Amalan Ukur Ijazah FDSc

The College of Estate Management CEM

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Amalan Ukur Ijazah FDSc

The College of Estate Management CEM

Amalan Ukur Ijazah FDSc

Amalan Ukur Ijazah Sarjana Muda yang baru adalah ijazah asas dalam talian yang pertama dalam tinjauan di UK. Ia direka untuk memberi anda landasan menyeluruh dalam prinsip dan amalan kaji selidik. Ia menawarkan peluang laluan masuk lanjutan ke dalam program ijazah sarjana muda dan permohonan untuk keahlian Institusi Pengkaji Berkanun Diraja.

Ijazah Yayasan diiktiraf oleh RICS untuk Keahlian AssocRICS.

Profesi tinjauan memberikan pelbagai peluang kerjaya dalam pengurusan harta tanah, penilaian, pelaburan, ukur kuantiti, tinjauan bangunan, dan pembangunan hartanah / tanah.

Mengapa belajar kursus ini?

Ijazah Yayasan memerlukan sehingga dua setengah tahun pengajian. Ia sangat berpatutan pada harga £ 600 setiap modul dan membolehkan pelajar menggabungkan kerja dengan kajian. Dengan kredit dari Ijazah Sarjana Muda sedia ada yang dikira ke arah Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh RICS, ini bermakna anda boleh mencapai keseluruhan kelayakan kurang dari £ 17k - menawarkan pendidikan yang boleh diakses dan nilai wang yang hebat.

Ia akan memberi anda asas yang kukuh untuk kerjaya yang bermanfaat dalam industri hartanah dan pembinaan. Ia akan merayu kepada anda dengan kelayakan akademik yang terhad yang mahukan gelaran kaji selidik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Sila ambil perhatian bahawa anda boleh memilih untuk mengkaji hanya satu modul semester jika anda prihatin terhadap komitmen masa. Pelajar yang telah jauh dari sekolah / kolej untuk masa yang lama mungkin lebih suka mempelajari 'modul taster' pada mulanya.

Ini adalah satu- satunya ijazah asas dalam talian yang diiktiraf di UK yang anda boleh belajar di mana sahaja di dunia anda berasaskan. Peluang pembelajaran yang fleksibel bermakna anda tidak perlu pergi ke kolej atau universiti dan anda boleh belajar di tempat kerja atau di rumah, pada hujung minggu dan pada waktu petang sesuai gaya hidup anda.

Tonton rakaman pengenalan baru-baru ini kepada webinar Program Yayasan.

Apa yang akan anda pelajari

Anda akan mengkaji 13 modul termasuk beberapa pilihan yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada pakar khusus anda. Ini termasuk membuat ukur bangunan, tinjauan kuantiti, pengurusan hartanah, penilaian dan kediaman. Kerja anda akan dinilai melalui kursus dan peperiksaan.

Kursus ini menyediakan kelayakan peringkat asas, yang dibangunkan untuk memenuhi keperluan majikan dalam bidang hartanah, pembinaan dan kaji ukur bangunan. Anda akan memperoleh pengetahuan mengenai sektor persekitaran yang dibina dan membangunkan kemahiran praktikal yang sesuai untuk tempat kerja. Anda akan mendapat kelulusan pendidikan tinggi yang diiktiraf oleh Institut Pengkaji Berkanun Diraja (RICS) dan Institut Bina Bangunan ** (CIOB) untuk gred keahlian bersekutu.

Pautan di bawah menunjukkan tiga kemungkinan Pathways melalui Ijazah Yayasan, termasuk kemajuan ke peringkat sarjana muda. Sekiranya anda tidak pasti Pathway yang terbaik untuk anda, sila hubungi Pemimpin Kursus untuk membincangkan pilihan anda.

Ijazah Sarjana Muda - Laluan Ukur Bangunan

Ijazah Sarjana Muda - Laluan Ukur Bahan

Ijazah Sarjana Muda - Laluan Harta Tanah

Ringkasan

Anugerah: Amalan Ukur Ijazah Sarjana Muda (FdSc)

Tempoh: 2.5 tahun

Komitmen masa: 15 jam komitmen masa belajar dan 15 jam belajar di tempat kerja - bergantung pada pengetahuan, pengalaman dan pencapaian akademik terdahulu.

Bayaran:

  • Peringkat 1 (1 tahun) - 6 modul @ £ 600 = £ 3,600
  • Peringkat 2 (1 tahun) - 6 modul @ £ 600 = £ 3,600
  • Peringkat 3 (0.5 tahun) - £ 1, 800

Jumlah bayaran kursus: £ 9,000

* Yuran kami dikaji semula setiap tahun, tetapi sebarang peningkatan tertakluk kepada janji harga kami. Lihat Bayaran

Permohonan dan tarikh mula: Memohon pada 03 Mac untuk memulakan 31 Mac 2015

Sila ambil perhatian bahawa kami merancang untuk memohon peluang seterusnya untuk memiliki Program Yayasan yang ditetapkan untuk pinjaman dari Syarikat Pinjaman Pelajar supaya pelajar yang layak dapat memanfaatkan sistem kewangan pelajar. Kami berharap mempunyai penunjukan kursus yang tepat pada masanya untuk pengambilan kedua yang bermula pada 31 Mac 2015, tertakluk kepada kelulusan segera permohonan kami.

Butiran Anugerah

Anugerah: FdSc

Tempoh: 2.5 tahun pembelajaran dalam talian yang disokong

Masa komitmen: 15 jam komitmen masa belajar dan 10 jam belajar di tempat kerja - bergantung kepada pengetahuan terdahulu, pengalaman dan pencapaian akademik terdahulu.

Pengiktirafan

Diiktiraf oleh RICS (AssocRICS)

** Pengiktirafan oleh CIOB (ACIOB) sedang dijalankan.

Syarat kemasukan

Anda biasanya berusia sekurang-kurangnya 18 tahun dan mempunyai Bahasa Inggeris GCSE

Kemajuan

Sebaik sahaja anda dianugerahkan Ijazah Yayasan, anda layak untuk maju ke salah satu program sarjana muda kami di titik kemasukan yang dipertingkatkan. Ijazah bujang kami diiktiraf oleh RICS dan memberikan akses kepada laluan terpantas kepada status Pengukur Chartered.

Anda juga akan menjadi sebahagian daripada Persatuan Alumni di seluruh dunia, menyediakan peluang untuk rangkaian, CPD dan pembangunan kerjaya.

Penilaian

Penilaian kursus akan berdasarkan kursus, peperiksaan dan projek berasaskan pekerjaan. Pada semester terakhir anda, anda akan menjalankan tugasan perundingan yang direka untuk menangani isu sebenar di tempat kerja anda.

Sesetengah elemen penilaian akan dibuat dalam talian.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Mac. 2019
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
2 - 3 
Sepenuh masa
Price
Harga
9,000 GBP
Jumlah bayaran kursus
Locations
United Kingdom - Reading, England
Tarikh mula : Mac. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mac. 2019
United Kingdom - Reading, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Ogos. 2019
United Kingdom - Reading, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat