Asas PHP

Dalam kursus ini saya akan berjalan anda melalui asas-asas bahasa, yang terdiri daripada penyata asas untuk conditional. Kami akan mewujudkan satu "Unit Converter" dan juga sebagai "Program Latihan Harian". Kami kemudian akan selesaikan dengan menggabungkan program-program dengan HTML untuk mewujudkan sebuah laman web peribadi untuk menunjukkan kemahiran anda.

Apa yang anda akan belajar

  • pembolehubah
  • Operators
  • Syarat yang
  • Comments
  • PHP di Web

Berkenalan Dengan PHP

PHP adalah salah satu teknologi yang paling banyak digunakan di internet hari ini, menyokong banyak projek-projek besar seperti WordPress, Drupal, Wikipedia dan Facebook. Anggaran konservatif adalah bahawa 25% daripada web ini dibina di PHP. Daya penggerak di sebalik PHP sentiasa; untuk menyelesaikan masalah, dan membuat ia lebih cepat dan lebih mudah untuk membina laman web. Kerana pemacu ini, PHP adalah tempat yang sesuai untuk mewujudkan mudah laman web lagi berkuasa dan aplikasi.

Unit Converter

PHP mempunyai 2 jenis pembolehubah nombor: integer, untuk nombor bulat seperti 1 walaupun 9, dan terapung, untuk pecahan seperti kos 1,99. Dalam kursus ini kita akan membuat penukar unit mudah yang akan menggunakan pembolehubah nombor, bersama-sama dengan pengendali aritmetik, untuk mengira berat dan jarak penukaran.

Program Latihan Harian

Dalam seksyen ini, kami akan terus mengembangkan perniagaan mereka berikutan kemahiran yang anda telah belajar, seperti yang kita meneroka lebih banyak jenis data dan logik yang diperlukan untuk mewujudkan "Program Latihan Harian". Kami akan menyimpan setiap latihan dalam pembolehubah STRING, maka kita akan menggunakan conditional untuk mengawal senaman dipaparkan.

PHP di Web

Dalam seksyen ini, kami akan menggunakan PHP dalam kombinasi dengan HTML untuk membuat laman web PHP pertama anda. Anda akan belajar bagaimana PHP boleh mengurangkan kerja yang sibuk dan penyelenggaraan, membolehkan kita untuk bekerja lebih cepat dan menjadi lebih produktif. Akhirnya kita akan menggabungkan skrip sebelumnya untuk mewujudkan sebuah laman web peribadi untuk menunjukkan kemahiran anda.

Guru

Alena Holligan

Selepas bermula dalam seni halus dan bergerak ke dalam reka bentuk grafik, Alena mendapati minatnya untuk pengaturcaraan lebih 15 tahun yang lalu dan tidak pernah menoleh ke belakang. Alena menikmati masyarakat dan teruja untuk memperkenalkan orang kepada dunia indah PHP dan Tech Community Portland.

Apabila tidak di komputernya, Alena menikmati meneroka Portland dengan rakan-rakan dan keluarganya, termasuk 3 orang anak muda itu. Beliau juga menikmati Symphony, Memasak, Buku, benang dan Yoga.

PHPTT
Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Treehouse »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date