Filter
A-levels
Secara: Semua

Terbaik Online {onlinestudies-a-level:plural} dalam Sains Sosial 2019/2020

Selalunya berkhidmat sebagai lanjutan pendidikan menengah yang tipikal, program A-level memberikan pengkhususan asas dalam bidang tertentu. Kursus ini biasanya berfungsi sebagai batu loncatan untuk peluang pendidikan tinggi. Pelajar boleh mencari pilihan akademik yang lebih luas selepas selesai.

Apakah tahap A dalam sains sosial? Kursus pengajian ini dapat membantu para pelajar meneroka luas pengetahuan dalam bidang sains sosial, termasuk sosiologi, psikologi, kriminologi, antropologi dan banyak lagi. Pelajar boleh melihat hubungan antara individu, kumpulan dan masyarakat dan persekitaran yang mengelilinginya. Program mungkin menawarkan penjelajahan ke dalam subjek seperti budaya, stratifikasi sosial, kuasa, keluarga, media dan penyimpangan. Ramai program juga memberi tumpuan kepada membangunkan kaedah penyelidikan sepanjang kajian.

Pelajar boleh pergi dengan pelbagai faedah. Kemahiran penyelidikan dapat membantu pelajar berjaya ketika mereka melanjutkan pengajian tinggi atau memasuki profesion. Di samping itu, pembelajaran untuk memahami struktur budaya dan menganalisis motif individu boleh membantu pelajar memperoleh jawatan dalam pelbagai bidang yang semakin meningkat.

Kos belajar peringkat A berbeza bergantung kepada institusi yang dipilih. Ramai pelajar menghabiskan masa dua tahun dalam program, tetapi tempoh pengajian mungkin berbeza-beza. Pelajar mungkin ingin membuat rancangan kewangan yang dikaji untuk membantu mereka membuat anggaran.

Ramai pelajar memilih untuk mengikuti pendidikan universiti selepas selesai. Walau bagaimanapun, ada yang boleh memilih untuk memasuki tenaga kerja dengan segera. Pada akhirnya, pelajar dapat mencari pilihan pilihan karir yang luas di kedua organisasi publik dan swasta. Sesetengah individu boleh memilih untuk meneruskan kedudukan dalam pembangunan komuniti sebagai pengurus dan pegawai. Lain-lain boleh memilih kerjaya sebagai pegawai pembetulan, pekerja sosial, kaunselor atau pakar sumber komuniti. Bergantung kepada tumpuan pengajian, pelajar juga boleh memilih untuk memasuki politik atau undang-undang.

Beberapa institusi menawarkan tahap A dalam sains sosial. Opsyen dalam talian memberikan pelajar akses yang lebih besar kepada pelbagai pilihan peluang. Untuk memulakan pencarian pendidikan anda, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Sains Sosial

UK Open College

Kursus pembelajaran jarak jauh telah direka supaya calon akan memperoleh pengetahuan yang penting dan pemahaman aspek pusat pemikiran dan kaedah sosiologi, bersama-sama d ... [+]

Kursus pembelajaran jarak jauh telah direka supaya calon akan memperoleh pengetahuan yang penting dan pemahaman aspek pusat pemikiran dan kaedah sosiologi, bersama-sama dengan penggunaan pelbagai kemahiran. Ia juga telah direka untuk membolehkan integrasi tema sosiologi, seperti sosialisasi, budaya dan identiti, dan pembezaan sosial, kuasa dan stratifikasi.

Spesifikasi ini direka untuk menawarkan calon peluang membangunkan pengetahuan penting dan pemahaman aspek pusat pemikiran dan kaedah sosiologi. Ia direka untuk menggalakkan calon untuk menunjukkan penggunaan pelbagai kemahiran dan mempertimbangkan integrasi tema sosiologi:

Socialisation, budaya dan identiti pembezaan sosial, kuasa dan stratifikasi Kelayakan: A Level Sosiologi (7192) Diiktiraf: Ya QCF Diiktiraf: Ya Menganugerahkan Badan: AQA Tarikh Mula: Bila-bila masa - Kami mendaftarkan 365 hari setahun Tempoh: Fleksibel - Lebih kurang 700 Hours - 2 tahun sokongan Mata UCAS: Tanggungan pada Gred elemen penting ... [-]
United Kingdom UK Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sambilan
700 jam
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UK Open College

Politik membentuk kehidupan kita - apa yang boleh dilakukan, jenis masyarakat yang kita hidup dalam, peluang kita perlu berjaya. Kursus ini adalah untuk mereka yang ingin ... [+]

Politik membentuk kehidupan kita - apa yang boleh dilakukan, jenis masyarakat yang kita hidup dalam, peluang kita perlu berjaya. Kursus ini adalah untuk mereka yang ingin memahami lebih lanjut mengenai bagaimana politik dan kerajaan benar-benar bekerja. Anda akan belajar tentang idea-idea besar dan pergerakan cergas yang sedang mengubah dunia di sekeliling kita, dan juga melihat bagaimana seolah-olah adat dan jawatankuasa kabur batin memegang kuasa besar.

Kesimpulannya, kursus ini menjelaskan 'peraturan' bagaimana politik kerja dan melihat bagaimana rakyat dan ahli-ahli politik beroperasi dalam - dan bend - peraturan ini. Kedua-dua bahagian dikaji dalam dua peperiksaan bertulis sembilan puluh minit. Untuk cemerlang, anda perlu untuk mengetepikan sebarang prasangka mengenai politik dan menjaga mata anda terbuka kepada dunia di sekeliling anda - perkara yang anda akan pelajari dalam kursus ini yang berlaku di sekeliling anda, setiap hari. ... [-]

United Kingdom UK Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sambilan
700 jam
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UK Open College

Konsep kewarganegaraan mencadangkan individu yang menyedari sepenuhnya hak dan tanggungjawab mereka dan siapa yang akan memainkan peranan koperasi, aktif dan memuaskan da ... [+]

Konsep kewarganegaraan mencadangkan individu yang menyedari sepenuhnya hak dan tanggungjawab mereka dan siapa yang akan memainkan peranan koperasi, aktif dan memuaskan dalam masyarakat di mana mereka hidup. Warganegara dijangka mematuhi undang-undang dan adat resam di mana mereka tinggal dan mengambil bahagian dalam masyarakat sivik, sama ada pada peringkat asas pengundian dalam pilihan raya atau oleh penglibatan sivik dan politik yang lebih penting.

Spesifikasi ini direka untuk menggalakkan calon untuk:

Berkomunikasi pandangan, idea dan perspektif yang berbeza Pilih, analisa dan evaluasi maklumat untuk membina hujah yang beralasan dan koheren Rancang, membuat keput... [-]
United Kingdom UK Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sambilan
700 jam
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu