Baca keterangan rasmi

AIB MBA ialah pembekal No. 1 MBA Australia * . Ia merupakan kelayakan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang terakreditasi di Australia dan diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Ia direka khusus untuk orang dewasa yang sibuk, jadi ia disampaikan 100% secara dalam talian dengan kandungan interaktif, 'ringan'. AIB MBA menawarkan fleksibiliti yang tulen, pandangan industri, kemahiran praktikal dan sokongan yang anda perlukan untuk menjadi tidak boleh digantikan.


* AIB adalah pembekal terbesar MBA di Australia; Sumber: Statistik Pendidikan Tinggi 2016, Jabatan Pendidikan dan Latihan Australia (yang disediakan pada Disember 2017)


MBA AIB ialah:

 • Terbukti untuk menyampaikan pertumbuhan kerjaya sebenar.
 • Sepenuhnya fleksibel dan berpatutan untuk memenuhi kajian dalam hidup anda.
 • Sangat disokong, menjadikan pendidikan boleh dicapai.
 • Dibina di sekitar pengalaman pembelajaran praktikal yang memberi impak tempat kerja segera.
 • Cara menghubungkan anda dengan rangkaian alumni global kami.
 • Diiktiraf sepenuhnya di Australia, diiktiraf di peringkat antarabangsa dan sejajar dengan industri.


MBA anda berstruktur untuk kejayaan.

MBA adalah satu perjalanan. Kadang-kadang anda mengambil jalan cepat; kadang-kadang anda perlu melambatkan. Pilihan kajian fleksibel kami membantu anda mencapai impian anda pada kadar anda sendiri. Anda akan mengkaji setiap subjek selama lapan minggu, dengan penilaian sepanjang perjalanan dan seminggu untuk mencerminkan dan mengisi ulang. Anda boleh memilih untuk mempercepatkan kerjaya anda dengan mengkaji sehingga dua mata pelajaran sekaligus apabila kehidupan membenarkan, tertakluk kepada memenuhi kriteria kelayakan kami.

Dan sekiranya komitmen hidup mendapatkan cara belajar anda, anda boleh berhenti dan mula lagi apabila ia sesuai dengan anda.


Tempoh

Anda boleh melengkapkan MBA dalam sekurang-kurangnya 18 bulan.


Komitmen masa

Kami menjangkakan anda akan menghabiskan kira-kira 150 jam setiap subjek (atau kira-kira 20 jam seminggu) untuk melengkapkan MBA anda - tetapi ini bergantung kepada anda, kerana semua orang mempunyai tahap pengalaman dan pendidikan yang berbeza.


Terdapat untuk anda

Apabila anda mendaftar dengan AIB , anda akan disokong oleh pasukan akademik, sokongan pelajar dan kakitangan profesional kami, yang akan menyertai anda setiap langkah perjalanan MBA anda. Jadi anda tidak akan merasa seperti anda melakukannya sendiri.


Tiga kelayakan dalam satu

AIB MBA dibahagikan kepada tiga tahap yang sama:

 • Peringkat Sijil Siswazah
 • Peringkat Diploma Lepasan
 • Peringkat MBA

Sekiranya hidup mendapat pengajian MBA, kerja keras anda tidak akan diiktirafkan. Tertakluk kepada syarat-syarat mesyuarat, anda boleh menerima kelulusan pascasiswazah sementara dan kemudian melanjutkan pengajian MBA anda apabila anda sudah bersedia.


Menjaga anda bermotivasi

Anda akan menyelesaikan setiap subjek selama lapan minggu, yang mengandungi campuran penilaian interaktif termasuk tugasan, kuiz, penyertaan forum yang dievaluasi dan peperiksaan di sepanjang jalan dan satu minggu untuk mencerminkan dan mengisi semula.

Anda juga akan mendapat manfaat daripada mengetahui tarikh jatuh tempo dua minggu sebelum memulakan setiap subjek, jadi anda boleh pra-merancang pembelajaran anda di sekitar kehidupan keluarga dan komitmen kerja anda.


