Filter
A-levels
Secara: Semua

Terbaik Online {onlinestudies-a-level:plural} dalam Pengajian Kemanusiaan 2019/2020

Kursus kursus A-level umumnya merupakan salah satu yang menyediakan pelajar untuk pendidikan tinggi dalam pelbagai bidang. Ia dapat memberi mereka pengetahuan yang mereka perlukan untuk meneruskan pendidikan tinggi dalam banyak mata pelajaran, termasuk tetapi tidak terhad kepada kemanusiaan, perniagaan, sains, falsafah dan perkhidmatan sosial.

Apakah tahap A dalam kajian kemanusiaan? Kursus-kursus ini biasanya menumpukan pada kesusasteraan, bahasa Inggeris, kajian klasik, sejarah dan teologi. Pelajar yang mengambil kursus ini boleh belajar untuk melibatkan diri dengan teks, visual, grafik dan bentuk komunikasi lain dalam cara yang kreatif dan bebas. Bergantung kepada kursus pengajian mereka, murid dapat membangunkan pemahaman dan empati untuk orang lain dan budaya. Banyak kursus cenderung menumpukan kepada tafsiran, yang menggalakkan pelajar berfikir di luar kotak. Pelajar sering pergi dengan penghargaan untuk ideologi dan pendapat yang berbeza dari mereka sendiri.

Individu yang mengejar tahap A dalam kemanusiaan mungkin memperoleh pemahaman yang lebih mendalam mengenai orang dan tamadun. Mereka biasanya berjalan jauh dengan pengetahuan yang mereka perlukan untuk belajar bahasa dan simbol yang berbeza, dan mungkin mempunyai kemahiran penulisan dan membaca bahasa Inggeris yang lebih maju. Mereka mungkin juga komunikator yang lebih baik. Setiap ciri ini diterjemahkan kepada kemahiran yang berkaitan dengan pekerjaan.

Apabila mendapat kursus A-level, kos boleh berbeza-beza dan bergantung kepada di mana pelajar memilih untuk belajar dan berapa lama program itu selesai. Pelajar prospektif harus sentiasa menjalankan penyelidikan secara menyeluruh tentang sekolah dan program sebelum memohon.

Dengan pendidikan A-tahap yang lengkap dalam kemanusiaan di bawah tali pinggang mereka, pelajar boleh bersedia untuk apa-apa bilangan kerjaya yang terlibat. Ramai yang pergi ke major dalam bahasa Inggeris, falsafah, agama atau sejarah, tetapi itu bukan untuk mengatakan bahawa mereka adalah satu-satunya kursus yang tersedia apabila menyelesaikan tahap A-seseorang. Sesetengah kerjaya yang menarik untuk individu yang berminat dalam kursus ini boleh termasuk profesor, ahli falsafah, editor, penulis, pemasar, wartawan atau kurator muzium.

Penyelesaian A-level dalam kemanusiaan dapat menetapkan murid untuk pendidikan dan laluan kerjaya yang menarik. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Pengajian Kemanusiaan

UK Open College

Ini baru tentu Spesifikasi Agama Kajian A Level menawarkan pendekatan akademik kepada pengajian agama dan boleh diakses kepada calon-calon daripada mana-mana kepercayaan ... [+]

Ini baru tentu Spesifikasi Agama Kajian A Level menawarkan pendekatan akademik kepada pengajian agama dan boleh diakses kepada calon-calon daripada mana-mana kepercayaan agama atau tidak. Kursus Pengajian Agama A Level menggalakkan pelajar untuk mengembangkan minat mereka dalam, dan semangat untuk kajian teliti tentang agama dan kaitannya dengan dunia yang lebih luas.

Merawat mata pelajaran sebagai disiplin akademik dengan membangunkan pengetahuan, kefahaman dan kemahiran yang sesuai untuk kajian pakar agama. Mengamalkan bertanya, pendekatan kritikal dan reflektif kepada pengajian agama dan Renungkan dan membangunkan nilai-nilai sendiri, pendapat dan sikap mereka dalam cahaya pembelajaran mereka. ... [-]

United Kingdom UK Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sambilan
700 jam
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UK Open College

Kursus pembelajaran jarak jauh telah direka untuk membolehkan pelajar mendapat asas yang menyeluruh dalam kunci falsafah konsep, tema, teks dan teknik. Pelajar akan memba ... [+]

Kursus pembelajaran jarak jauh telah direka untuk membolehkan pelajar mendapat asas yang menyeluruh dalam kunci falsafah konsep, tema, teks dan teknik. Pelajar akan membangunkan pelbagai kemahiran yang boleh dipindahkan yang boleh digunakan jauh di luar kajian Falsafah.

Di peringkat AS, kursus ini menumpukan kepada beberapa tema falsafah utama, bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengenalan yang luas kepada Falsafah. Pada A2, pelajar akan mengkhusus lanjut, memilih dua tema untuk mengkaji secara mendalam dan memberi tumpuan kepada masalah falsafah melalui kajian teks utama.

Kelayakan: A Level Falsafah Diiktiraf: Ya QCF Diiktiraf: Ya Menganugerahkan Badan: AQA Tarikh Mula: Bila-bila masa - Kami mendaftarkan 365 hari setahun Tempoh: Fleksibel - Lebih kurang 700 Hours - 24 Bulan Sokongan Dagangan Mata UCAS: Tanggungan pada Gred Silibus ... [-]
United Kingdom UK Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sambilan
700 jam
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UK Open College

Kajian tamadun klasik adalah difahami yang pelbagai dan meluas satu merangkumi pelbagai mata pelajaran; sejarah, sastera, bahasa, numismatik, epigraphy, arkeologi, seni, ... [+]

Kajian tamadun klasik adalah difahami yang pelbagai dan meluas satu merangkumi pelbagai mata pelajaran; sejarah, sastera, bahasa, numismatik, epigraphy, arkeologi, seni, seni bina dan falsafah. tamadun klasik adalah istilah yang digunakan untuk tamadun Yunani dan Rom.

Dari segi skala masa, Klasik Greece biasanya dianggap sebagai ke-5 dan ke-4, khususnya tempoh antara akhir Perang Parsi kepada kematian Alexander the Great: 479-323 SM. Tempoh Roman adalah lebih sukar untuk pin bawah untuk tarikh tertentu. Kebanyakan universiti akan bermula dengan permulaan pengembangan Roman ke Itali pada abad ke-5 awal dan lari ke karung Alaric Rom pada 410 Masihi. Kursus ini direka untuk membolehkan anda untuk belajar pada kelajuan anda sendiri dan direka bentuk untuk membangunkan minat dan kefahaman tentang Tamadun Klasik. ... [-]

United Kingdom UK Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sambilan
700 jam
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu