Antarabangsa flex emba

MIP Politecnico di Milano School of Management

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Antarabangsa flex emba

MIP Politecnico di Milano School of Management

EMBA Antarabangsa Flex (i-Flex) adalah program MBA Eksekutif 20 bulan yang bertujuan para pengurus yang ingin menggabungkan kajian antarabangsa dengan komitmen kerja, menggunakan salah satu platform pembelajaran digital yang paling maju di dunia, yang dibangunkan dengan teknologi Microsoft. Program ini, salah satu kursus pengajian MBA jarak jauh, bersahabat dengan WOBI, Dunia Idea Perniagaan.

Pembelajaran Digital untuk Pengurus dan Eksekutif

Pada tahun-tahun ini pendidikan menghadapi cabaran besar yang dibolehkan oleh teknologi digital.

Banyak sekolah perniagaan terkemuka di dunia yang membesarkan penawaran program pembelajaran digital mereka untuk memenuhi keperluan fleksibiliti pengurus dan eksekutif yang semakin meningkat.

MIP menjawab peningkatan keperluan fleksibiliti pengurus dan eksekutif dengan format MBA Eksekutif yang inovatif yang disampaikan secara digital - International Flex EMBA (i-Flex). Melalui salah satu platform pembelajaran digital yang paling inovatif, yang dibangunkan di atas teknologi Microsoft, para pelajar dapat mempelajari kemahiran yang sama, melakukan rangkaian yang sama, mendapatkan diploma yang sama dari Politecnico di Milano sebagai mereka yang menghadiri EMBA tradisional.

Lebih-lebih lagi, dua Minggu Antarabangsa di tapak membantu para peserta untuk membuat rangkaian yang kukuh.

Terima kasih kepada perkongsian dengan WOBI (World of Business Ideas), fakulti i-Flex memahami kedua profesor MIP dan WOBI Top Thinkers and Doers.

5 Sebab untuk Pilih I-FLEX

1 - Fleksibel dan disesuaikan

Pelajar boleh menghadiri kelas apabila, di mana dan bagaimana mereka lebih suka, memecahkan pendidikan, kehidupan kerja dan keluarga.

2 - DIGITAL DAN INOVATIF

Terima kasih kepada platform pembelajaran digital yang dibangunkan dengan teknologi Microsoft, para peserta boleh mengakses video pra-rakaman, secara aktif menyertai sesi video dengan profesor, untuk berinteraksi dengan rakan-rakan anda dan bekerjasama dengan mereka mengenai projek dan tugasan, untuk mengakses kandungan multimedia tambahan dan berinteraksi satu demi satu dengan para profesor. Selain itu, media sosial, forum dan App berdedikasi boleh didapati.

3 - FAKULTI UNIK

Fakulti program ini terdiri daripada profesor yang berasal dari negara-negara yang berbeza dan para pemikir & pelaku utama WOBI untuk menjamin pengajaran berkualiti tinggi di peringkat antarabangsa. Bagi setiap kursus teras, pelajar akan berpeluang untuk belajar daripada pemikir, profesor, pengurus dan usahawan yang paling dihormati di dunia.

4 - MEMBINA JARINGAN GLOBAL

Sebagai pelajar datang dari seluruh dunia, i-Flex adalah rangka kerja yang sempurna untuk membina rangkaian global. Selain itu, calon-calon akan berpeluang untuk menghubungi syarikat-syarikat dari rangkaian MIP dan menghadiri Forum Perniagaan Dunia di salah satu bandar pilihan mereka di antara Bogota, Mexico City, Milan, Madrid, New York, Hong Kong dan Sydney.

5 - ITU ADALAH MBA EKSEKUTIF

Pelajar akan mendapat pengetahuan dan kecekapan yang sama dari MBA Eksekutif dan akan mendapat ijazah yang sama yang dikeluarkan oleh MBA Eksekutif kelas tradisional.

Perkongsian dengan WOBI

WOBI adalah hab kandungan perniagaan global, tempat di mana pengalaman dan pengetahuan berkumpul.

Kami adalah untuk semua orang yang berkongsi keghairahan kami untuk perniagaan; Minda yang tidak peka dan ingin tahu teruja dengan cabaran untuk mengubah idea-idea menjadi projek dan projek ke dalam perniagaan. Misi kami adalah untuk mewujudkan pengalaman transformasi khusus untuk membina orang yang lebih baik, perniagaan yang lebih baik, dan dunia yang lebih baik. Melalui platform yang berbeza termasuk acara, rangkaian TV 24 jam, majalah dan format digital, WOBI mencapai khalayak global yang mencari kandungan pengurusan kualiti yang unik dan berkualiti tinggi.

Peristiwa WOBI : Setiap tahun lebih daripada 20,000 eksekutif dari 7,000 syarikat berkumpul di Forum Perniagaan Dunia dan acara-acara lain di seluruh dunia untuk menjalani gabungan unik inspirasi dan

pembelajaran.

WOBI TV: Mencapai lebih daripada 16 juta rumah di 21 negara Amerika Latina, WOBI TV menyajikan dokumentari, laporan khas, rancangan realiti, dan wawancara yang memaparkan pemimpin,

usahawan dan pakar yang membentuk landskap perniagaan; syarikat-syarikat yang menolak sempadan dan inovasi utama; topik paling hangat dalam agenda perniagaan.

WOBI MAGAZINE : ia adalah penerbitan pengurusan Amerika Latin. Diterbitkan bi-bulanan selama 17 tahun yang lalu, ia mempunyai kajian kes praktikal; idea canggih dari pakar terkemuka di dunia; cerita-cerita tentang "pelaku" dari semua penjuru planet.

WOBI.COM : platform digital yang menawarkan kepimpinan dan pemikiran terbaik melalui video dan artikel.