Subjek

Teras
Tadbir urus korporat
Pengurusan kewangan
Kepimpinan
Pengurusan Operasi
Pengurusan pemasaran
Pengurusan Sumber Manusia Strategik
Pengurusan strategik*
Pengurusan projek

Pilihan raya
Keusahawanan
Penciptaan Venture Baru
Perniagaan Antarabangsa
Kewangan korporat*
Pengurusan pelaburan*
Pengurusan Rantaian Bekalan Strategik *
Komunikasi Pemasaran Bersepadu *
Pembangunan Sumber Manusia Strategik *
Menguruskan Orang dalam Konteks Global *
Menguruskan Perubahan *
Kelakuan Pengguna *
Perniagaan ke Pemasaran Perniagaan *

Projek
Ini adalah subjek akhir MBA. Ia memberi tumpuan kepada mereka bentuk, menjalankan dan melaporkan dapatan daripada projek penyelidikan perniagaan. Objektif subjek ini adalah untuk menjalankan projek yang berkaitan dengan pengkhususan yang dipilih. Pelajar akan mengenal pasti masalah penyelidikan berasaskan tempat kerja yang sesuai, menjalankan kajian literatur kecil, menganalisis data, dan menemui penemuan semasa dalam laporan penyelidikan perniagaan formal.
Pelajar akan diberikan akses kepada bahan dalam talian semasa peringkat terakhir sebelum tarikh permulaan projek.

* Apabila menjadualkan jadual anda, sila ambil perhatian bahawa sesetengah subjek mempunyai pra-syarat yang mesti diselesaikan dengan jayanya sebelum memulakan subjek.


Syarat kemasukanKami memahami bahawa tidak semua orang telah mengambil laluan tradisional untuk sampai ke tempat mereka hari ini, itulah sebabnya pengalaman anda penting, terutamanya ketika datang ke MBA praktikal kami. Pengalaman dan kelayakan anda adalah sebahagian daripada kriteria penyertaan kami.

Pemohon yang ingin menjalankan MBA AIB mestilah memenuhi kriteria minimum untuk peringkat pertama MBA, iaitu Sijil Graduan Pengurusan.

Pemohon mesti mempunyai SATU yang berikut:
 1. Ijazah Sarjana Muda (AQF Level 7) dan sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman kerja yang berkaitan.
 2. Diploma Lanjutan atau Ijazah Bersekutu (AQF Tahap 6) atau pembelajaran setara dengan kelayakan AQF Level 6 dan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja yang berkaitan.
 3. Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT) dengan skor minimum 550 dan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja yang berkaitan.
 4. Pengalaman kerja sekurang-kurangnya lima tahun yang berkaitan, termasuk sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman pengurusan, atau pengalaman teknikal yang signifikan.

Sebagai alternatif, pemohon boleh menerima kemasukan langsung ke dalam MBA, jika mereka mempunyai SATU yang berikut:
 1. Ijazah Sarjana Muda, Sijil Siswazah atau Diploma Siswazah (AQF Level 8) atau bersamaan dalam mana-mana disiplin dan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja yang berkaitan.
 2. Ijazah Sarjana Muda (AQF Level 7) atau setara dalam perniagaan / perdagangan atau disiplin yang berkaitan dan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja yang berkaitan.

Memulakan MBA atau kelayakan yang serupa di tempat lain? Anda boleh memindahkan kepada kami dan mungkin layak untuk pengurangan bayaran.
Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini December 2, 2018
This course is Online
Start Date
Duration
18 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
2,725 AUD
tuisyen setiap subjek. $ 32,700 kos keseluruhan kursus. Pelajar antarabangsa sila hubungi sekolah untuk maklumat tuisyen lanjut.
Deadline
Permintaan Maklumat
Multiple start dates throughout the year, so you can start when it suits you.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Multiple start dates throughout the year, so you can start when it suits you.
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Multiple start dates throughout the year, so you can start when it suits you.
End Date