SDM, perakaunan, pentadbiran umum dan inovasi, untuk industri dalam bidang kewangan, pendidikan, kebajikan, perkhidmatan pekerjaan, tanpa keuntungan, pemerintah, hubungan industri, kesihatan dan media, dan banyak lagi.

Pathways Kerjaya Perniagaan Antarabangsa: hanya untuk pelajar yang menunjukkan minat, NCIUL dan Fakulti Perniagaan dan Pengurusan memudahkan peluang penempatan, yang tidak wajib dalam Program.

Syarat kemasukan

Minimum tiga lulus di peringkat GCE A pada gred C atau lebih tinggi, dan lima lulus di GCSE / IGCSE di gred C atau lebih tinggi termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik.

Kelayakan berikut juga diterima:

 • Lima orang Tinggi Scotland;
 • Lima Sijil Meninggalkan Ireland;
 • Maturità Itali;
 • Abitur Jerman;
 • Baccalaureate Perancis;
 • Slutbetyg Sweden;
 • Diploma Sekolah Tinggi AS dengan 3 AP pada gred 3 atau 2 AP pada gred 4;
 • Diploma Penuh Baccalaureate Antarabangsa atau
 • Kelayakan antarabangsa setaraf lain seperti yang digariskan oleh Pusat Pengiktirafan Akademik Nasional (NARIC).

Untuk sebarang pertanyaan, kami menggalakkan calon pelajar kami untuk menghubungi Pejabat Kemasukan .

Kami juga memerlukan bukti kemampuan berbahasa Inggeris, dalam bentuk:

 • Toefl: minimum 78 (berasaskan internet) atau 540 (berasaskan kertas);
 • IELTS: minimum 6.
 • Sijil Bahasa Inggeris Alternatif.

Sekiranya syarat bahasa tidak dipenuhi dengan segera (iaitu IELTS 5.5), Fakulti Perniagaan dan Pengurusan berhak meminta pelajar untuk mengikuti salah satu kursus bahasa Inggeris intensif penuh kami sebelum permulaan penggal pertama.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

NCIUL is an exciting institution that offers outstanding online and face to face HE programmes, designed to help you develop important sets of skills while enhancing employability in the real world th ... Baca lebih lanjut

NCIUL is an exciting institution that offers outstanding online and face to face HE programmes, designed to help you develop important sets of skills while enhancing employability in the real world through global research and problem-based approach. In our modern world, where time has to be micromanaged and learning opportunities are everywhere, NCIUL recognises its students’ need to choose the pace, place and mode of delivery, and tailor-made its programmes to support you in becoming an independent and righteous global citizen. Our international network expands your possibility to deepen your understanding of other cultures while adding to the invaluable knowledge you will gain during your time with us. Discover here why we are different! Baca Ringkas