Analisis Data untuk Kursus Pengurusan Kursus 0nline

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Lengkapi diri anda dengan pengetahuan teoritis dan kemahiran praktikal untuk memahami, mentafsir dan berkomunikasi data untuk membuat keputusan yang lebih baik dan memberikan kelebihan daya saing organisasi anda. Dipandu oleh pakar LSE, kursus lapan minggu ini membantu anda memahami bagaimana model yang didorong oleh data dapat memaklumkan pembuatan keputusan dan strategi berasaskan bukti. Terokai cara anda boleh mengekstrak pandangan perniagaan dari data dan meramalkan trend masa depan.

Apabila selesai kursus sijil dalam talian ini, anda akan pergi dengan:

 • Alat untuk menganalisis, mentafsir dan menyampaikan data dengan berkesan
 • Keupayaan untuk menilai kebolehpercayaan dan kesahihan data untuk mengekstrak pemahaman perniagaan
 • Teknik untuk memotivasi keputusan berasaskan data dengan yakin di organisasi anda
 • Keupayaan untuk menggunakan Tableau untuk menganalisis dan membentangkan data dengan kesan

Struktur kursus

London School of Economics and Political Science (LSE) bekerjasama dengan GetSmarter, sebuah jenama 2U, Inc., untuk mencipta pengalaman pembelajaran kelas baru - yang menarik, kolaboratif, dan boleh diakses. Ambil kesempatan daripada model pembelajaran sambilan (7-10 jam seminggu) dan sokongan Pengurus Kejayaan, kerana anda memperoleh sijil kecekapan LSE.

Melalui pelbagai sumber pembelajaran, anda akan mendapat pemahaman tentang bagaimana model yang didorong oleh data dapat memaklumkan strategi pengurusan dan membuat keputusan. Anda akan membangunkan visualisasi data dan kemahiran laporan Tableau, dan melengkapkan projek capstone yang menunjukkan keupayaan anda untuk menganalisis dan menyampaikan wawasan data. Modul dikeluarkan setiap minggu, membolehkan pendekatan fleksibel tetapi berstruktur untuk pembelajaran.

Topik yang diliputi dalam kursus ini termasuk:

 • Pengambilan keputusan di bawah ketidakpastian
 • Visualisasi data dan statistik deskriptif
 • Mengukur risiko melalui kebarangkalian
 • Integriti data dan kesimpulan statistik
 • Keputusan berasaskan bukti
 • Memahami punca perkara
 • Ramalan siri masa
 • Menyampaikan pandangan melalui bercerita

Muat turun prospektus kursus anda untuk mengetahui lebih lanjut.

Muat turun prospektus

Siapa yang akan mendapat manfaat?

Kursus ini akan merayu kepada profesional dari mana-mana sektor yang berminat untuk meningkatkan kemahiran kualitatif mereka dan keupayaan untuk membuat sumbangan yang lebih bermaklumat kepada membuat keputusan dan strategi korporat.

Bagaimana untuk mendaftar

Tidak ada yuran pendaftaran atau prasyarat akademik untuk kursus dalam talian ini. Ia tersedia untuk profesional yang bekerja, tanpa mengira lokasi, kajian akademik, atau pengalaman kerja. Walau bagaimanapun, untuk menyelesaikan kursus, anda memerlukan akaun e-mel semasa dan akses ke komputer dan internet, serta PDF Reader. Anda mungkin perlu melihat persembahan Microsoft PowerPoint dan membaca dan membuat dokumen dalam Microsoft Word atau Excel. Literasi angka dan komputer akan berfaedah.

Daftar sekarang!

Soalan Lazim

Kursus ini disampaikan sepenuhnya dalam talian, dengan kerjasama pemimpin dalam pendidikan GetSmarter dalam talian. Lihat Analisis Data untuk kursus sijil dalam talian Pengurusan untuk mengetahui tentang tarikh kursus yang akan datang, harga kursus, dan banyak lagi.

Muat turun prospektus anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kursus sijil dalam talian ini.

Adakah saya mempunyai masa?

Model pembelajaran GetSmarter direka untuk membantu anda, sebagai profesional kerja, meningkatkan kemahiran anda tanpa mengorbankan tugas dan tanggungjawab keluarga. Kursus ini dipecah menjadi modul mingguan, yang terkawal, dengan tarikh akhir tambahan, yang direka untuk membantu anda mengatasi masa anda sepanjang tempoh kursus dan membolehkan anda fleksibiliti untuk bekerja apabila ia sesuai dengan yang terbaik. Anda juga mempunyai akses kepada Pengurus Kejayaan anda yang akan membantu anda menetapkan matlamat, menjejaki pencapaian utama, menguruskan masa anda, dan memasukkan sebarang permintaan pentadbiran yang mungkin anda miliki.

[Permintaan panggilan]

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, sila hubungi:

+44 2038 568 850
lseonline@getsmarter.com

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The London School of Economics and Political Science (LSE), one of the foremost social science universities in the world, seeks to improve society by addressing real-world issues and understanding the ... Baca lebih lanjut

The London School of Economics and Political Science (LSE), one of the foremost social science universities in the world, seeks to improve society by addressing real-world issues and understanding the causes of things. Using a dynamic and diverse approach to learning, LSE provides cutting-edge research and works with renowned academic experts. Baca Ringkas
Lihat laman web pusat pengajian