PROGRAM YANGKemasukan

CANDIDATE IDEAL

 • Minimum 3 tahun pengalaman kerja, idealnya dalam persekitaran dan peranan antarabangsa.
 • Motivasi dan bersedia menerima cabaran situasi perniagaan dunia sebenar
 • Cita-cita, kemerdekaan dan kerendahanan melengkapkan potret

ADMISSIONS

Kemasukan bergulir, jadi lebih cepat anda mendapatkan permohonan anda, lebih banyak peluang yang anda dapatkan daripada pengesahan kemasukan dan bayaran tuisyen MIP.
Sebelum memohon program, kami menasihati calon untuk menghantar Pejabat Kemasukan (imbapt@mip.polimi.it) kurikulum mereka untuk pra-penilaian profil mereka. Sekiranya mendapat maklum balas yang positif, kami akan gembira untuk membimbing pemohon melalui langkah-langkah seterusnya.

Bantuan kewangan

Yuran tuisyen berjumlah EUR 30000, tetapi terdapat beberapa sumbangan:

 • SUMBANGAN FEE TUITION BIRD : Pemohon untuk pengambilan Flex EMBA International 2018 kini boleh memohon Sumbangan Yuran Tuition Early Bird sebanyak € 1,500. Untuk mengambil kesempatan daripada sumbangan, pemohon perlu memohon sebelum Rabu, 31 Januari, 2018.
 • SUMBANGAN BERBASIS NEGARA : pembebasan separa untuk mempromosikan kepelbagaian antarabangsa dalam kelas dan membantu individu yang berbakat dari negara-negara yang kurang bernasib baik.
 • MIP4WOMEN : sumbangan sehingga EUR 6000 kepada calon perempuan yang bercita-cita untuk menjadi pengurus. Untuk memenuhi syarat untuk pertandingan ini, anda mesti memenuhi syarat kemasukan dan mengemukakan pada tahap aplikasi satu petikan kecil (tidak lebih dari 500 kata) pada topik berikut:

"Wanita sentiasa terpaksa bertarung dua kali.

Mereka selalu membawa dua bebanan, swasta dan sosial.

Wanita adalah tulang belakang masyarakat. "

Rita Levi Montalcini, Hadiah Nobel

Terangkan cabaran terbesar yang pernah anda alami dalam kehidupan profesional atau peribadi anda sebagai seorang wanita (maksimum 500 kata).

Pemohon akan dinilai berdasarkan kualiti aplikasi dan profil mereka (wawancara motivasi, pengalaman kerja, keperluan kewangan, sejarah pendidikan) serta esei yang dikemukakan. Kriteria penyediaan bayaran tuisyen mungkin berubah dari tahun ke tahun dan mereka dibiarkan mengikut budi bicara sekolah.

 • 30% CLUB SUMBANGAN : dua biasiswa separa sebanyak 30%, ditawarkan dalam kerjasama MIP dengan Kelab 30% - yang bertujuan untuk mencapai 30 peratus wanita di FTSE 100. Untuk mengambil peluang ini, anda perlu menghantar kepada kami video videoclip maks 3 minit "menunjukkan bagaimana mereka akan menyumbang dan mendapat manfaat daripada EMBA i-Flex, memberi tumpuan kepada pencapaian mereka sebagai pengurus profesional serta kelayakan akademik. Pemohon juga harus menilai kemahiran yang mereka perlukan untuk membangunkan untuk menjadi pengurus global yang berkesan dan bagaimana I-Flex EMBA akan membantu dalam hal ini, memberikan perincian peranan mereka sekarang sebagai wanita dalam kedudukan kepimpinan ".
 • WOBI SCHOLARSHIP : 5 sumbangan berasaskan merit sehingga 30% daripada yuran pengajian yang diperuntukkan kepada calon-calon yang menunjukkan kecerdasan perniagaan dan sikap kepemimpinan semasa proses pemilihan. Untuk mengambil bahagian dalam pertandingan ini, anda mesti memenuhi syarat kemasukan dan mengemukakan, sebagai sebahagian daripada pakej aplikasi anda, esei pendek (antara 500 dan 700 perkataan) pada topik berikut:

"Pelanggan tidak datang dahulu. Pekerja datang terlebih dahulu. Jika anda menjaga pekerja anda, mereka akan menjaga pelanggan "- Sir Richard Branson, Speaker di Forum Perniagaan Dunia (WBF) Milan 2015 Bincangkan.

 • POLITECNICO DI MILANO ALUMNI WAIVER : penepian separa sehingga EUR 3.000 diperuntukkan kepada Politecnico di Milano Alumni.
 • SPONSORSHIP SYARIKAT : Yuran tuisyen i-Flex untuk syarikat adalah sama dengan EUR 34000. Jika anda ditaja oleh syarikat anda, sila tulis kepada imbapt@mip.polimi.it untuk keterangan lanjut.
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 15, 2017
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
20 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
30,000 EUR
Locations
Belgium - Brussels
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
China - Beijing, Beijing
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
China - Guangzhou, Guangdong
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jerman - Munich, Bavaria
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Nantes, Pays de la Loire
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Reims, Grand Est
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Toulouse-le-Château, Bourgogne-Franche-Comté
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sepanyol - Madrid, Community of Madrid
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Edinburgh, Scotland
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Glasgow, Scotland
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Nantes, Pays de la Loire
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Reims, Grand Est
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Edinburgh, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sepanyol - Madrid, Community of Madrid
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
China - Guangzhou, Guangdong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Belgium - Brussels
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Glasgow, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
China - Beijing, Beijing
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jerman - Munich, Bavaria
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Toulouse-le-Château, Bourgogne-Franche-Comté
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat